ایرج الهی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند در گفت وگو با «شرق» خبر داد:
توافق دوکشور برای همکارها در مجامع بینالمللی
بیستمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و هند امروز، پس از نزدیک به شش سال وقفه، در فضایی مثبت و امیدوارکننده برگزار شد؛ نشستی که با توجه به جایگاه راهبردی دو کشور در منطقه، از اهمیت ویژهای برخوردار بود. ایران و هند، بهعنوان دو بازیگر مهم در عرصه منطقهای و بینالمللی، با نگاهی تازه به فرصتهای مشترک، گرد هم آمدند تا مسیر همکاریهای اقتصادی، تجاری و سیاسی خود را بازتعریف و تقویت کنند. در شرایطی که تحولات جهانی بهسرعت در حال تغییر است، این نشست میتواند نقطه آغاز فصلی نو در روابط تهران و دهلینو باشد—فصلی که بر پایه منافع مشترک و افقهای روشن همکاری بنا نهاده شده است. ایرج الهی سفیر ایران در هند در گفت وگویی اختصاصی با شرق به بررسی انچه امرور در دیدارهای وزیر امور خارجه و همتای هندی و به خصوص در نشست کمیسیون مشترک اقتصادی پرداخت.

به گزارش گروه رسانه ای شرق،بیستمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و هند امروز، پس از نزدیک به شش سال وقفه، در فضایی مثبت و امیدوارکننده برگزار شد؛ نشستی که با توجه به جایگاه راهبردی دو کشور در منطقه، از اهمیت ویژهای برخوردار بود. ایران و هند، بهعنوان دو بازیگر مهم در عرصه منطقهای و بینالمللی، با نگاهی تازه به فرصتهای مشترک، گرد هم آمدند تا مسیر همکاریهای اقتصادی، تجاری و سیاسی خود را بازتعریف و تقویت کنند. در شرایطی که تحولات جهانی بهسرعت در حال تغییر است، این نشست میتواند نقطه آغاز فصلی نو در روابط تهران و دهلینو باشد—فصلی که بر پایه منافع مشترک و افقهای روشن همکاری بنا نهاده شده است. ایرج الهی سفیر ایران در هند در گفت وگویی اختصاصی با شرق به بررسی انچه امرور در دیدارهای وزیر امور خارجه و همتای هندی و به خصوص در نشست کمیسیون مشترک اقتصادی پرداخت.
الهی در گفت وگو با شرق توضیح داد:بیستمین کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و هند که پس از حدود ۶ سال برگزار شد، مباحث متعددی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و بینالمللی مطرح شد. خلاصه مهمترین محورهای این جلسه به شرح زیر است:
1. بندر چابهار:
موضوع کلیدی نشست، نقش راهبردی بندر چابهار در ترانزیت کالا میان هند و آسیای مرکزی بود.
دو طرف بر ارتقای جایگاه چابهار و تسریع اجرای توافقات مرتبط با آن تأکید کردند.
2. همکاریهای بانکی:
با توجه به محدودیتها و تنگناهای موجود در روابط مالی، دو کشور برای توسعه همکاریهای بانکی و بررسی مسائل فنی اعلام آمادگی کردند.
3. انرژی (خصوصاً انرژی خورشیدی):
هند با توجه به تجربیات خود در انرژی خورشیدی، آمادگیاش را برای کمک به ایران در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر اعلام کرد.
این موضوع در راستای رویکرد جدید دولت ایران برای گسترش انرژی خورشیدی است.
4. همکاریهای بینالمللی:
دو کشور توافق کردند همکاری خود در مجامع بینالمللی مانند سازمان ملل و گروههایی نظیر بریکس را تقویت کنند. همچنین ایران از نقش مثبت هند در عضویت ایران در بریکس قدردانی کرد.