|

انتشار تصاویر آتش‌سوزی پالایشگاه حیفا ممنوع شد

به دنبال خسارت گسترده به تأسیسات نفتی حیفا در پی اصابت موفق موشک ‌ایرانی، اداره سانسور نظامی اسرائیل با صدور دستور فوری، انتشار هرگونه تصویر و گزارش از آتش‌سوزی پالایشگاه حیفا را ممنوع کرد و رسانه‌ها را تحت شدیدترین محدودیت‌های خبری قرار داد.

انتشار تصاویر آتش‌سوزی پالایشگاه حیفا ممنوع شد

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

منابع صهیونیستی روز پنج‌شنبه از اعمال سانسور شدید بر اخبار و تصاویر مربوط به آتش‌سوزی پالایشگاه حیفا پس از حمله موشکی ایران خبر دادند؛ حمله‌ای که بنا بر گزارش‌های منابع میدانی در فلسطین اشغالی موجب وقوع انفجارهای شدید و مشاهده دود گسترده در مناطق اطراف شده است.

این منابع اعلام کردند که «اخطاریه‌ای رسمی از اداره سانسور ارتش مبنی بر ممنوعیت انتشار اسناد و تصاویر مربوط به انفجار و آتش‌سوزی پالایشگاه حیفا» دریافت کرده است، اما برخی صفحات تلگرامی در سرزمین‌های اشغالی از اجرای این دستور خودداری کرده‌اند.

شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل نیز با تأکید بر اینکه تنها با مجوز اداره سانسور ارتش مجاز به انتشار خبر است، صرفاً به تأیید «اصابت موشک به پالایشگاه» بسنده کرد و به نقل از الی کوهن، وزیر انرژی اسرائیل، مدعی شد که «این مجتمع هیچ خسارتی ندیده است».

این دستور پس از آن صادر شد که بزرگ‌ترین پالایشگاه اسرائیل در خلیج حیفا هدف مستقیم یک موشک از سوی ایران قرار گرفت و منابع اسرائیلی اذعان کردند که دود ناشی از برخورد از شهرهای مجاور نیز قابل مشاهده بوده است.

رسانه صهیونیستی والانیوز نیز از «حجم گسترده خسارت» در محل خبر داد و نوشت که به‌دنبال این حملات، برق منطقه «کریات اتا» در خلیج حیفا قطع شده و سازمان پخش اسرائیل نیز خاموشی گسترده در بخش‌هایی از این شهر را تأیید کرده است.

رسانه صهیونیستی گلوبس تصریح کرد، پالایشگاه بازان که در جنگ ۱۲ روزه گذشته نیز دچار خسارت قابل توجه شده، بار دیگر نگرانی‌ها درباره اختلال در تأمین سوخت اسرائیل را افزایش داده است.

سخنگوی آتش‌نشانی و نجات اسرائیل نیز اعلام کرد که در این مرحله میزان خسارت به تأسیسات هنوز مشخص نیست.

رسانه‌های اسرائیلی با تأیید اینکه سه نقطه حساس در منطقه حیفا هدف موشک‌های ایرانی قرار گرفته، اذعان کردند، سهام شرکت نفت بازان که پالایشگاه‌های نفت حیفا را اداره می‌کند، پس از حمله موشکی ۸ درصد کاهش یافت.

تحلیلگران رسانه‌ای در سرزمین‌های اشغالی می‌گویند این سطح از سانسور نشان‌دهنده نگرانی مقامات از پیامدهای روانی و امنیتی انتشار تصاویر واقعی خسارت‌هاست؛ به‌ویژه آنکه شبکه‌های اجتماعی خارج از کنترل اسرائیل، بخشی از این تصاویر را منتشر کرده‌اند.

172773854

منبع: ایرنا

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «بله» و «روبیکا» بپیوندید.