۱۰ آتشسوزی در کشور طی دو هفته
روزنامه اعتماد نوشت: طی هفتههای اخیر آتشسوزیهایی رخ داد که فجیعترین آن مربوط به انفجار بندر رجایی بود که منجر به آتشسوزی گستردهای شد.

به گزارش گروه رسانه ای شرق،طی هفتههای اخیر آتشسوزیهایی رخ داد که فجیعترین آن مربوط به انفجار بندر رجایی بود که منجر به آتشسوزی گستردهای شد؛ این فاجعه بیش از ۵۰ کشته و صدها مصدوم دربرداشت. حتی حدود ۱۱ نفر مفقود شدند و تاکنون نیز اثری از آنها نیست و خانوادههایشان در نزدیکی محل انفجار به دنبال سرنخی از عزیزانشان هستند. پس از آن آتشسوزیهای دیگری نیز رخ داده که «اعتماد» در این گزارش به آنها پرداخته است.
به گزارش اعتماد، ساعت ۱۰ و ۳۳ دقیقه سهشنبه ۱۶ اردیبهشتماه جاری، آتشسوزی در یک انبار در خیابان مولوی رخ داد.
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران در این باره گفت: «چند باب انبار با کاربری لوازم یدکی موتوسیکلت با سقف شیروانی داخل حیاطهای خانه که با سقف شیروانی پوشانده شده دچار آتشسوزی شده بود و کاملا شعلهور بود. آتش به یک ساختمان سهطبقه مسکونی که در مقابل این انبارها بود سرایت و طبقات دوم و سوم آن را نیز تحت تاثیر قرار داده بود و بخشی از آن را شعلهور کرده بود.»
ملکی در ادامه در مورد افزایش ایمنی در انبارها نیز گفت: «در انبارها ریسک خطر اجناسی که کنار هم قرار میگیرند باید لحاظ شود. ممکن است شلنگ، لاستیک و... در انبارها باشند که همگی قابلیت اشتعال دارند. در انبار خیابان مولوی به خاطر وجود اسپری در محل آتشسوزی اشتعال چند برابر و باعث آتشسوزی بیشتر شده بود. وقتی اجناس روی هم چیده شوند و در مجاورت پنجره ساختمانها قرار گیرند، آتش میتواند خیلی راحت به داخل پنجرهها و واحدها سرایت کند. قفسهبندیها باید به صورت ایمن انجام شود. باید فضا برای تردد وجود داشته باشد. در صورت ناایمن بودن قفسهها آتشنشان به سختی میتواند عملیات انجام دهد، بنابراین باید فاصله ایمن بین اجناس باشد. سقفها و مقاومت فیزیکی ساختمانها بسیار مهم است، ورقههای شیروانی هیچ مقاومتی در برابر کوچکترین شعله ندارند و باعث گسترش آتشسوزی میشوند.»
ساعت ۹و۱۰ دقیقه دوشنبه ۱۵ اردیبهشتماه جاری، یک ساختمان متروکه قدیمی در خیابان سعدی کرمانشاه دچار آتشسوزی شد. «سعید قادری» رییس سازمان آتشنشانی و خدمات شهرداری کرمانشاه در این مورد گفت: «با حضور در محل حادثه و بررسی به عمل آمده مشخص شد یک ساختمان متروکه به مساحت حدود ۷۰۰ متر در سه طبقه دچار آتشسوزی شده است. با توجه به عدم پایداری سازه و امکان ریزش آوار، عملیات مهار بعد از دو ساعت به اتمام رسید. علت اصلی آتشسوزی در دست بررسی است.»
ظهر روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه جاری، در بندر شهید رجایی بندرعباس دوباره آتشسوزی اتفاق افتاد. مدیر روابط عمومی بندر رجایی گفت: «پمپ هیدرولیک یکی از دستگاههای ریچ استاکر در بندر شهید رجایی پاره شد که پاشش روغن سبب آتشسوزی شد. این دستگاه حین کار در یکی از قسمتهای بندر از ناحیه شلنگ انتقال روغن با مشکل مواجه و دچار آتشسوزی شد که با حضور بهموقع آتشنشانی بندر کنترل و برای تعمیر از محوطه خارج شد.»
ساعت ۱۳ و ۳۹ دقیقه دوشنبه 15 اردیبهشت ماه جاری، آتشسوزی در یک کارخانه رنگ شرکت ماکان ایوانکی رخ داد که دو مصدوم برجای گذاشت. «سعید مجیدی» رییس جمعیت هلالاحمر شهرستان گرمسار در این راستا گفت: «در این حادثه دو نفر مصدوم شدند که پس از انجام اقدامات اولیه توسط نجاتگران هلال احمر به مرکز درمانی منتقل شدند.»
ساعت ۱۱ و ۴۸ دقیقه دوشنبه ۱۴ اردیبهشتماه جاری، در یکی از شهرکهای قم آتشسوزی رخ داد. «محمدجواد باقری» رییس اورژانس ۱۱۵ قم گفت: «این آتشسوزی در شهرک محمودآباد قم رخ داد. دو نفر از مصدومان با سوختگی کامل صددرصدی و بدحال پس از دریافت خدمات اولیه به بیمارستان منتقل شدند. همچنین دو نفر از مصدومان نیز دچار سوختگی بین ۴۰ تا ۵۰درصدی و یکنفر نیز دارای سوختگی سطحی بودند که به بیمارستان منتقل شدند.»
عصر یکشنبه ۱۴ اردیبهشتماه جاری، کارخانه موتوسیکلتسازی در خیابان پیامبر مشهد دچار آتشسوزی شد. «حمیدرضا کافینیا» مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد در همین راستا گفت: «آتشسوزی مصدوم یا کشته نداشته و تعدادی موتوسیکلت، لاستیک و کارتن دچار آتشسوزی شدند و علت وقوع این آتشسوزی در حال بررسی است.»
شامگاه شنبه ۱۳ اردیبهشتماه جاری، در منطقه قوچحصار نظرآباد آتشسوزی رخ داد. «قدرتالله شمیرانی» سرپرست فرمانداری نظرآباد گفت: «این آتشسوزی در منطقه قوچحصار نظرآباد رخ داد و ۱۲ واحد عمدتا ضایعاتی دچار حریق شد. با پشتیبانی ستاد بحران استان و نیروهای امدادی شهرستانهای مجاور، آتش در حال مهار شدن است. این حادثه تلفات جانی نداشت.»
ساعت ۸ صبح ۱۳ اردیبهشتماه جاری، یک کارخانه رنگسازی در شهرک صنعتی عباسآباد آتش گرفت و ۷۰درصد مجموعه از بین رفت. «مهدی حیدری» سرپرست فرمانداری پاکدشت در این باره گفت: «باتوجه به گستردگی آتشسوزی و وجود مواد قابل اشتعال و انفجار در این کارخانه، ۲۵ دستگاه خودروی آتشنشانی و تانکر آب از آتشنشانیهای شهرکهای صنعتی ایوانکی و خوارزمی همچنین شهرستانهای پیشوا، فرونآباد، پاکدشت و شریفآباد به محل حادثه اعزام شدند. این حادثه هیچگونه تلفات جانی و مصدومی در پی نداشت. به دلیل ماهیت اشتعالپذیر مواد موجود در این واحد تولیدی، آتش به سرعت گسترش یافت و با و وجود دستگاههای اطفای حریق در کارخانه، حدود ۷۰درصد مجموعه از بین رفت.»
۹ اردیبهشتماه جاری، «سعید پوش» رییس آتشنشانی دهدشت در مورد جزییات سه فقره آتشسوزی در دهدشت واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: «ساعت ۱۷ عصر روز هشتم اردیبهشت یک مورد آتشسوزی در منطقه مسکن مهر رخ داد. این حادثه به دلیل عدم توجه به مسائل ایمنی رخ داد. هنوز علت این آتشسوزی که در یک بلوک از مسکن مهر دهدشت اتفاق افتاد، به صورت دقیق مشخص نیست و در حال بررسی ازسوی کارشناسان است. به دنبال این آتشسوزی طبقه همکف این ساختمان ۴۰درصد، طبقه اول ۲۰درصد خسارت دیدهاند و بالکن و به کولرگازی طبقه دوم نیز خسارت وارد شد. این آتشسوزی تلفات جانی نداشت اما یکی از آتشنشانان از ناحیه صورت دچار سوختگی شد.» پوش در ادامه گفت: «همچنین ساعت ۳ و ۱۰دقیقه بامداد نهم اردیبهشت بخش هیات تکواندوی سالن شهید باهنر دهدشت دچار آتشسوزی شد. این آتشسوزی دو مصدوم داشت که یکی از مصدومان یک آتشنشان بود و هماکنون در بخشآیسییو بیمارستان دهدشت بستری است و یک نفر دیگر نیز از ناحیه پا و کمر مصدوم شد. به دنبال این آتشسوزی حدود ۹۰درصد به سالن و تجهیزات هیات تکواندو خسارت وارد شده است.» همچنین رییس آتشنشانی دهدشت در مورد سومین آتشسوزی گفت: «ساعت ۱۱ و ۱۵ دقیقه نهم اردیبهشت یک خانه مسکونی به علت نوسان برق کنتور دچار آتشسوزی شد. مسکن مهر دهدشت از لحاظ سازهای و ساخت مشکل دارد و تجهیزات ایمنی و آتشنشانی در این منطقه زیر صفر است. عامل بیشتر آتشسوزیهای شهر دهدشت مشکل و نوسان برق است.»
۸ اردیبهشتماه جاری، در یکی از پرترددترین نقاط مرکزی شهر نور، واقع در خیابان امام خمینی آتشسوزی گستردهای رخ داد که خسارات مالی قابلتوجهی به همراه داشت. «محرم مطهری» مسوول آتشنشانی شهر نور در این باره گفت: «منشا حریق از یک مغازه فروش لوازم بهداشتی و جهیزیه عروس آغاز شد و به دلیل گسترش سریع شعلهها به ۶ مغازه مجاور نیز آسیب رساند. مغازه جهیزیه به طور کامل تخریب شد و سایر واحدهای تجاری با خساراتی ازجمله شکستگی شیشهها، دودگرفتگی و سوختگی بخشی از کالاها مواجه شدند. عدم وجود حتی یک کپسول آتشنشانی در مغازههای آسیبدیده، یکی از عوامل تشدید خسارات بود. در صورت وجود کپسولهای پودری، امکان کنترل آتش در مراحل اولیه وجود داشت. همچنین نقص در گازکشی و سیمکشی برق ناایمن از دیگر عوامل خطرساز بودند که احتمالا در بروز حریق نقش داشتند.»