رشد قیمت طلا و بیت کوین/ طلا بخریم یا بیت کوین؟
با توجه به عقبنشینی دلار در برابر ارزهای بزرگ، سرمایهگذاران به سمت ذخایر ارزش کمیاب و فاقد بازدهی مهاجرت کردهاند؛ طلا و بیت کوین از این مهاجرت سود بردند اما عمق بازار محدود بیتکوین با نوسانان قیمتی ناشی از ورود تدریجی سرمایهگذاران، زیاد میشود.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
طلا و بیت کوین این روزها روندی صعودی دارند. تصمیمگیری درباره خرید طلا یا بیت کوین به میزان ریسکپذیری و اهداف سرمایهگذاری شما بستگی دارد اما در نهایت، ترکیب طلا و بیت کوین در سبد سرمایهگذاری میتواند یک استراتژی متعادل باشد. قیمت بیت کوین طی روزهای اخیر به طور چشمگیری رو به افزایش بوده است؛ رمزارزی محبوب که رفتهرفته باید لقب «طلای دیجیتال» را یدک بکشد، زیرا همچون فلز زرد در مقاطع متزلزل و پرابهام، سرمایهگذاران را به خود جذب میکند.
بیتکوین پنجشنبه هفته گذشته به سقف تاریخی خود رسید و از ۱۱۸ هزار دلار عبور کرد و حتی یک روز بعد، ساعتی نیز از کانال ۱۱۹ هزار دلار فراتر رفت و در نهایت روی ۱۱۸ هزار و ۷۸۰ دلار آرام گرفت.
این افزایش شدید همزمان با روند نزولی بازار بورس جهان رقم خورد؛ روندی نزولی که پس از تشدید تنشهای تجاری و تعرفهای تحت تاثیر هشدار دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نسبت به اعمال تعرفههای جدید بر بیش از ۲۰ کشور آغاز شد.
روند صعودی بیتکوین همچنین پایان سکون دو ماهه بازار رمزارز بود به طوری که «اتر» نیز تحت تاثیر جهش بیتکوین، برای نخستین بار از فوریه تاکنون به بیش از سه هزار دلار رسید.
آنوج گوپتا، مدیر موسسه تحقیقاتی - مشاورهای «یا ولث/Ya Wealth Research & Advisory» میگوید: این رکورد(بیتکوین) در بحبوحه تخصیص بخشی از خزانه شرکتها و صندوقهای سرمایهگذاری به این رمزارز رقم خورده است. آنها به شدت در حال جمعآوری بیتکوین هستند. شرکت گیماستاپ نیز به تازگی به صف سرمایهگذاران بیتکوین پیوسته است. در حال حاضر بیتکوین در مواجهه با ابهامات از جمله جنگ، تعرفههای تجاری و بیثباتی سیاسی به یک سرمایه امن همچون طلا بدل شده است.
طلا یا بیت کوین؟
سوگاندها ساچدوا، بنیانگذار موسسه تحقیقاتی «ss wealthstreet» بر این باور است که رفتهرفته باید لقب «طلای دیجیتال» را به بیتکوین بدهیم.
به نوشته «لایومینت»، بهرغم تزلزل ریسکپذیری، بیتکوین پس از سقوط اولیه به ۷۴ هزار و ۴۲۰ دلار، به سرعت خود را احیا کرد و در ماه مه به رکورد ۱۱۲ هزار دلار رسید. این رقم رشدی ۴۹ درصدی را نسبت به کف آوریل نشان میدهد و به مراتب بیشتر از رشد ۱۲ درصدی طلا نسبت به کف دو هزار و ۹۵۶ دلار فلز زرد در همان ماه است.
ساچدوا افزود: با توجه به عقبنشینی دلار در برابر ارزهای بزرگ، سرمایهگذاران به سمت ذخایر ارزش (کالا یا ارزهای قابل پسانداز) کمیاب و فاقد بازدهی مهاجرت کردهاند. هم طلا و هم بیتکوین از این مهاجرت سود بردند اما عمق بازار محدود بیتکوین با نوسانان قیمتی ناشی از ورود تدریجی سرمایهگذاران، زیاد میشود. علاوه بر این، عرضه بیتکوین به ۲۱ میلیون واحد محدود شده و در واقع روی این رقم ثابت است؛ موضوعی که آن را از گسترش ترازنامهای که ارزش ارزهای فیات(پول سنتی اعم از اسکناس کاغذی و سکه فلزی) را کاهش میدهد، محافظت میکند.
او اضافه کرد: این ویژگی بیتکوین، با افزایش بدهی دولتها جذابیت بیشتری هم پیدا کرده است. با این حال، تفاوت اصلی این است که بانکهای مرکزی همچنان به تنوعبخشی و روی آوردن به طلا ادامه میدهند و جایگاه آن را بهعنوان سرمایه امنی اصیل تقویت میکنند. در مقابل، پذیرش رسمی بیتکوین همچنان با رویکردی محتاطانه انجام میشود و این نشان میدهد که تقاضای دولتها ممکن است در آینده، و نه در حال حاضر، محرک جریانهای سرمایهگذاری باشد.
آخرین اخبار اقتصادی را از طریق این لینک پیگیری کنید.