پدیده عجیب بازار تهران؛ فروش سیم کارت جعلی!
متاسفانه امروزه شاهد کلاهبرداری در فروش سیم کارتهای دائمی و اعتباری با شماره رند به روشهای مختلف هستیم.

به گزارش گروه رسانهای شرق ؛ متاسفانه امروزه شاهد کلاهبرداری در فروش سیم کارتهای دائمی و اعتباری با شماره رند به روشهای مختلف هستیم. طبق گزارشهای پلیس فتا، مجرمان سایبری در فضای مجازی، شبکههای اجتماعی و یا با استفاده از ارسال پیامک و تماس تلفنی با کاربران اپراتورهای کشور، اقدام به کلاهبرداری میکنند.
سیم کارت های جعلی همواره دردسرهای زیادی برای بسیاری از کاربران به وجود آورده اند. فروش سیم کارت های جعلی توسط کلاهبرداران و یا سوء استفاده از این سیم کارت های برای کلاهبرداری از مردم بارها اتفاق افتاده است.
امروزه خرید سیم کارت همراه اول از اهمیت ویژهای برخوردار گردیده است. پیش شماره ۹۱۲ معمولا برای جلب اعتماد مخاطبین امتیاز مثبتی است و افراد از سراسر کشور تقاضای خرید سیم کارت با این نوع پیش شماره را دارند. پیش شماره ۹۱۲ و شماره رند پس از آن به شمارههای رند طلایی و یا VIP معروف هستند که بالاترین قیمتها در بازار سیم کارت را به خود اختصاص دادهاند. با این وجود پیش بینی میشود که قیمت آن همچنان روند صعودی داشته باشد و توصیه میکنیم هر چه زودتر برای خرید سیم کارت رند همراه اول از «مشترکین جم» اقدام کنید.
در راستای موضوع کلاغبرداری ها، سرهنگ کارآگاه جهانگیر تقی پور معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی تهران از بازداشت اعضای یک باند ماهرانه که سیم کارت های خط رند همراه اول را با جعل مدارک می فروختند، خبر داد.
وی در ادامه گفت: چندی قبل کارآگاهان اداره سیزدهم پلیس آگاهی تهران در جریان کلاهبرداری میلیاردی با فروش سیم کارت همراه اول رند (سیم کارت رند ۰۹۱۲ ) قرار گرفتند و با دستور مقام قضایی تیمی از کارآگاهان برای تحقیق وارد عمل شدند.
همچنین افزود: کارآگاهان در تحقیقات ابتدایی پی بردند افرادی ناشناس از سال ۹۷ فعالیت خود را آغاز کرده و تعداد ۷۷ سیم کارت به ارزش ۳۰ میلیارد تومان که شماره های رند بوده را با وکالت نامه های جعلی به فروش رسانده اند.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی تهران ادامه داد: کارآگاهان در ادامه تحقیقات اطلاع پیدا کردند که متهمان با همدستی افراد دیگری و به صورت سازمان یافته و با طرح و برنامه دقیقی دست به این اقدام مجرمانه زده اند.
کارآگاهان با انجام اقدامات پلیسی و با جمع بندی اطلاعات از شرکت همراه اول به سراغ مالباختگان رفته و با تحقیقات میدانی و علمی موفق به شناسایی رییس این باند حرفه ای که فرشاد نام دارد شدند و در ادامه ۳ تن دیگر از اعضای این باند که دسترسی به اطلاعات افراد را داشتند از سوی کارآگاهان شناسایی شدند و مشخص شد همه این نقل و انتقالات با مدارک جعلی توسط یکی از متهمان سابقه دار به نام بیژن صورت گرفته است.
متأسفانه یکی از مشکلات و روشهای ارتکاب جرم بحث استفاده از سیم کارتهای فاقد هویت یا با هویتهای جعلی است بر این اساس دادستانی تهران برای پیشگیری از وقوع جرم به این موضوع ورود کرده است.
متأسفانه برخی با استفاده از این سیم کارتهای بدون هویت یا با هویت جعلی مردم را پای عابربانکها کشانده و از آنها کلاهبرداری میکنند و برخی نیز در فضای مجازی از این سیم کارتها استفاده میکنند و مرتکب جرم میشوند که در این راستا در جلسهای با حضور مسئولان وزارت ارتباطات تدابیری اتخاذ شده است.
در همین راستا مالکان سیم کارتها میتوانند با ارسال پیامک به شماره ٣٠٠٠١٥٠ از تعداد سیم کارتهایی که به نامشان است مطلع شوند و از سیم کارتهایی که دیگران استفاده میکنند و مورد تاییدشان نیست مطلع و روند قانونی را پیگیری و با مراجعه به اولین دفاتر خدمات ارتباطی سیم کارت را قطع کنند زیرا در صورت وقوع جرم مسئولیت برعهده فردی خواهد بود که سیم کارت به نامش است.
وی افزود: علاوه بر این وراث باید نسبت به تعیین تکلیف یا قطع سیم کارتهایی که صاحبان آن فوت کردهاند اقدام کنند زیرا در صورت سواستفاده وراث مسئولیت حقوقی و قانونی دارند.
معاون دادستان تهران به دفاتر خدمات ارتباطی هشدار داد: در زمینه صدور سیم کارت نظارت و حساسیت کافی داشته باشند تا صدور سیم کارتها منطبق با سامانه ثبت احوال باشد و هویت مالکان نیز احراز شده باشد.
وی با تاکید بر اینکه دفاتر خدمات ارتباطی متخلف تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند، ادامه داد: در این راستا مقرر شده تا به صورت محسوس یا نامحسوس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از دفاتر ارتباطی بازدید تا چنانچه تخلفی انجام میشود با انها برخورد شود.
فروش سیمکارت با عنوان «بیهویت»
از وقتی که اپراتورهای تلفنهمراه شروع به دادن سیمکارتهای هدیه به مشترکان خود کردند، معضل سیمکارتهای فاقد هویت و بدون سند گریبان این شرکتها و حتی مردم را هم گرفت. تخلفها و کلاهبرداریهای زیادی با این سیمکارتها انجام شد.
همین مسأله موجب شد که ثبت کدملی سیمکارتهای تلفنهمراه از بهمنماه سال۹۵، با هدف ساماندهی سیمکارتهای بینام و نشان در دستور کار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قرار گیرد و طبق آن، دستورالعمل نظارتی به اپراتورهای موبایل ابلاغ شد تا تکلیف سیمکارتهای دارای هویت جعلی یا بدون کدملی مشخص شود. همان زمان معاون سازمان تنظیم مقررات اعلام کرد حدود ۳میلیون و ۱۰۰ هزار سیمکارت ایرانسل، ۳میلیون و ۱۴۰هزار سیمکارت همراه اول و ۴۰هزار عدد سیمکارت تالیا بیهویت بودند.
در آن روزها، مسئولان این سازمان اعلام کردند طی اطلاعرسانی گستردهای که به مردم داشتند، از آنها خواستند برای ثبت هویت سیمکارتهایشان به دفاتر اپراتورهای مربوطه مراجعه کنند. با این وجود هنوز خریدوفروش سیمکارتهای بدون سند ادامه دارد.
سیمکارتهای بدون هویت یکبار مصرف
مشاهدات میدانی حاکی از این است که سیمکارتهای بدون سند توسط دستفروشان خیابانی با قیمتهای ناچیز هم فروخته میشود. علاوه بر این، دکههای روزنامهفروشی هم اقدام به فروش سیمکارتهای بیسند میکنند و شما در ازای پرداخت ناچیزی میتوانید صاحب یک سیمکارت شوید. در واقع برخلاف آنچه تصور میشود، هویت این سیمکارتهای اعتباری مشخص است و در شبکه اپراتورهای موبایل فعال هستند و خریدار نیازی به فعالکردن سیمکارت خود ندارد. جالب اینجاست که اغلب این سیمکارتها تاریخ مصرف یک تا سهماهه دارند.
دستفروشان و دکههای روزنامهفروشی با قیمتهای ۵ تا ۱۵هزار تومان اقدام به فروش سیمکارتهای بدون سند و بدون هویت میکنند.
اگر سیمکارت با عمر یکماهه بخواهید، ۵هزار تومان پرداخت میکنید، اما اگر بخواهید تا سهماه هم میتوانید از این سیمکارتها استفاده کنید که در اینصورت باید بین ۱۰ تا ۱۵هزار تومان هزینه کنید.
جالبتر اینکه این سیمکارتها هیچ شناسنامه و به اصطلاح پوکهای هم ندارند و شما هم بعد از پایان تاریخ مصرفشان دیگر نمیتوانید آنها را فعال کنید. این سیمکارتها حکم سیمکارتهای یکبار مصرف را دارند و افرادی آن را خریداری میکنند که در مقطعی نیاز به سیمکارتی دارند که به نام خودشان نباشد.
فروشندگان این سیمکارتها بسته به مبلغی که از خریدار گرفتهاند، بعد از مدتی سیمکارت را میسوزانند تا بتوانند آن را به فرد دیگری بفروشند. این افراد در ازای پرداخت رشوه به موبایلفروشیها بدون اینکه مالک اصلی حضور داشته باشد، اقدام به سوزاندن و گرفتن سیمکارت جدید میکنند.