|

پویش مردمی نجات آب تهران / صادقی: بحران آب از هشدار گذشته است

احمد صادقی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، با هشدار نسبت به تشدید بحران کم‌آبی در پایتخت، خواستار تشکیل پویش‌های مردمی با محوریت صرفه‌جویی و مقابله با هدررفت آب شد و تأکید کرد که آینده فرزندان این شهر به تصمیم‌های امروز وابسته است.

پویش مردمی نجات آب تهران /  صادقی: بحران آب از هشدار گذشته است

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

احمد صادقی، عضو شورای شهر تهران، در سخنانی با تأکید بر جدی بودن بحران کمبود آب، گفت: «همان‌گونه که مستحضرید، موضوع کمبود آب در ایران و به‌ویژه در تهران، به یک بحران جدی و چندوجهی تبدیل شده است. این بحران، نتیجه‌ای از ترکیبی از عوامل طبیعی، مدیریتی، جمعیتی، اقتصادی و سیاسی است.»

او با اشاره به فرو نشست زمین به دلیل برداشت بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی افزود: «نرخ فرونشست زمین در تهران سالانه به چندین سانتی‌متر رسیده است که تبعات زیست‌محیطی قابل‌توجهی به همراه دارد.»

صادقی همچنین به نقش افزایش جمعیت، مهاجرت، حاشیه‌نشینی و توسعه بی‌رویه شهری در فشار بر منابع آبی اشاره کرد و ادامه داد: «امروز آب، به‌عنوان گران‌بهاترین موهبت الهی، در وضعیتی بسیار شکننده قرار دارد. کاهش بی‌سابقه ذخایر پشت سدها، افت سطح آب‌های زیرزمینی و مصرف غیر‌اصولی، زنگ خطری جبران‌ناپذیر برای آینده تهران است.»

به گفته این عضو شورای شهر، میلیون‌ها متر مکعب آب در سال، به دلیل حفر چاه‌های غیرمجاز، لوله‌های فرسوده و مصرف بی‌رویه هدر می‌رود. او تأکید کرد: «یک اقدام به‌موقع می‌تواند از هدررفت آب صدها خانوار جلوگیری کند.»

صادقی در ادامه سخنانش پیشنهاد داد شهرداری تهران با مشارکت وزارت نیرو، و با همکاری فعالان اجتماعی، گروه‌های دوام، آتش‌نشانان داوطلب و ستاد محلات، پویش‌های مردمی در سطح شهر راه‌اندازی کند. این پویش‌ها با هدف مقابله با مصرف غیرمجاز و اسراف آب، به اطلاع‌رسانی و آموزش عمومی بپردازد.

او افزود: «شهرداری می‌تواند از طریق سامانه‌های ۱۳۷ و سامانه شهروندی شهرزاد، عکس‌ها، فیلم‌ها و موقعیت‌های مکانی مربوط به تخلفات را از مردم دریافت کند و پس از پیگیری، نتایج آن را از طریق سامانه شفافیت به اطلاع عموم برساند.»

صادقی همچنین خواستار تقدیر مادی و معنوی از گزارشگران فعال شد و گفت: «این پویش‌ها فرصتی است برای مشارکت همگانی. بیایید همگی به یاری این شهر بشتابیم و با گزارش تخلفات و جلوگیری از هدررفت آب، حافظان واقعی این میراث ملی باشیم.»

هشدار نسبت به تأخیر در آماده‌سازی شهر برای آغاز سال تحصیلی / لایحه سرویس مدارس هنوز به شورا نرسیده است

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران، با اشاره به نزدیک شدن زمان بازگشایی مدارس، نسبت به تأخیر در ارسال لایحه سرویس مدارس هشدار داد.

 جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران، در تذکر پیش از دستور سیصد و چهل و چهارمین جلسه شورای شهر تهران و با بیان اینکه اکنون در مردادماه قرار داریم و تنها دو ماه تا آغاز سال تحصیلی باقی مانده است، گفت: آغاز سال تحصیلی به معنای افزایش تراکم ترافیک، نگرانی در خصوص ساماندهی سرویس مدارس و حمل‌ونقل عمومی است و همانطور که میدانید کوتاه شدن طول روز و افزایش تردد دانش‌آموزان و دانشجویان منجر به ترافیک بیشتر در شهر می‌شود و این موضوعی کاملاً پیش‌بینی شده است که  هر ساله با آن مواجه هستیم.

تشکری هاشمی با تأکید بر لزوم آمادگی زودهنگام برای آغاز سال تحصیلی گفت: هر ساله با تشکیل ستاد استقبال از مهر و دعوت از مقامات و مسئولان ذی‌ربط، این ستاد فعالیت خود را آغاز می‌کند تا مسائل و مشکلات شهروندان پیش از آنکه به بحران تبدیل شوند، پیش‌بینی و مدیریت شوند.

وی ادامه داد: در بخش مترو، اتوبوسرانی، تاکسیرانی و به‌ویژه ساماندهی سرویس مدارس، اقدامات ویژه‌ای باید توسط شهرداری تهران انجام شود. شهرداری باید به فوریت نسبت به تشکیل  ستاد استقبال از مهر اقدام کرده  و تلاش کند  تا در فاصله کمتر از دو ماه باقی‌مانده تا مهرماه، مشکلات موجود را تا حد امکان برطرف کند. 

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر با اشاره به آغاز ثبت‌نام مدارس گفت: در حال حاضر مدارس فرایند ثبت‌نام خود را آغاز کرده‌اند و هم‌زمان برای سرویس مدارس نیز از خانواده‌ها وجه دریافت می‌کنند. این در حالی است که طبق قانون، شهرداری موظف بوده تا پایان خردادماه، لایحه تعیین نرخ سرویس مدارس را به شورای شهر ارائه دهد.

وی با انتقاد از تأخیر به‌وجودآمده افزود:اکنون در مردادماه قرار داریم، اما هنوز این لایحه از سوی شهرداری ارسال نشده و این در حالی است که تعیین نرخ سرویس مدارس موضوعی پیچیده نیست و تنها کافی است نرخ تورم و قیمت واقعی خدمات در آن لحاظ شود.

تشکری هاشمی در پایان با هشدار نسبت به پیامدهای اجتماعی این تأخیر خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم در نرخ سرویس مدارس لجام‌گسیختگی به‌وجود آید، چرا که این موضوع می‌تواند نارضایتی گسترده‌ای در میان خانواده‌ها ایجاد کند. شهرداری باید با اولویت دادن به مسائل مربوط به سال تحصیلی جدید، از همین حالا برنامه‌ریزی جدی و دقیق داشته باشد تا در مهرماه با بحران مواجه نشویم.

 

جزئیات بلندگوهای هشدار مشخص نیست/تراموا در بوته فراموشی است

رئیس شورای اسلامی شهر تهران  در خصوص نصب بلندگوها در سطح میادین، گفت: هنوز جای بلندگوها و سیستم آن تنظیم نشده است. در لایحه‌ای که شهرداری ارائه کرد، این مسئله را پیش‌بینی کردیم اما هنوز جزئیات طرح ارائه نشده است. پس از بررسی اعلام خواهیم کرد.

سلام مهدی چمران در حاشیه سیصد و چهل و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز در ارتباط با لایحه شهرداری تهران در مورد اصلاحات نظام‌نامه و اساسنامه شرکت‌های تاکسیرانی بحث و بررسی صورت می‌گیرد، اظهار کرد: تعداد زیادی پرونده باغات نیز در دستور جلسه امروز است.

چمران با بیان اینکه مدتهاست نظام‌نامه تاکسیرانی در حال بررسی است، یادآور شد: امیدواریم برنامه روز گذشته بتواند جای خود را به خوبی در شهر باز کرده و آبروداری کند‌

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در مورد نرخ کرایه تاکسی اینترنتی، تصریح کرد: اگر میزان قیمت با دیگر تاکسی‌‌های اینترنتی اختلاف فاحشی داشته باشد راننده تاکسی از آن استقبال نخواهد کرد.

وی افزود: ما هنوز نمی‌دانیم مجوز دیگر تاکسی‌های اینترتی از کدام بخش اخذ شده است؟ از وزارت کشور پرسیدیم که گفتند مجوز نداده‌اند و شهرداری هم مجوز نداده است. سازمان تاکسیرانی قطعا رقم کمتری از رقم ۲۰ درصدی که دیگر شرکت‌ها دریافت می‌کنند، دریافت خواهد کرد.

چمران با بیان اینکه برای بیمه و موارد دیگر نیز باید تدبیر اندیشی شود که در این صورت مورد استقبال قرار خواهد گرفت، گفت: این تاکسی‌ها از نظر امنیت نیز برای مردم بهتر هستند.

وی در رابطه با ایمنی بزرگراه‌ها یادآور شد: اگر چیزی در این خصوص مطرح شود ما آماده‌ایم که بپذیریم و روند را اصلاح کنیم.

چمران در خصوص نصب بلندگوها در سطح میادین، تصریح کرد: هنوز جای بلندگوها و سیستم آن تنظیم نشده است. در لایحه‌ای که شهرداری ارائه کرد، این مسئله را پیش‌بینی کردیم اما هنوز جزئیات طرح ارائه نشده است. پس از بررسی اعلام خواهیم کرد.

وی ادامه داد: اگر برنامه‌ریزی شود می‌توان نصب این بلندگوها را عملیاتی کرد. برای آژیر باید ببینیم ضرورت وجود دارد یا خیر.‌دستگاه‌های امنیتی این ضرورت را تعیین می‌کنند. رادیو، تلویزیون و سیستم پیامکی وجود دارد و باید ببینند که برای آژیر ضرورتی وجود دارد یا خیر؟

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه عدم رعایت ایمنی در هر بخشی و هر کشوری به ویژه در فصل تابستان می‌تواند منجر به آتش‌سوزی شود، گفت: امیدواریم این آتش‌سوزی‌ها رخ ندهد. اگر ایمنی رعایت نشود این اتفاقات رخ خواهد داد. 

وی افزود: موضوع تراموا فعلاً در بوته فراموشی است. گزارش کار آن و بها و قیمت آن ارائه نشده است. بازدید فنی هم از تراموا نداشته‌ایم. لذا فعلاً در مورد آن نظری نمی‌دهم.

 

آخرین اخبار جامعه را از طریق این لینک پیگیری کنید.