|

کلاهبرداری بزرگ با اسکیمر در پمپ بنزین شمال تهران

در یکی از موارد نگران‌کننده کلاهبرداری مالی، پلیس فتا تهران بزرگ از شناسایی و دستگیری فردی خبر داد که با نصب اسکیمر بر دستگاه کارت‌خوان، از حساب بیش از ۱۵۰ نفر از شهروندان برداشت غیرمجاز انجام داده است.

کلاهبرداری بزرگ با اسکیمر در پمپ بنزین شمال تهران

به گزارش گروه رسانه ای شرق،این کلاهبرداری در پوشش فعالیت به‌عنوان متصدی پمپ‌بنزین در شمال تهران صورت گرفته و باعث خالی شدن حساب بانکی قربانیان شده است.

آغاز تحقیقات پس از شکایت‌های مردمی

سردار داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) پایتخت، با اعلام این خبر گفت:«تعداد زیادی از شهروندان با مراجعه به پلیس فتا، اعلام کردند مبالغی بدون اطلاع آن‌ها از حسابشان کسر شده است. پس از دریافت شکایت‌ها، کارشناسان پلیس فتا بررسی این پرونده را به‌صورت جدی آغاز کردند.»

در بررسی اولیه، مشخص شد که همه قربانیان پس از سوخت‌گیری در چند جایگاه سوخت در تهران، دچار سرقت مالی شده‌اند. الگوی مشترک نشان می‌داد که کلاهبرداری به شیوه اسکیمر (کپی غیرمجاز اطلاعات کارت بانکی) انجام شده است.

روش کلاهبرداری: اسکیمر در لباس کارگر پمپ‌بنزین

پلیس فتا با ردگیری تراکنش‌ها و بررسی دقیق پمپ‌بنزین‌های محل وقوع حادثه، سرنخ‌هایی از متهم به دست آورد. بر اساس این اطلاعات:«فرد متخلف با جعل هویت و استخدام به‌عنوان کارگر یا متصدی پمپ‌بنزین، در جایگاه‌های سوخت مشغول به کار شده و با استفاده از دستگاه اسکیمر، اطلاعات کارت بانکی مشتریان را کپی می‌کرد. در نهایت، زمانی که در یکی از پمپ‌بنزین‌های شمال تهران مشغول به فعالیت مجرمانه بود، توسط پلیس شناسایی، دستگیر و تحویل مقامات قضایی شد.»

هشدار جدی به جایگاه‌داران و مالکان پمپ‌بنزین

سردار معظمی گودرزی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به مالکان جایگاه‌های سوخت هشدار داد:«طبق قانون، مالک جایگاه مسئول امنیت و امانتداری اطلاعات بانکی مشتریان است. در صورت بروز کلاهبرداری از سوی کارکنان، جایگاه‌داران باید پاسخگوی خسارت وارده به شهروندان باشند. بنابراین، استخدام و نظارت دقیق بر نیروها، یک مسئولیت قانونی و حقوقی است.»

توصیه‌های ایمنی به شهروندان

پلیس فتا به شهروندان توصیه کرد برای جلوگیری از چنین سوءاستفاده‌هایی، نکات زیر را رعایت کنند:کارت بانکی خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.

رمز عبور را حتماً شخصاً وارد کنید. حتی اگر دستگاه کارت‌خوان آلوده به اسکیمر باشد، بدون رمز عبور، برداشت امکان‌پذیر نیست.

به رفتارهای غیرعادی فروشنده یا متصدی دقت کنید و در صورت تردید، تراکنش را انجام ندهید.

در صورت مشاهده یا مشکوک شدن به فعالیت‌های مجرمانه در فضای مجازی یا مراکز خدماتی، شهروندان می‌توانند با شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس بگیرند یا به سایت رسمی پلیس فتا به نشانی: www.fata.gov.ir مراجعه کنند.