|

پزشکی که کمونیستها را معاینه نمی‌کند

کاربری در فضای مجازی مدعی شد که پزشک معالج به دلیل گرایش سیاسی او، برخورد نامناسبی داشته و از درمان امتناع کرده است. پزشک موردنظر در واکنش به این ادعا،می‌گوید: «در طول ۲۲ سال طبابتم هرگز بیمار را به دلیل عقایدش، از درمان محروم نکرده‌ام. اطلاعات معاینه و نسخه‌ تجویزشده برای این بیمار نیز در سابقه پزشکی او موجود است.»

پزشکی که کمونیستها را معاینه نمی‌کند

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

ماجرا از انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) شروع شد که یک کاربر تجربه‌ خود را از مراجعه به پزشک مطرح کرد. محتوای این پست ادعا می‌کند که پزشک معالج به دلیل گرایش سیاسی مراجع، برخورد نامناسبی با او داشته است. این اظهارات احساسی و انتقادی، موجی از واکنش‌ها را در پی داشت و به موضوعی بحث‌برانگیز در فضای مجازی تبدیل شد.

در ادامه، همسر این کاربر نیز در پستی جداگانه، روایت خود را ارائه داد که در تصویر پایین قابل مشاهده است؛ او مدعی شد که پزشک پس از اطلاع از گرایش سیاسی همسرش، از درمان او خودداری کرده و این موضوع پس از دو ساعت انتظار در درمانگاه رخ داده است.

در واکنش به این ادعاها، پزشک موردنظر - دکتر احمد آقایی میبدی، اورولوژیست و متخصص کلیه و مجاری ادراری، در گفت‌وگو با خبرآنلاین توضیحاتی ارائه می‌دهد تا زوایای مختلف این ماجرا روشن شود.

6272876

ماجرا از چه قرار بود؟/ روایت پزشک

پزشک معالج که در درمانگاه بیمارستان صدر به‌آفرین مشغول به کار است، خاطرنشان می‌کند که [پیش از مراجعه] هیچ شناختی از بیمار نداشته که بخواهد با او به مشاجره بپردازد.

طبق اظهارات او، بیمار پس از ورود به اتاق معاینه، به دلیل انتظار در نوبت، نارضایتی خود را ابراز کرد. پزشک اما تأکید کرد که مدت انتظار بیمار تنها ۱۲ دقیقه بوده است، که این موضوع با مدارک موجود مانند کد رهگیری نسخه و قبض پرداخت تأیید می‌شود.

حواشی یک ویزیت پزشکی؛«گفت از کمونسیت‌ها بیزارم»/ روایت پزشک: هرگز بیمار را به دلیل گرایش سیاسی یا سابقه زندان، از درمان محروم نکرده‌ام صدور قبض صندوق در ساعت ۱۰:۴۰ حواشی یک ویزیت پزشکی؛«گفت از کمونسیت‌ها بیزارم»/ روایت پزشک: هرگز بیمار را به دلیل گرایش سیاسی یا سابقه زندان، از درمان محروم نکرده‌ام 

آقایی تشریح می‌کند: «به مراجع توضیح دادم بیمارانی که عمل جراحی شده‌اند در اولویت هستند و من نمی‌توانستم بیماران مسن‌تر و عمل‌شده را معطل نگه دارم. از او خواستم علائم و شرح حال خود را بیان کند. بیمار در پاسخ، به سابقه زندان و اعتصاب غذای خود در چند سال گذشته اشاره کرد و مدعی شد که به دلیل اعتصاب غذا دچار نارسایی کلیوی شده است. در این لحظه صحبت بیمار را متوقف کردم و گفتم "این مسائلی که می‌گویید به شرح حال بیماری‌ ربطی ندارد. علائم بیماری یا مشکلتان چیست؟"»

بیمار از تورم پا و تنگی نفس شکایت می‌کند و می‌گوید که پس از ۱۰ قدم راه رفتن دچار تنگی نفس می‌شود. پزشک پس از بررسی شرح حال، که شامل سابقه آمبولی ریه، مصرف داروهای ضد انعقاد و مصرف روزانه یک پاکت سیگار است، تشخیص می‌دهد که مشکل بیمار احتمالاً قلبی است و باید برای بررسی‌های دقیق‌تر به متخصص قلب هم مراجعه کند.

دیالوگ جنجالی و اتهامات مطرح‌شده/ «هیچ‌وقت بیمار را به دلیل عقایدش، از درمان محروم نکرده‌ام»

یکی از نکات کلیدی این ماجرا طبق تصویر پایین، دیالوگی است که بیمار در توییت خود به آن اشاره کرده و پزشک نیز آن را تأیید می‌کند.

حواشی یک ویزیت پزشکی؛«گفت از کمونسیت‌ها بیزارم»/ روایت پزشک: هرگز بیمار را به دلیل گرایش سیاسی یا سابقه زندان، از درمان محروم نکرده‌ام 

آقایی می‌گوید: «در پاسخ به گفته‌های بیمار درباره گرایش سیاسی‌اش (سوسیال دموکرات بودن)، گفتم "من اصلاً از سوسیالیست و کمونیست متنفرم و نمی‌خواهم بحثی در این‌باره داشته باشم، فقط درباره بیماری یا مشکلی که برای درمان آن مراجعه کرده‌اید صحبت کنید".»

او تأکید می‌کند که این جمله صرفاً برای پایان دادن به بحث‌های غیرمرتبط با معاینه بوده و به‌هیچ‌وجه به معنای امتناع از درمان بیمار نبوده است: «گرایش سیاسی بیمار برای من اهمیتی ندارد و هدفم صرفاً معاینه و تشخیص درست است؛ کما اینکه در این ویزیت هم سعی داشتم گفت‌وگو را به سمت مسائل پزشکی هدایت کنم.»

او هم‌چنین اتهاماتی مانند اینکه بیمار را به دلیل ویژگی‌های ظاهری (سبیل داشتن)، کمونیست پنداشته یا او را با نام خاصی خطاب کرده، تکذیب می‌کند و با صراحت عنوان می‌کند: «من این بیمار را اصلاً نمی‌شناختم و اکانت ایکس هم ندارم که حتی دورادور از عقاید ایشان مطلع باشم. ادعاهایی مثل اینکه گفته‌ام "تو کمونیستی" یا "تو همان فلانی هستی" کاملاً بی‌اساس است.

پس از انتشار این پست‌ها، از وزارت بهداشت با من تماس گرفتند و درباره ادعاهای مطرح‌شده پرس‌وجو کردند؛ که من این ادعاها غیرمنطقی خواندم.

من ۲۲ سال است که طبابت می‌کنم و طی این سال‌ها هیچ‌وقت بیمار را به دلیل عقایدش، از درمان محروم نکرده‌ام.»

گمانه‌زنی پزشک: نیت بیمار برای دریافت گواهی

این پزشک در بخش دیگری از گفت‌وگو، به حدس و گمان خود درباره نیت بیمار اشاره می‌کند و معتقد است که بیمار احتمالاً به دنبال دریافت گواهی پزشکی بوده تا تأیید کند مشکلات کلیوی‌اش ناشی از اعتصاب غذا در دوران زندان است.

آقایی توضیح می‌دهد: «بیمار مدام اصرار داشت که مشکل کلیوی‌اش به اعتصاب غذا در زندان مربوط است. احساس کردم هدف او از این مراجعه، گرفتن گواهی است، اگرچه این درخواست به‌صورت مستقیم در طول معاینه مطرح نشد. به بیمار اعلام کردم گواهی‌ای در این مورد صادر نمی‌کنم. فقط برای تشخیص دقیق، آزمایش و سونوگرافی تجویز کردم و نسخه را با کد رهگیری به بیمار ارائه دادم.

در طول این ویزیت هرگز جمله‌ای با این مضمون نگفتم که به دلیل گرایش سیاسی یا سابقه زندان، او را درمان نمی‌کنم. نسخه‌ تجویزشده برای بیمار در سوابق تشخیصی او موجود است.»

این پزشک تأکید می‌کند که بیمار پس از دریافت نسخه، بدون اعتراض از اتاق خارج شد و هیچ نشانه‌ای از بروز مشکل در حین معاینه وجود نداشت.

حواشی یک ویزیت پزشکی؛«گفت از کمونسیت‌ها بیزارم»/ روایت پزشک: هرگز بیمار را به دلیل گرایش سیاسی یا سابقه زندان، از درمان محروم نکرده‌ام  حواشی یک ویزیت پزشکی؛«گفت از کمونسیت‌ها بیزارم»/ روایت پزشک: هرگز بیمار را به دلیل گرایش سیاسی یا سابقه زندان، از درمان محروم نکرده‌ام  حواشی یک ویزیت پزشکی؛«گفت از کمونسیت‌ها بیزارم»/ روایت پزشک: هرگز بیمار را به دلیل گرایش سیاسی یا سابقه زندان، از درمان محروم نکرده‌ام 

توضیح پزشک: ویزیتی که در ساعت ۱۳:۳۰ ثبت شده، مربوط به پایان کار درمانگاه است؛ که برای اطمینان از ویزیت‌ تمام بیماران، ارسال کد به تأمین اجتماعی و پیشگیری از کسورات، پیش از بستن سیستم مجدد ثبت می‌شود.

تمام مدارک مربوط به معاینه، در بیمارستان صدر به‌آفرین موجود و قابل استعلام است.

منبع: خبر آنلاین

آخرین اخبار جامعه را از طریق این لینک پیگیری کنید.