نتانیاهو ، رهبران کشور اروپایی را متهم کرد
نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، رهبران فرانسه، بریتانیا و کانادا را متهم کرد که قصد کمک به گروه فلسطینی حماس را دارند.

نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، رهبران فرانسه، بریتانیا و کانادا را متهم کرد که قصد کمک به گروه فلسطینی حماس را دارند. اظهارات نتانیاهو پس از آن مطرح شد که این کشورها اسرائیل را تهدید کردند که اگر حملات اخیر خود در غزه را متوقف نکند، «اقدامات قاطعی» انجام خواهند داد.
این اظهارات که تکرار سخنان وزیر خارجه اسرائیل، گدعون ساعر، در روز پنجشنبه بود، بخشی از تلاش اسرائیل برای مقابله با فشارهای فزاینده بینالمللی بر سر جنگ در غزه به شمار میرود.
نتانیاهو گفت: «شما در سوی نادرست انسانیت ایستادهاید و در سوی نادرست تاریخ.»
با ادامه انتشار تصاویر ویرانی و گرسنگی در غزه که موجب اعتراضاتی در سراسر جهان شده است، اسرائیل برای تغییر دیدگاه جهانی که روزبهروز بیشتر علیه آن میشود، با دشواری روبروست.
یاکی دایان، دیپلمات پیشین اسرائیلی، گفت: «قانع کردن برخی افراد - بهویژه در جناح چپ در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی - دشوار است که آنچه اسرائیل انجام میدهد، جنگی دفاعی است.»
او افزود: «اما در اسرائیل چنین تلقی میشود و پر کردن این شکاف، گاهی مأموریتی غیرممکن است.»
مقامهای اسرائیلی بهویژه درباره افزایش درخواستها از سوی برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه برای پیروی از اقدام کشورهایی چون اسپانیا و ایرلند در بهرسمیتشناختن کشور فلسطین نگران هستند؛ اقدامی که در قالب راهحل دو کشوری برای پایان دادن به دههها درگیری در منطقه مطرح میشود.
نتانیاهو استدلال میکند که تشکیل کشور فلسطین، تهدیدی علیه اسرائیل است. او همچنین قتل دو تن از کارکنان سفارت اسرائیل در واشینگتن در روز سهشنبه توسط مردی که ظاهراً فریاد «فلسطین آزاد» سر داده بود را نمونهای آشکار از این تهدید توصیف کرد.
او گفت که «دقیقاً همین شعار» هنگام حمله حماس به اسرائیل در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ نیز شنیده شده بود.
وی در بیانیهای در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «آنها کشور فلسطین نمیخواهند، بلکه میخواهند کشور یهودی را نابود کنند.»
او افزود: «هرگز نفهمیدم چطور این حقیقت ساده از دید رهبران فرانسه، بریتانیا، کانادا و دیگران پنهان مانده است.» نتانیاهو مدعی شد که هرگونه اقدام کشورهای غربی برای بهرسمیتشناختن کشور فلسطین، «پاداشی است برای این قاتلان، و آن هم بزرگترین پاداش ممکن.»
او گفت بهجای پیشبرد صلح، این سه رهبر «حماس را جسورتر کردهاند تا تا ابد به جنگ ادامه دهد.»
محاصره کمکهای بشردوستانه
نتانیاهو، که کابینهاش به حمایت احزاب افراطی راستگرا وابسته است، گفت حماس که از این موضع استقبال کرده، از رئیسجمهور فرانسه امانوئل مکرون، نخستوزیر بریتانیا کییر استارمر، و مارک کارنی از کانادا بابت درخواستشان برای پایان فوری جنگ تشکر کرده است.
با این حال، بیانیه رهبران این سه کشور که در روز دوشنبه منتشر شد، خواستار پایان فوری جنگ نبود، بلکه خواهان توقف عملیات نظامی جدید اسرائیل در غزه و لغو محدودیتهای این کشور بر کمکهای بشردوستانه شده بود. اسرائیل از ماه مارس مانع ورود کمکها به غزه شده بود، تا اینکه این هفته بخشی از محاصره را کاهش داد.
نتانیاهو گفت: «این سه رهبر با درخواست خود، که با تهدید به تحریم علیه اسرائیل همراه بود، علیه اسرائیل، نه حماس، عملاً گفتند که میخواهند حماس در قدرت بماند.»
او افزود: «و آنها به حماس امید میدهند تا کشور فلسطینی دومی را پایهگذاری کند؛ کشوری که از آنجا برای نابودی کشور یهودی اقدام خواهد کرد.»
وزیر خارجه فرانسه، ژان نوئل بارو، گفت که فرانسه - که مانند بریتانیا و کانادا حماس را یک سازمان تروریستی میداند - «بیوقفه به امنیت اسرائیل متعهد است.»
او گفت که فرانسه مصمم به مقابله با یهودستیزی است و متهم کردن طرفداران راهحل دو کشوری به ترویج یهودستیزی یا حمایت از حماس را «اتهامی بیاساس و افتراآمیز» خواند.
لوک پولارد، وزیر نیروهای مسلح بریتانیا، در واکنش به اظهارات نتانیاهو گفت که لندن در حمایت از حق اسرائیل برای دفاع از خود ایستاده است، «اما این دفاع از خود باید در چارچوب قوانین بشردوستانه بینالمللی انجام شود.»
او در گفتوگو با رادیو تایمز افزود: «در حال حاضر، ما قاطعانه با تروریسم مقابله میکنیم، اما همچنین میخواهیم مطمئن شویم که کمکها به غزه میرسد.»