وزیر خارجه طالبان به قطر سفر کرد
وزیر خارجه حکومت طالبان برای دیدار با مقامات قطری به دوحه رفت.
به گزارش گروه رسانهای شرق،
«امیرخان متقی»، وزیر خارجه حکومت طالبان، در رأس هیئتی به دوحه سفر کرد تا به نمایندگی از هیئت حاکمه افغانستان، درگذشت «حمد بن خلیفه آل ثانی»، امیر پیشین قطر را به مقامات این کشور تسلیت بگوید.
وزارت امور خارجه حکومت طالبان در بیانیهای اعلام کرد متقی در جریان این سفر با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی»، نخستوزیر و وزیر خارجه قطر، «سعود بن عبدالرحمن بن حسن آل ثانی»، معاون نخستوزیر و وزیر دفاع، و «محمد بن عبدالعزیز الخلیفی»، وزیر مشاور در وزارت خارجه قطر، دیدار کرده و مراتب تسلیت خود را به آنان ابراز کرده است.
براساس این بیانیه، سفر متقی با هدف ابراز همدردی با دولت و مردم قطر پس از درگذشت امیر پیشین این کشور انجام شده است.
این سفر سه روز پس از برگزاری مراسم خاکسپاری امیر پیشین قطر انجام شده است؛ مراسمی که در آن، برخلاف برخی کشورها، مقامهای بلندپایه طالبان حضور نداشتند و تنها «سهیل شاهین»، سفیر طالبان در قطر در مراسم ترحیم شرکت کرده بود.
غیبت هیئت طالبان در حالی صورت گرفت که قطر در دو دهه گذشته یکی از مهمترین بازیگران در پرونده افغانستان بوده است. دوحه با میزبانی از دفتر سیاسی طالبان، زمینه گفتگوهای با آمریکا را فراهم کرد و پس از آن چند دور مذاکرات بینالافغانی میان حکومت پیشین افغانستان و طالبان را تسهیل کرد.
پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال 2021 نیز قطر همچنان یکی از کانالهای ارتباطی اصلی میان کابل و جامعه جهانی باقی ماند، بهویژه در شرایطی که بسیاری از کشورها روابط رسمی و نمایندگیهای دیپلماتیک خود در افغانستان را محدود یا تعطیل کرده بودند.