|

پاکستان بر هند پیروز شد؟

روزنامه آمریکایی هیل مقاله‌ای را منتشر کرد که نویسنده آن ۴ دستاورد پاکستان را برشمرد که نشان می‌دهد این کشور در دور آخر درگیری بین خود و هند پیروز شده است.

پاکستان بر هند پیروز شد؟

هند با حملاتی به اهداف و پایگاه‌های نظامی در داخل پاکستان پاسخ داد، اما پاکستان یک حمله متقابل را آغاز کرد که گفته می‌شود سامانه‌های دفاع هوایی هند و دیگر سایت‌های نظامی را نابود کرده است.

به گزارش الجزیره، روزنامه آمریکایی هیل مقاله‌ای را منتشر کرد که نویسنده آن ۴ دستاورد پاکستان را برشمرد که نشان می‌دهد این کشور در دور آخر درگیری بین خود و هند پیروز شده است.

در اوایل ماه مه ۲۰۲۵، یک درگیری مسلحانه بین هند و پاکستان، دو قدرت هسته‌ای، پس از حمله به گردشگران هندی در بخش تحت کنترل هند کشمیر رخ داد که منجر به کشته شدن ۲۶ نفر شد و هند به سرعت گروه‌های مورد حمایت پاکستان را به دست داشتن در این حمله متهم کرد، اتهامی که پاکستان به طور کامل آن را رد کرد.

اما هند یک کارزار هوایی علیه پاکستان به راه انداخت و هر دو طرف به مدت ۳ روز به حملات متقابل با هواپیما، موشک و توپخانه ادامه دادند و هر طرف ادعا کرد که در این جنگ پیروز شده است. این جنگ چگونه توسعه یافت، واکنش هر دو طرف پس از پایان آن چگونه بود و چرا اعتقاد بر این است که پاکستان در آن پیروز شد؟

برای پاسخ به این سوالات، رافیا زکریا، نویسنده و وکیل آمریکایی در مقاله‌اش در روزنامه گفت که پاکستان در ساعات اولیه درگیری به دستاوردهای غیرمنتظره‌ای دست یافت، زیرا اعلام کرد که ۵ هواپیمای هندی را سرنگون کرده است که برخی از آنها از نوع رافال هستند، هواپیماهای مدرنی که هند اخیراً با مبلغ ۷.۴ میلیارد دلار از فرانسه خریداری کرده است.

او همچنین ذکر کرد که هند با حملاتی به اهداف و پایگاه‌های نظامی در داخل پاکستان پاسخ داد، اما پاکستان یک حمله متقابل را آغاز کرد که گفته می‌شود سامانه‌های دفاع هوایی هند و دیگر سایت‌های نظامی را نابود کرده است.

زکریا اشاره کرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پس از میانجیگری آمریکا، آتش‌بس فوری اعلام کرد، که باعث نارضایتی هند شد و یکی از اعضای حزب نارندرا مودی، نخست وزیر هند آن را «مداخله ناگهانی و غیرقابل توجیه» دانست. در مقابل، زکریا گفت که پاکستان این اعلامیه را جشن گرفت و ترامپ را قهرمان نامید.

او گفت که پاکستان چهار دستاورد زیر را به دست آورده است که به این معنی است که این کشور در این دور از درگیری پیروز شده است:

موفقیت نظامی: زیرا تأکید کرد که پاکستان توانایی‌های نظامی خود را نشان داده است، به ویژه با استفاده از موشک‌های چینی «PL-15» هدایت شونده با هوش مصنوعی.

زمان‌بندی سیاسی: او معتقد است که آتش‌بس پس از موفقیت پاکستان در انجام حملات مؤثر صورت گرفت و به آن برتری داد.

تأکید مجدد بر کشمیر: او معتقد است که این درگیری مسئله کشمیر را دوباره به صحنه بین‌المللی بازگرداند.

کاهش حمایت آمریکا از هند: او این مساله را برجسته کرد که مداخله ترامپ موضع هند را تضعیف کرد، کشوری که روی حمایت بی‌قید و شرط آمریکا حساب می‌کرد.

از جنبه سیاسی، زکریا گفت که اپوزیسیون هند، به نمایندگی از رئیس حزب کنگره، راهول گاندی، این عملیات را «فاجعه دیپلماتیک» توصیف کرد که منجر به تقویت اتحاد بین پاکستان و چین شد.

نویسنده همچنین اشاره کرد که ارتش پاکستان که از کاهش محبوبیت رنج می‌برد، دوباره از حمایت گسترده مردمی برخوردار شد و آنچه رخ داد را «دوئل بین داوود و جالوت» توصیف کرد، به طوری  که پاکستان، که در اینجا داوود است، با وجود تفاوت زیاد در توانایی‌های نظامی، پیروز شد.

منبع: جماران