|

لاوروف : غربی‌ها تاریخ را تحریف می‌کنند

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در پنجاهمین سالگرد امضای سند هلسینکی، اتحادیه اروپا و ناتو را به تحریف تاریخ و جعل حقایق جنگ جهانی دوم برای پیشبرد اهداف سیاسی خود متهم کرد.

لاوروف : غربی‌ها تاریخ را تحریف می‌کنند

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

به گزارش، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در مقاله‌ای به مناسبت پنجاهمین سالگرد امضای سند نهایی کنفرانس امنیت و همکاری اروپا در هلسینکی، اتحادیه اروپا و ناتو را به تحریف تاریخ و وارونه‌نمایی واقعیات برای تطبیق آن با منافع سیاسی خود متهم کرد.

به نوشته آرتی عربی، لاوروف در روزنامه «روسیسکایا گازتا»  در مقاله‌ای با عنوان «نیم‌قرن از سند هلسینکی: آرمان‌ها، واقعیت و چشم‌اندازها» نوشت: «پنجاه سال پیش، سند نهایی کنفرانس امنیت و همکاری اروپا در هلسینکی امضا شد؛ سندی که بر پایه توافق‌های یالتا و پوتسدام، پایه‌گذار نظم جدید پس از جنگ جهانی دوم بود. با این حال، مخالفان روسیه تلاش می‌کنند نقش محوری اتحاد جماهیر شوروی در موفقیت روند هلسینکی را نادیده بگیرند و اهداف واقعی رهبری شوروی را تحریف کنند. آنان حتی با اتهامات دروغین، ما را به تضعیف ساختار امنیتی اروپا متهم می‌کنند».

وزیر خارجه روسیه افزود: «امروز شاهد تلاش آشکار سیاستمداران اتحادیه اروپا و ناتو برای بازنویسی نتایج جنگ جهانی دوم هستیم، بی‌آنکه از تحریف آشکار حقایق ابایی داشته باشند».

لاوروف یادآور شد که مسکو در سال 1954 پیشنهاد تأسیس نظام امنیتی جمعی در اروپا را مطرح کرده بود، اما «متحدان پیشینش در جنگ جهانی دوم با این پیشنهاد مخالفت کردند». وی ادامه داد: «در نیمه دوم دهه 1960 نیز رهبری شوروی بار دیگر ایده تشکیل کنفرانس امنیت و همکاری در اروپا را برای ایجاد ساختار امنیتی واحد مطرح کرد، که این بار با استقبال اولیه کشورهای غربی روبه‌رو شد».

او توضیح داد که رسیدن به سند نهایی هلسینکی در سال 1975 نتیجه سال‌ها تلاش و عبور از بحران‌های بزرگ، از جمله بحران کوبا بود که در نهایت ناتو را به این نتیجه رساند که به ترتیبات امنیتی جدید نیاز است.

لاوروف با اشاره به جایگاه این سند گفت: «توافق هلسینکی، که در یکم اوت 1975 امضا شد، پایه‌گذار ده اصل بنیادین برای اسناد بعدی سازمان امنیت و همکاری اروپا بود؛ نهادی که از سال 1995 جایگزین کنفرانس پیشین شد و اکنون 57 کشور عضو دارد».

او در پایان تأکید کرد: «اگر کشورهای غربی از ابتدا به اصول هلسینکی پایبند می‌ماندند، صلح و توسعه برای همه تضمین می‌شد، اما اکنون روشن شده است که آن‌ها هیچ‌گاه این تعهدات را جدی نگرفتند».

لاوروف در مقاله‌ای که با عنوان «پنجاهمین سالگرد قانون هلسینکی: انتظارات، واقعیت و آینده» در روزنامه «روسیسکایا گازتا» منتشر شد با اشاره به برنامه‌های اورسولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا که خواستار اختصاص ۸۰۰ میلیارد یورو از سوی اعضای اتحادیه اروپا برای هزینه‌های دفاعی شده است، وضعیت کنونی در این قاره و رویکرد نظامی‌گری که کشورهای اروپایی در پیش گرفته‌اند را بسیار نگران‌کننده خواند.

وزیر خارجه روسیه همچنین به اظهارات فردریش مرتس اشاره کرد و افزود: در همین حال به تازگی صدراعظم آلمان خواستار افزایش توان نظامی این کشور، بازگرداندن سربازی اجباری در آلمان و تبدیل ارتش این کشور به قوی‌ترین ارتش اروپایی شده است.

لاوروف با بیان اینکه این اقدامات مرتس یادآور همان مسیری است که آلمان پیش از آغاز جنگ‌های جهانی اول و دوم طی کرده است، تصریح کرد: حتی بوریس پیستوریوس وزیر دفاع این کشور نیز همین اهداف را در سر می‌پروراند و آمادگی خود را برای کشتن سربازان روسی اعلام کرده است.

به گزارش ایرنا، نخست وزیر مجارستان پیش تر در اظهاراتی اعلام کرد که تهدید جنگ جهانی سوم درحال رشد است و جامعه بین المللی باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از آن انجام دهد.

ویکتور اوربان روز شنبه در مصاحبه با شبکه ام وان گفت: شاید مهمترین پرسش اکنون این باشد که آیا جنگ جهانی سوم رخ خواهد داد یا خیر؟ و پاسخ این است که احتمال وقوع جنگ جهانی دائماً در حال افزایش است.

اوربان برای استناد به نتایج نظرسنجی‌ها در ۶ کشور بزرگ اشاره کرد که شهروندان آنها تهدید جنگ جهانی جدید را کاملاً واقعی می‌دانند.

نخست وزیر مجارستان افزود: این نظر که ظرف ۵ تا ۱۰ سال آینده جنگ جهانی سوم آغاز خواهد شد توسط ۵۵ درصد از فرانسوی‌ها، ۵۰ درصد از اسپانیایی‌ها، ۴۶ درصد از ایتالیایی‌ها، ۴۵ درصد از آمریکایی‌ها، ۴۱ درصد از انگلیسی‌ها و ۴۱ درصد از آلمانی‌ها مطرح شده است.

وی خاطرنشان کرد: تمام جهان نزدیکی شرایط جنگ را احساس می‌کند.

منبع: تسنیم

آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.