|

نقشه سیاه تصادفات شهری در ایران؛ ۱۵ استان در صدر فهرست مرگ و جراحت

رئیس پلیس ترافیک شهری پلیس راهور فراجا با ارائه گزارشی آماری از وضعیت تصادفات معابر درون‌شهری طی سه سال اخیر، از تمرکز نگران‌کننده مرگ‌ومیرها و مجروحیت‌های ناشی از حوادث رانندگی در ۱۵ استان کشور خبر داد.

نقشه سیاه تصادفات شهری در ایران؛ ۱۵ استان در صدر فهرست مرگ و جراحت

به گزارش گروه رسانه ای شرق، بر اساس این آمار، بیش از سه‌چهارم تلفات درون‌شهری، تنها در همین تعداد استان رخ داده که زنگ خطری جدی برای مدیران ترافیکی کشور محسوب می‌شود.

۷۷ درصد تلفات، تنها در ۱۵ استان

سرهنگ حسین ولی تویسرکانی روز سه‌شنبه در حاشیه هفتمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت و ایمنی ترافیک با اشاره به بررسی آمار تصادفات شهری سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ گفت:

«مطالعه آماری نشان می‌دهد ۷۷ درصد از جان‌باختگان معابر درون‌شهری کشور طی این سه سال، مربوط به ۱۵ استان بوده است. از این تعداد، حدود ۵۹ درصد در مراکز استان‌ها جان خود را از دست داده‌اند؛ یعنی در همان کلان‌شهرهایی که باید سطح خدمات ایمنی بالاتری داشته باشند.»

بیشترین قربانیان؛ کاربران آسیب‌پذیر

تویسرکانی افزود:«حدود ۷۶ درصد از فوت‌شدگان در این حوادث، از میان کاربران آسیب‌پذیر مانند موتورسواران، دوچرخه‌سواران و عابران پیاده هستند؛ گروه‌هایی که در برابر حوادث ترافیکی کمترین سطح محافظت را دارند. ۷۸ درصد از کل این قربانیان نیز در همان ۱۵ استان مذکور ثبت شده‌اند.»

سهم بالای مجروحان نیز در همین استان‌ها

آمار مجروحان نیز تفاوت زیادی با تلفات ندارد. رئیس پلیس ترافیک شهری اعلام کرد:«۷۳ درصد از مجروحان تصادفات شهری کشور در همین ۱۵ استان ثبت شده‌اند و ۷۴ درصد آنها نیز از گروه کاربران آسیب‌پذیر بوده‌اند.»

کدام استان‌ها در صدر هستند؟

به گفته پلیس راهور، این ۱۵ استان بیشترین سهم را در تصادفات و قربانیان معابر شهری دارند:

تهران بزرگ و ویژه غرب تهران

اصفهان

البرز

خراسان رضوی

فارس

خوزستان

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

مازندران

گیلان

کرمان

کرمانشاه

قم

یزد

تلفات در کدام مرحله رخ می‌دهد؟

در نگاهی دقیق‌تر به محل و زمان فوت قربانیان، تویسرکانی بیان کرد:«۳۱ درصد از جان‌باختگان در صحنه تصادف جان خود را از دست داده‌اند، ۵ درصد در حین انتقال به مراکز درمانی و ۶۴ درصد دیگر نیز پس از انتقال به بیمارستان‌ها فوت کرده‌اند. این آمار بیانگر نیاز به بهبود امدادرسانی، حمل مصدوم و تسریع در روند درمانی است.»

هشدار جدی پلیس؛ باید کاری کرد

تویسرکانی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از این تلفات قابل پیشگیری است، تأکید کرد:«رعایت نکاتی ساده مانند استفاده از کلاه ایمنی، بستن کمربند ایمنی، پرهیز از سرعت و سبقت غیرمجاز و استفاده نکردن از تلفن همراه هنگام رانندگی، می‌تواند جان هزاران نفر را نجات دهد.»

او همچنین از مسئولان استانی خواست تا با ارتقاء ایمنی معابر، اصلاح طراحی شهری و بهبود فرهنگ ترافیکی، به کاهش سریع و مؤثر این آمار دردناک کمک کنند.

این گزارش، چهره‌ای نگران‌کننده از وضعیت ایمنی ترافیکی معابر شهری کشور را ترسیم می‌کند و نشان می‌دهد بدون اقدامات جدی، این «نقشه سیاه» می‌تواند سال به سال تیره‌تر شود.