همزمانی باورنکردنی؛ از زلزله رودبار تا زلزله ونزوئلا/ پای فوتبال برزیل و اسکاتلند در میان است؟
در تاریخ فوتبال و حوادث طبیعی، گاهی تقارنهایی عجیب و فراموشنشدنی رقم میخورد. زلزله قدرتمند امروز ونزوئلا در حالی رخ داد که یکی از بازیهای جام جهانی ۲۰۲۶ میان برزیل و اسکاتلند در جریان بود؛ صحنهای که برای ایرانیها یادآور خاطرهای تلخ و تاریخی است.
به گزارش گروه رسانهای شرق،
۳۶ سال پیش، بامداد ۳۱ خرداد ۱۳۶۹، زلزله مرگبار رودبار و منجیل در شمال ایران جان دهها هزار نفر را گرفت؛ فاجعهای که همزمان با برگزاری دیدار جام جهانی ۱۹۹۰ میان برزیل و اسکاتلند رخ داد. بسیاری از ایرانیان آن شب را با دو تصویر به یاد میآورند؛ فوتبال در قاب تلویزیون و خبر ویرانی در گیلان و زنجان.
اکنون در جام جهانی ۲۰۲۶ نیز بار دیگر نامهای برزیل و اسکاتلند در مرکز یک تقارن تاریخی قرار گرفتهاند. زمینلرزه امروز ونزوئلا زمانی به وقوع پیوست که مسابقات جام جهانی در جریان بود و دقایقی بعد نیز دیدار برزیل و اسکاتلند آغاز شد؛ اتفاقی که بار دیگر خاطره آن شب تلخ خرداد ۱۳۶۹ را در ذهن بسیاری زنده کرد.
شاید این تنها یک همزمانی تاریخی باشد، اما برای علاقهمندان فوتبال و آنان که زلزله رودبار و منجیل را به خاطر دارند، پیوند نام برزیل و اسکاتلند با دو زمینلرزه بزرگ در فاصله ۳۶ سال، روایتی عجیب از تلاقی فوتبال و تاریخ است.