آب تهران در شرایط نگران کننده / سد ماملو هم از مدارخارج می شود
خروج از مدار سد ماملو که تا پیش از پایان مردادماه، بسیار محتمل است و در حال حاضر هم سهم اندکی بهخاطر شرایط ناپایدار ذخایر آبی در تأمین آب تهران دارد، به برداشت بیشتر از منابع زیرزمینی برای تأمین آب پایتخت منجر خواهد شد.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
چند روز پیش بود (24 تیرماه) که عباس علیآبادی، وزیر نیرو نسبت به احتمال خروج از مدار سد ماملو تا یکماه آینده هشدار داد و گفت: "ممکن است ما تا یک ماه آینده سد ماملو را از دست بدهیم، وضعیت سدهای لتیان و کرج هم چندان خوب نیست؛ بیش از 30 تا 40 درصد در بارشها و ذخایر سدها با کاهش مواجهایم."
سد ماملو که بر روی رودخانه جاجرود در حدود 45 کیلومتری شرق تهران واقع شده، یکی از 5 سد اصلی و مهم تأمین آب شرب استان تهران است. مساحت حوضه آبریز این سد که در سال 1386 به بهره برداری رسیده؛ 1750 کیلومتر مربع و متوسط جریان آب سالانه آن 283 میلیون و 800 هزار متر مکعب است.
در حال حاضر از مجموع حجم 250 میلیون مترمکعبی مخزن سد ماملو، حدود 24 میلیون مترمکعب آب پشت این سد ذخیره شده است. این میزان ذخیره آب که نشاندهنده خالی بودن بیش از 90درصد ظرفیت مخزن سد ماملو است، کمترین میزان ذخیره آبی است که در تاریخ بهرهبرداری این سد به ثبت رسیده و در صورت ادامه روند برداشت از منابع این سد، تا پیش از پایان مرداد، این سد از زمره منابع آبی قابل برداشت خارج میشود.
خروج از مدار این سد که در حال حاضر هم سهم اندکی بهخاطر شرایط ناپایدار ذخایر آبی در تأمین آب تهران دارد، به برداشت بیشتر از منابع زیرزمینی برای تأمین آب پایتخت منجر خواهد شد.
آخرین اخبار اقتصادی را از طریق این لینک پیگیری کنید.