|

اخبار لحظه به لحظه از 24 ساعت قبل

شنبه 18 بهمن را در حالی شروع می‌کنیم که دور اول مذاکرات در عمان تمام شده است. البته موقعی که ما این ستون را می‌نویسیم مذاکرات تازه شروع شده و عراقچی و ویتکاف به صورت غیرمستقیم و به شیوه «برو بهش بگو» خواسته‌های خودشان را مطرح می‌کنند.

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

شنبه 18 بهمن را در حالی شروع می‌کنیم که دور اول مذاکرات در عمان تمام شده است. البته موقعی که ما این ستون را می‌نویسیم مذاکرات تازه شروع شده و عراقچی و ویتکاف به صورت غیرمستقیم و به شیوه «برو بهش بگو» خواسته‌های خودشان را مطرح می‌کنند.

چهار ساعت قبل از مذاکره خبری آمد که سفارت مجازی آمریکا از شهروندان آمریکایی خواسته خیلی سریع ایران را ترک کنند.

اینکه شهروند آمریکایی در این موقعیت در ایران چه کار می‌کند به کنار، نکته جالب این است که مذاکرات که قبلا به عنوان عامل بازدارنده و یکی از روش‌های دورکردن خطر مطرح می‌شود الان در حدی خطرناک شده که بیانیه می‌دهند که شهروندان ما ایران را ترک کنند. از خلال خواندن تحلیل‌های دو طرف می‌شود پی برد که حداقل تحلیلگران امیدی به نتیجه مذاکرات ندارند و می‌گویند وقت ملت را نگیرید و بروید سر اصل مطلب. با این حال خبرنگار صداوسیما گزارش داده که دو طرف مذاکره جدی هستند و می‌خواهند مذاکره را به نتیجه برسانند.

ادعاهایی مطرح شده که فرمانده سنتکام هم در جلسه مذاکره حضور دارد که دلیلش بر ما پوشیده است. از آن پوشیده‌تر، حضور داماد ترامپ در کنار ویتکاف است که سمت خاصی ندارد اما چون پولدار است و مرتبط با تحت فشار قراردهندگان ترامپ گفته‌اند تو هم برو که یک وقت وسط مذاکره، ناغافل عکس و فیلم رئیس‌جمهور مملکت درنیاید. تحلیلگران اقتصاد سیاسی سعی می‌کنند با توجه به بالا و پایین شدن قیمت‌ها آینده را پیش‌بینی کنند اما بندگان خدا هرچه بیشتر بررسی می‌کنند، آینده بیشتر برایشان نامعلوم می‌شود. در حال حاضر بیت‌کوین ریخته، طلا رفته بالا و نفت کمی پایین آمده... ما که فقط ریال داریم (در واقع چیزی برای ازدست‌دادن نداریم) مثل آن میم معروف، یک وری لم داده‌ایم بالای تپه و درحالی‌که سیگار می‌کشیم جنگ ارزها را رصد می‌کنیم و فاز بیهوده متاز که مقصد خاک است برداشته‌ایم.

رسانه‌ها در حین مذاکره در یک مسابقه عجیبی با هم به سر می‌برند که کدامشان بهتر روند مذاکرات را پوشش می‌دهند. مخاطب که تشنه خبر جدید است کانال خبری را باز می‌کند و می‌بیند نوشته «فوری فوری/ وزیر خارجه عمان در را باز کرد و از اتاق رفت بیرون»، «فوری/ ویتکاف روی مبل نشسته است»، «همین الان از مسقط/ مذاکرات در جریان است». در کنار این اخبار لحظه‌ای، بازار گمانه‌زنی و تحلیل هم داغ است و منابع آگاه وقت سر خاراندن ندارند. در این لحظه که شما ستون را می‌خوانید خیلی از اخبار بیرون آمده و شاید تکلیف خیلی از مسائل روشن شده باشد. لطفا اگر خبردار شدید به ما هم اطلاع بدهید!

 

 

 

آخرین مطالب منتشر شده در روزنامه شرق را از طریق این لینک پیگیری کنید.