|

شکایت رسمی مکزیک از گوگل به دلیل استفاده از نام «خلیج آمریکا»

رئیس‌جمهور مکزیک اعلام کرد این کشور به دلیل بی‌توجهی گوگل به درخواست‌های مکرر برای استفاده نکردن از نام «خلیج آمریکا» در سرویس «نقشه گوگل» (Google Maps)، علیه این شرکت شکایت کرده است.

شکایت رسمی مکزیک از گوگل به دلیل استفاده از نام «خلیج آمریکا»

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ کلودیا شینبائوم، رئیس‌جمهور مکزیک، روز جمعه بدون ارائه جزئیات بیشتر اعلام کرد که شکایتی رسمی علیه گوگل تنظیم شده است. او مشخص نکرد که این شکایت در کدام کشور یا نهاد حقوقی ثبت شده است، اما تأکید کرد که موضوع از مدت‌ها پیش از سوی وزارت امور خارجه مکزیک پیگیری می‌شده و نامه‌هایی نیز در این زمینه برای گوگل ارسال شده است.

مسئله اصلی، استفاده گوگل از عبارت «خلیج آمریکا» (American Gulf) به جای نام تاریخی و رسمی «خلیج مکزیک» (Gulf of Mexico) برای کاربران آمریکایی است. این در حالی‌ست که کاربران خارج از ایالات متحده همچنان این پهنه آبی را با عنوان «خلیج مکزیک» در سرویس نقشه‌های گوگل مشاهده می‌کنند.

ماجرا از دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ آغاز شد؛ جایی که او در نخستین روز کاری خود در ۲۰ ژانویه، فرمانی اجرایی را امضا کرد که طبق آن، در تمامی اسناد و ارجاعات دولتی، از عبارت «خلیج آمریکا» به جای «خلیج مکزیک» استفاده شود. ترامپ تنها چند هفته بعد، در ۹ فوریه، در پروازی بر فراز این منطقه، به‌طور رسمی روزی به‌نام «روز خلیج آمریکا» نام‌گذاری کرد.

این اقدام در همان زمان با واکنش‌های انتقادی زیادی مواجه شد. منتقدان آن را بخشی از سیاست‌های توسعه‌طلبانه ترامپ دانستند که شامل تهدیدهایی مانند تلاش برای به‌دست‌گیری کنترل کانال پاناما، ادعای حاکمیت بر گرینلند و حتی تبدیل کانادا به ایالت پنجاه و یکم آمریکا بود.

مکزیک با استناد به پیشینه تاریخی این منطقه، تأکید دارد که این پهنه آبی که میان جنوب آمریکا و شرق مکزیک قرار دارد، برای بیش از چهار قرن با نام «خلیج مکزیک» شناخته شده است. به باور دولت مکزیک، اگر ایالات متحده قصد دارد برای بخش فلات قاره‌ای خود در این خلیج، نام مستقلی به کار ببرد، این نام جدید نباید به کل خلیج تعمیم داده شود.

در فوریه گذشته، کریس ترنر، معاون رئیس بخش امور دولتی و سیاست‌گذاری عمومی گوگل، در نامه‌ای رسمی خطاب به مقامات مکزیکی اعلام کرد که این شرکت تغییری در سیاست‌های خود اعمال نخواهد کرد. او تأکید کرد که گوگل در نام‌گذاری‌های جغرافیایی، رویکردی «بی‌طرفانه» دارد و سیاست‌های خود را به‌صورت «یکپارچه و پایدار در همه مناطق» دنبال می‌کند. گوگل همچنین اعلام کرده که مبنای به‌روزرسانی نام‌های جغرافیایی در سرویس نقشه‌هایش، سیستم نام‌گذاری رسمی جغرافیایی ایالات متحده است.

در همین حال، مجلس نمایندگان آمریکا، روز پنجشنبه گذشته، با ۲۱۱ رأی موافق در برابر ۲۰۶ رأی مخالف، با تغییر نام رسمی این خلیج به «خلیج آمریکا» موافقت کرد. تنها یک نماینده جمهوری‌خواه در مخالفت با این لایحه با دموکرات‌ها همراه شد. با این حال، پیش‌بینی می‌شود که این طرح در صورت طرح در سنا، با مخالفت‌های شدیدتری روبه‌رو شود.