خودروی گشتی پلیس در اطراف کوی دانشگاه آن شب خاص جای دیگر ماموریت بود
مظاهر گودرزی: وکیل خانواده خالقی، دانشجوی بهقتل رسیده دانشگاه تهران از رای قضات دیوان عالی کشور خبر داد، تایید حکم اعدام برای متهم ردیف اول و ۲۵ سال زندان برای متهم ردیف دوم؛ این درحالیست که سرپرست سابق اداره کل امور خوابگاههای دانشگاه تهران از مکاتبات سه ساله برای تامین امنیت این ناحیه توسط دانشگاه تهران خبر میدهد، او میگوید: متاسفانه خودروی گشتی پلیس در آن منطقه شب حادثه یک جای دیگر درحال ماموریت بوده.

به گزارش گروه رسانه ای شرق،اواخر سال گذشته، درحالیکه زمزمه تعطیلی کلاسهای دانشگاه بهمناسبت نوروز (۱۴۰۴) بهگوش میرسید حادثهای غمبار نوروز دانشگاه تهران را تلخ کرد، شامگاه ۲۴ بهمن (۱۴۰۳) دو سارق در تاریکی اطراف کوی دانشگاه «امیرمحمد خالقی» را طعمه سرقت خود قرار دادند، مقاومت دانشجوی رشته مدیریت دانشگاه تهران در تحویل دادن تلفن همراه و کیف سبب شد سارقان با ضربات چاقو به جان او بیفتند. سارقان سیام بهمن (۱۴۰۳) توسط پلیس بازداشت شدند، این اولین اعتراف سارقی است که «امیرمحمد» با تیغ چاقوی او به قتل رسید: «وقتی گوشی را گرفتم گفت دانشجو هستم. گفتیم کیفت را بده گوشی را بگیر و برو ولی به ما ضربه زد. میگفت مدارک در کیفم دارم. امیر به من گفت با چاقو بزنش. اصلا خبر نداشتیم دانشجو است. دو تا ضربه به او زدم و برگشتیم.»
کیفرخواست صادر شد
بازداشت سریع هر دو سارق که حالا سبب قتل «امیرمحمد خالقی» شده بودند باعث شد پرونده قضایی آنها به سرعت بهجریان بیفتد، پنجم اسفند سال گذشته (۱۴۰۳) علی صالحی، دادستان تهران با اعلام صدور کیفرخواست پرونده گفت: «با بررسی فیلم دوربینهای مداربسته و سایر ادله موجود متهم ردیف اول پرونده به مباشرت در قتل عمدی و مشارکت در سرقت مقرون به آزار اعتراف کرده و همچنین متهم دیگر پرونده با اعتراف متهم ردیف اول و اظهارات خود به معاونت در قتل عمدی از طریق تحریک متهم ردیف اول و زدن ضربات چاقو به مقتول و همچنین مشارکت در سرقت مقرون به آزار از مقتول مرحوم امیر محمد خالقی اعتراف کرد.»
وکیل خانواده خالقی؛ قضات دیوان عالی کشور حکم دادند
موج اعتراض عمومی به قتل تلخ دانشجوی دانشگاه تهران سبب شد مراحل رسیدگی پرونده سریع سپری شود، طوریکه در آخرین روزهای سال ۱۴۰۳، دادگاه رسیدگی کننده به پرونده حکم اولیه را صادر کرد، متهم ردیف اول حکم قصاص گرفت و متهم ردیف دوم به ۲۵ سال حبس محکوم شد، حالا بعد از گذشت سه ماه از آن حادثه، وکیل خانواده دانشجوی دانشگاه تهران از حکم دیوان عالی کشور بعد از اعتراض متهمان پرونده خبر میدهد. حمیدرضا حاجی اسفندیاری ، وکیل اولیای دم به جامجم گفته که: «قضات شعبه پنجم دادگاه کیفری یک استان تهران پس از محاکمه دو متهم اصلی پرونده ،متهم ردیف اول را به اتهام قتل عمد و متهم ردیف دوم را به اتهام معاونت در قتل و سرقت به عنف به ترتیب به قصاص و ۲۵ سال حبس محکوم کردند. پرونده با اعتراض متهمان و وکلای آنها به دیوان عالی کشور ارسال شد که قضات شعبه ۱۷ دیوان عالی کشور رای دادگاه کیفری یک را تایید کردند. اولیای دم همچنان خواستار قصاص قاتل هستند.»
خودروی پلیس آن شب ماموریت بود
آنطورکه از سرعت رسیدگی به پرونده و گفتههای وکیل خانواده مرحوم خالقی درباره خواسته اولیای دم مشخص است بعید نیست همین روزها خبر اجرای حکم متهمان پرونده قتل «امیرمحمد خالقی» شنیده شود؛ وضعیتیکه شاید با کمی اقدامات پیشگیرانه میتوانست سرنوشت دیگری داشته باشد و حالا «امیرمحمد خالقی» درحال جمعوجور کردن جزوهها برای امتحانات پایان ترم بود؛ همان روزها کارن ابرینیا، دبیر کانون صنفی استادان دانشگاه به خبرآنلاین گفت: «این حادثه بیرون دانشگاه رخ داده، وضعیتی که به نیروی انتظامی و شهرداری تهران مربوط میشود، پلیس باید امنیت جانی شهروندان را تامین کند، همچنین شهرداری باید در این منطقه روشنایی کامل بگذارد، این منطقه تاریک است و بارها دانشجویان مورد سرقت قرار گرفتهاند.»
مهدی حسنلو، سرپرست سابق اداره کل امور خوابگاههای دانشگاه تهران درباره اقدامات مربوط به تامین امنیت محل قتل دانشجو خالقی در روزهای قبل از حادثه به خبرآنلاین میگوید: «اسناد موجود در دانشگاه تهران نشان میدهد برای تامین امنیت معابر اطراف کوی دانشگاه از سه سال قبل با مسئولین شهری، از اداره برق گرفته تا پلیس، مکاتبات انجام شده است. اتفاقا کلانتری منطقه امیرآباد یک خودروی پلیس بهصورت گردشی در آن منطقه قرار میدهد، اما متاسفانه آن شب خاص که مرحوم خالقی به قتل رسید به خودروی پلیس که بهصورت گردشی در حوالی کوی دانشگاه تردد داشت یک ماموریت داده میشود.»
او ادامه داد: «تقریباً دو روز بعد از حادثه نور منطقه تامین شد حتی نورافکنهایی نصب شد که تردد شرایط بهتری داشته باشد، یک مسیر مجزا هم ساخته شد که تردد دانشجویان در خیابان نباشد. همینطور با همکاری وزارت کشور و نیروی انتظامی دو کیوسک پلیس یکی در قسمت غربی کوی دانشگاه و دیگری در خیابان کارگر شمالی بالاتر از خوابگاه دختران گذاشته شده که پلیس بهصورت شبانهروزی حضور دارد.»
همانطورکه سرپرست سابق اداره کل امور خوابگاههای دانشگاه تهران توضیح داد اقدامات امنیتی مورد نیاز، نه در مسیر رایزنیهای سه ساله بلکه تنها چند روز بعد از مرگ دانشجو «امیرمحمد خالقی» انجام شد! اقداماتی که اگر زودتر انجام شده بود حداقل شاید همین یک مورد پرونده هیچوقت تشکیل نمیشد.