بازار سرمایه کانال ۳ میلیون واحد را از کف میدهد؟
بازار سهام که از هفته گذشته و در واکنش به تعویق مذاکرات هستهای دستخوش تغییرات منفی شده بود؛ امروز مجددا راه رفته را بازگشت. درحالیکه نگاه سرمایهگذاران به برگزاری دور چهارم مذاکرات هستهای در مسقط بود، رشد بورس و سبقت شاخصها از بازارهای رقیب سبب شد؛ فضای معاملات بازار سهام بهبود یابد.

به گزارش گروه رسانه ای شرق،بورس تهران در روزی که گذشت در حالی نوسان ۲.۵درصدی در جهت مثبت را به ثبت رساند که برخلاف این بازار دیگر بازارهای دارایی، روزی منفی را پشت سر گذاشتند تا با عقبنشینی دلار و طلا، بورس برنده دوشنبه باشد.
بازار سهام که از هفته گذشته و در واکنش به تعویق مذاکرات هستهای دستخوش تغییرات منفی شده بود؛ امروز مجددا راه رفته را بازگشت. درحالیکه نگاه سرمایهگذاران به برگزاری دور چهارم مذاکرات هستهای در مسقط بود، رشد بورس و سبقت شاخصها از بازارهای رقیب سبب شد؛ فضای معاملات بازار سهام بهبود یابد.
به نظر میرسد انتظار برای حصول توافق هستهای اثرات خود را بر بازارهای سرمایهگذاری برجای گذاشته است. از اینرو عمده صاحبان سرمایه تا روشنتر شدن وقایع دست نگه خواهند داشت. حتی برخی از کارشناسان رشد روز گذشته بازار سرمایه را در راستای هیجانات نشاتگرفته از مذاکرات عنوان میکنند و معتقدند با عبور از واکنش هیجانی معاملهگران، اگر شرایط مثبت سیاسی استمرار نیابد، میتواند زمینه خروج تدریجی پول از بازار را فراهم کند. از ابتدای سال ابهامات سیاسی بهخصوص در زمینه چشمانداز مذاکرات سیاسی مانع از آن شد تا تحرکات جدی در زمینه ورود پول به بورس رقم بخورد. نوسانات شدید دماسنج بورس طی این مدت به قدری زیاد بود که علاوه بر واکنشهای رفتاری، سرگردانی سرمایهگذاران در رویارویی با عوامل مختلف را به دنبال داشت. روز دوشنبه، دلار در مسیر نزولی قرار گرفت تا کمی انتظارات افزایشی تعدیل شود.
بر اساس اظهارات کارشناسی، نوسان نرخ دلار با توجه به اثراتی که بر سایر بازارها و انتظارات تورمی برجای میگذارد نقش کلیدی در چشمانداز بازار سهام ایفا میکند. به هر روی آنچه مهم ارزیابی میشود این است که صعود بورس پایدار باقی بماند. یکی از شگفتیهای معاملات روز گذشته ورود پولی قابلتوجه و در عین حال کمسابقه بود که در این روز با ثبت میزان ۵همت توجهها را به خود معطوف کرد. اما چرا با وجود این رخداد، کارشناسان از ناپایداری این روند خبر میدهند. آنها معتقدند فضای مبهم و ناپایدار اقتصادی سبب شده تا سرمایهگذاران به صورت کوتاهمدت وارد بازار شوند. از این رو سرمایهگذاران صرفا ممکن است با رویکرد سفتهبازانه وارد معاملات شوند. به ویژه اینکه صنایع علاوه بر ریسکهای بیرونی با ریسکهای داخلی نیز دستبهگریبانند. این امر حتی میتواند سهامداران را ناامید کند. دادوستدهای بازار سهام با گرم شدن هوا و گرمای تابستان تغییراتی را در بازدهی ثبت خواهد کرد و ممکن است نماگر اصلی تالار شیشهای در مسیر کاهشی حرکت کند. اگر در چنین شرایطی شاخص مجبور به از دست دادن کانال ۳ میلیون واحدی شود وضعیت بازار مخاطرهانگیز خواهد شد.
اگرچه برخی از تحلیلگران معتقدند سناریوی از دست دادن کانال ۳ میلیون واحد، به راحتی امکانپذیر نیست اما با توجه به تعدد ریسکهای حاکم بر بازار، این گزینه نیز باید مدنظر قرار گیرد. در این وضعیت همزمان رکود بازار نیز عمیقتر خواهد شد و افت ارزش معاملات خرد سهام، شرایط را برای فعالان تالار شیشهای سختتر خواهد کرد. در چنین فضایی است که معمولا سهامداران کمتجربهتر به سرعت دست به ماشه فروش میشوند و بازارهای موازی را گزینه مناسبتری برای سرمایهگذاری میبینند.