|

سه پلیس قلابی طلای مسافران را دزدیدند

۱۲ اردیبهشت ماه جاری، زن و شوهر سالمندی که برای دیدار فرزندانشان عازم خارج از کشور بودند در جاده فرودگاه امام خمینی (بزرگراه خلیج‌فارس) ازسوی سه پلیس قلابی هدف سرقت قرار گرفتند. این زن و شوهر در یک اتومبیل اسنپ مورد تهاجم قرار گرفتند... .

سه پلیس قلابی طلای مسافران را دزدیدند

۱۲ اردیبهشت ماه جاری، زن و شوهر سالمندی که برای دیدار فرزندانشان عازم خارج از کشور بودند در جاده فرودگاه امام خمینی (بزرگراه خلیج‌فارس) ازسوی سه پلیس قلابی هدف سرقت قرار گرفتند. این زن و شوهر در یک اتومبیل اسنپ مورد تهاجم قرار گرفتند.

۱۲ اردیبهشت ماه جاری، زن و شوهر سالمندی که برای دیدار فرزندانشان عازم خارج از کشور بودند در جاده فرودگاه امام خمینی (بزرگراه خلیج‌فارس) ازسوی سه پلیس قلابی هدف سرقت قرار گرفتند. این زن و شوهر در یک اتومبیل اسنپ مورد تهاجم قرار گرفتند... .

«آذر پیرا» یکی از دو مسافری است که در این اسنپ بوده است. او که خود نیز از کارکنان قدیمی مطبوعات است، توضیح می‌دهد که هدف از رسانه‌ای کردن این ماجرای تلخ عبرت گرفتن مسافران خارج از کشور است که برای رسیدن به فرودگاه بین‌المللی باید از بزرگراه خلیج‌فارس استفاده کنند. او از مردم خواست که در این زمینه احتیاط کافی به خرج دهند تا مثل او و همسرش مورد غارت دزدان آن منطقه قرار نگیرند.

آذر پیرا درباره چگونگی وقوع این حادثه به «اعتماد» می‌گوید: «جمعه شب با همسرم برای دیدار فرزندانمان که در یک کشور اروپایی زندگی می‌کنند، عازم فرودگاه شدیم. همسرم اتومبیلی از اسنپ تقاضا کرد. در‌حالی که در اتومبیل پرشیا که شماره آن در روزنامه محفوظ است به رانندگی آقای ر- ر در بزرگراه خلیج‌فارس عازم فرودگاه امام خمینی بودیم اندکی مانده به خروجی وهن‌آباد یک اتومبیل سمند سفید رنگ با سه سرنشین ملبس به یونیفرم پلیس با چراغ قوه به راننده اسنپ ایست دادند. همسرم به راننده اسنپ اصرار کرد و گفت که این سه نفر پلیس نیستند و توقف نکن، اما راننده اسنپ گفت که اینها مسلح هستند و اگر توقف نکنم تیراندازی می‌کنند. درنتیجه اتومبیل را متوقف کرد و پیاده شد. راننده به سوی سه نفر به ظاهر پلیس رفت و گفت‌وگوی کوتاهی با آنها کرد. سپس به سوی ما برگشت و گفت که کارت شناسایی‌شان را دیده و آنها پلیس هستند و به خیال اینکه شما افغانی هستید قصد بازرسی وسایلتان را دارند.»

مالباخته در ادامه می‌گوید: «به ناچار من و همسرم پیاده شدیم. اول کیف مرا بازرسی کردند، چون چیز دندانگیری در کیفم‌ نبود کیف را به من‌ پس دادند. آنگاه کیف همسرم را خواستند، اما همسرم به آنها گفت که من باید کارت شناسایی شما را ببینم. همسرم شک کرده بود که این افراد پلیس باشند و به آنها گفت؛ شما اصلا پلیس نیستید. بلافاصله پس از حرف همسرم آنها کیف او را از دستش قاپیدند و با اتومبیل سمند سفید رنگشان از صحنه گریختند. در کیف همسرم، ارز، طلا، پاسپورت‌ها، بلیت‌هایمان و بسیاری اشیای گرانقیمت دیگر بود که سرقت آنها باعث شد از دیدار فرزندانمان باز بمانیم. هرچه اصرار کردیم که راننده اسنپ، سارقان را تعقیب کند، مخالفت‌ کرد و پس از دقایقی با اصرار ما به سوی فرودگاه حرکت کرد. پلیس فرودگاه از محل سرقت و زور‌گیری بازدید و گزارش لازم را تهیه کرد. گزارش مربوطه و پرونده این زورگیری و سرقت در قوه قضاییه فشافویه و پلیس آگاهی شهر ری مفتوح است، ولی تا امروز که چندین روز است از آن حادثه می‌گذرد هیچ نتیجه‌ای حاصل نشده است.» او می‌گوید: «به گفته پلیس، سرنشینان سمند سفید در لباس پلیس سابقه‌دار هستند و سرقت‌های بسیاری در این منطقه انجام داده‌اند، اما هنوز دستگیر نشده‌اند. نکته مهم اینکه پلیس آگاهی و آشنایان که از حادثه تلخ آگاه شدند، اعتقاد دارند که این کمترین مشکل اسنپ است و از همه مهم‌تر اینکه شرکت اسنپ تاکنون هیچ همکاری در این زمینه نکرده و نه تنها اموالمان که عمری با زحمت بسیار اندوخته بودیم از دست‌مان رفته، بلکه از دیدن فرزندانمان که سال‌هاست دلتنگشان هستیم، باز ماندیم.»

پلیس هر از گاهی از دستگیری افرادی که با پوشش مامور از شهروندان اخاذی یا دزدی می‌کنند، خبر می‌دهد و به شهروندان توصیه می‌کند: «در صورت مراجعه ماموران از هر ارگان دولتی، حتما کارت شناسایی و حکم ماموریت او را مشاهده کنید و در صورت هرگونه ابهام مراتب را از طریق سامانه 110 به پلیس اطلاع دهید.» ۲۴ اردیبهشت ماه رییس اداره عملیات سازمان اطلاعات پلیس گیلان از دستگیری 2 مامور قلابی در رشت خبر داد و گفت: «درپی دریافت گزارش واصله مبنی بر اینکه 2 نفر تحت عنوان مامور و مجهز به تجهیزات نظامی قصد اخاذی از شهروندان را داشته، پیگیری موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس قرار گرفت. با بررسی‌های نامحسوس صورت گرفته، صحت موضوع محرز و با تلاش‌های بی‌وقفه و اقدامات فنی ماموران پلیس امنیت، متهمان شناسایی شدند. پس از هماهنگی قضایی متهمان 23 و 29 در عملیات غافلگیرانه دستگیر و یک دستگاه چراغ چشمک زن پلیسی، 2 عدد افشانه دفاع شخصی، یک قبضه تفنگ بادی، تفنگ پلاستیکی، یک قبضه ساتور، 5 تیغه قمه و چاقو و 8 عدد قرص متادون از آنها کشف و ضبط شد.»

همچنین اواخر سال گذشته (۱۴۰۲) سرکلانتر سوم پلیس پیشگیری پایتخت از دستگیری مامور قلابی خبر داد و گفت: «پیرو خبر دریافتی از مرکز فوریت‌های پلیسی 110، مبنی بر استفاده عنوان مامور یکی از ارگان‌های نظامی و اخاذی از شهروندان توسط فردی در محدوده حوزه استحفاظی کلانتری 148 انقلاب، پیگیری موضوع و دستگیری متهم در دستور کار پلیس قرار گرفت. ماموران پلیس با بررسی فیلم‌های ضبط شده توسط دوربین‌های مداربسته و به‌کارگیری شیوه‌های نوین پلیسی، هویت متهم را شناسایی کردند و مشخصات وی را دراختیار گشت‌های انتظامی قرار دادند. ماموران حین گشت‌زنی در محدوده حوزه استحفاظی متهم را شناسایی کردند که با رویت ماموران از محل متواری شد. پس از یک تعقیب و گریز کوتاه ماموران پلیس موفق شدند با درایت و هوشیاری متهم را دستگیر و زمینگیر کنند. در بازرسی اولیه از متهم یک عدد بیسیم، افشانه اشک‌آور، سلاح گرم و گلوله جنگی، حکم ماموریت و کارت شناسایی قلابی با هویت جعلی کشف شد. متهم در کلانتری به جرم خود مبنی بر اخاذی از شهروندان به بهانه اعمال قانون و پرداخت وجه نقد و 15 فقره اخاذی اعتراف کرد و تاکنون ۸ نفر از شکات این پرونده شناسایی شدند که در این مورد پرونده تشکیل شده و متهمان به مراجع قضایی معرفی شدند.» 

منبع: اعتماد