|

مراسم طویریج چیست و چطور برگزار می‌شود؟

عزا یا عزاداری قبیله طویریج یکی از انواع عزاداری های مرسوم میان شیعیان عراق است. دسته طویریج، طولانی‌ترین دسته عزاداران حسینی به شمار می‌آید. این دسته هر ساله، بزرگترین مراسم عزای حسینی در جهان در روز عاشورا را برگزار می‌کند.

مراسم طویریج چیست و چطور برگزار می‌شود؟

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

در عزاداری طویریج، عزاداران با پای برهنه از شهری که در نزدیکی کربلای معلی قرار دارد، حرکت می کنند و در حالی که هروله می کنند و با دست بر سر و صورت خود می زنند، خودشان را به حرم سالار شهیدان، ابا عبدالله الحسین (ع) می رسانند و پس از زیارتی کوتاه مدت که چند دقیقه ای بیشتر طول نمی کشد، محل را ترک می کنند.

این مراسم قبل از نماز ظهر و عصر از منطقه طویریج آغاز شده، به گونه‌ای که عزاداران نماز را در میانه‌ راه و در نزدیکی خیمه‌گاه اقامه کرده و پس از خاموش کردن خیمه‌های آتش گرفته خود را دوان دوان و هروله‌کنان به قبله عشاق حرم حسین بن علی علیه‌السلام می‌رسانند.

ریشه مراسم موسوم به «رَکضَه طُوَیرِیج» به سال ۶۱ هجری قمری باز می‌گردد. زمانی که خبر واقعه کربلا، دیر به اهالی الهندیه (طویریج) رسید و آنان دوان‌دوان به قصد یاری سیدالشهدا (ع) به سمت کربلا رفتند اما به موقع نرسیدند.

طویریج کجاست؟

طویریج که نام دیگر آن هندیه است منطقه‌ای در ۱۰ کیلومتری کربلاست که در زمان قیام حسینی محل قبیله بنی‌اسد بوده و عزاداران حسینی در کربلا به رسم دیر رسیدن این دسته در عصر عاشورا به کربلا، مراسم عزاداری خود را از این منطقه آغاز می‌کنند و تمام ۱۰ کیلومتر را با پای برهنه و هروله‌کنان لبیک می‌گویند.

2

 

آخرین اخبار جامعه را از طریق این لینک پیگیری کنید.