|

قیمت سکه امروز سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

بروزترین قیمت سکه امامی و سکه بهار آزادی امروز ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ را در این خبر بخوانید.

قیمت سکه امروز سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

به گزارش گروه رسانه ای شرق، و به نقل از اتحادیه طلا و جواهر تهران، در بازار آزاد قیمت سکه امامی در بازار آزاد امروز سه شنبه ۲۳ اردیبهشت با 25,000 تومان افزایش، 73,905,000 معامله شد . برای دیدن جدول و نمودار تغییرات هفتگی سکه امامی میتوانید اینجا کلیک کنید .   قیمت سکه بهار آزادی در بازار آزاد امروز سه شنبه ۲۳ اردیبهشت با 25,000 تومان کاهش، 70,085,000 معامله شد. برای مشاهده دقیق جدول قیمت و نمودار هفتگی قیمت سکه بهار آزادی اینجا کلیک کنید .   قیمت نیم سکه در بازار آزاد امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت با 600,000 تومان کاهش، 45,300,000 معامله شد. برای مشاهده دقیق جدول قیمت و نمودار هفتگی قیمت نیم سکه اینجا کلیک کنید .   قیمت ربع سکه در بازار آزاد امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت با 700,000 تومان کاهش، 25,300,000 معامله شد. برای مشاهده دقیق جدول قیمت و نمودار هفتگی قیمت ربع سکه اینجا کلیک کنید .   قیمت طلا مثقال 18 عیار در بازار آزاد امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت با 451,000 تومان کاهش، 28,329,000 معامله شد. برای مشاهده دقیق جدول قیمت و نمودار هفتگی قیمت طلا مثقال 18 عیار اینجا کلیک کنید .   قیمت طلا گرمی 18 عیار در بازار آزاد امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت با 107,100 تومان کاهش، 6,541,100 معامله شد. برای مشاهده دقیق جدول قیمت و نمودار هفتگی قیمت طلا گرمی 18 عیار اینجا کلیک کنید .   قیمت قیمت سکه گرمی در بازار آزاد امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت با 200,000 تومان افزایش، 14,000,000 معامله شد. برای مشاهده دقیق جدول قیمت و نمودار هفتگی قیمت سکه 1 گرمی اینجا کلیک کنید . برای دریافت سایر قیمت‌ها کلیک کنید.

جدول مقایسه قیمت ها

نام قیمت لحظه تغییر

 
سکه امامی 73,905,000 25,000 (%0.03)
سکه بهار آزادی 70,085,000 -25,000 (%-0.04)
نیم سکه 45,300,000 -600,000 (%-1.31)
ربع سکه 25,300,000 -700,000 (%-2.69)
طلا مثقال 18 عیار 28,329,000 -451,000 (%-1.57)
طلا گرمی 18 عیار 6,541,100 -107,100 (%-1.61)
قیمت سکه گرمی 14,000,000 200,000 (%1.45)
تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ ۰۱:۰۳:۰۱

جدول قیمت سکه امامی در چند روز اخیر

نام قیمت تغییر تاریخ

 
سکه امامی 73,905,000 0 (%0.03) 6 ساعت پیش
سکه امامی 73,880,000 0 (%-1.6) 11 ساعت پیش
سکه امامی 75,085,000 0 (%-0.36) 1 روز پیش
تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
سکه بهار آزادی

در اولین سال بعد از پیروزی انقلاب سکه‌های طلا منقش به نام علی (ع) و عبارت بانک ملی ایران در یک‌طرف و تصویر بارگاه امام رضا (ع) و عبارت «اولین بهار آزادی» در طرف دیگر ضرب شد.

منظور از عبارت اولین بهار آزادی، اولین سال بعد از پایان عصر شاهنشاهی در ایران است. سکه ۲٫۵ بهار و ۵ بهار هم با همین طرح وجود داشتند.

بعد از ارتحال حضرت امام، سکه‌های یادبود به تمثال ایشان مزین شدند. عبارت اولین بهار آزادی به بهار آزادی تغییر کرد. بانک مرکزی بجای بانک ملی متولی ضرب این سکه‌ها شد.

در سال ۱۳۸۶ سکه طرح جدید با همان وزن ۸٫۱۳ ضرب شد. اما سکه طرح قدیم در بین مردم ارزش بیشتری پیدا کرد. با این که طلای به‌کار رفته در تمام سکه‌ها شبیه به هم بود. در حال حاضر سکه‌های طرح جدید گران‌تر از سکه‌های قدیم معامله می‌شوند.

قیمت سکه امامی

در سال ۱۳۹۷ قیمت سکه امامی با افزایش ۱۵۰ درصدی به بیش از ۴٫۵ میلیون تومان رسید.

قیمت ربع سکه

قیمت ربع سکه پیش از سال ۹۷ حدود ۲۵۰٫۰۰۰ تومان بود که قیمت ربع سکه هم با رکورد به قیمت قیمت ربع سکه ۱٫۲۰۰٫۰۰۰ تومان رسید.

قیمت سکه بهار آزادی

قیمت سکه در بازار آزاد و با سازوکار عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. هر چند در دوران محمود احمدی‌نژاد سعی شد که با کنترل عرضه، قیمت سکه کنترل شود. اما خوشبختانه این تلاش به دو نرخی شدن سکه منجر نشد.

ارزش سکه از ضرب وزن سکه در قیمت طلای جهانی در قیمت دلار آزاد به‌دست می‌آید. البته به این قیمت باید هزینه ضرب، کارمزد خریدوفروش و مالیات بر ارزش‌افزوده را هم اضافه کرد. در بازار ممکن است سکه‌های طرح قدیم و طرح جدید، باوجود وزن برابر، ارزش نابرابر داشته باشند.

به اختلاف بین قیمت بازار و ارزش ذاتی سکه بهار آزادی حباب قیمت سکه می‌گویند. حباب مثبت از بالا بودن قیمت سکه و حباب منفی از پایین بودن قیمت سکه نسبت به ارزش ذاتی آن ایجاد می‌شوند.

در نظر برخی کارشناسان حباب مثبت از بالا بودن نااطمینانی و احساس ناامنی عمومی خبر می‌دهد. در این شرایط مردم با تشکیل صف خرید برای سکه می‌خواهند ارزش پول خود را حفظ کنند. ریزش قیمت سکه و تشکیل صف فروش از دلایلی است که می‌تواند به حباب منفی منجر شود.

روند قیمت سکه بهار آزادی

همان‌طور که گفتیم سکه طلا در ایران به‌عنوان یک کالای سرمایه‌ای با نقدشوندگی بالا پذیرفته شده است. بااین‌وجود تنها آحاد مردم نیستند که به خریدوفروش سکه طلا علاقه‌دارند. سفته‌بازها هم به دلیل معرفی نادرست بورس، از سکه به‌عنوان اوراق سهام استفاده می‌کنند.

اگر نمودار قیمت سکه طلا را با دیگر دارایی‌های غیرقابل‌معامله در بورس مقایسه کنیم متوجه می‌شویم که سکه طلا در سال‌های اخیر پس‌اندازی بهتر از دلار بوده و رفتاری شبیه به شاخص زمین مسکونی داشته است، حتی با وجود جهش شدید دلار در دور دوم ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد.

دلیل این ماجرا را باید در رشد قیمت اونس جهانی جستجو کرد. نکته جالب اینجا است که شاخص زمین و قیمت سکه، یک درآمد ثابت ۲۰% را نصیب سرمایه‌گذاران کرده‌اند. در بدترین حالت در یک افق زمانی ۵ ساله، درآمد ثابت حاصل از سرمایه‌گذاری بر سکه محقق می‌شود.

از طرف دیگر سرمایه‌گذاری بر روی زمین در تهران به منابع مالی هنگفت نیاز دارد، نقدشوندگی آن آسان نیست و متنوع‌سازی سرمایه‌گذاری خیلی دشوار می‌شود. برای همین خیلی از جوانان برای خرید خانه، با در نظر گرفتن حباب قیمت، می‌توانند به پس‌انداز سکه طلا روی بیاورند.

سکه‌های تقلبی

در دورانی که سکه حباب مثبت پیدا می‌کند، تولید سکه‌های تقلبی هم بالا می‌گیرد. بیشتر سکه‌های تقلبی طلا، عیاری پایین‌تر از سکه‌های اصلی دارند. اما وقتی حباب سکه خیلی بزرگ شود، حتی استفاده از طلا با عیار اصلی برای متقلب‌ها سودآور خواهد بود.

در سال‌های اخیر وکیوم‌کردن سکه بهار آزادی به‌عنوان سازوکاری برای مبارزه با تقلب رواج پیدا کرده است. اما دقت کنید که قراردادن سکه در بین لایه‌های پلاستیکی کار دشواری نیست و حتی می‌تواند تقلب را ساده‌تر کند.

در مواردی سکه‌های مسی با روکش طلا و حتی سکه بهار آزادی پلاستیکی آبکاری‌شده به‌عنوان سکه تقلبی شناسایی شده‌اند.

نگرانی مردم از سکه‌های تقلبی (به‌خصوص در سال ۱۳۹۲) کار خریدوفروش سکه بهار آزادی را دشوار کرد. توجه کنید که هیچ مرجعی به غیر از بانک مرکزی حق ضرب سکه بهار آزادی ندارد. حتی اگر سکه با وزن و عیار اصلی تولید شده باشد.

سکه بهار آزادی و ابزارهای معاملاتی

ابزارهای مدرن برای معاملات طلا در دو بازار بورس کالا و بورس اوراق‌بهادار برای کمک به سرمایه‌گذاران ایجاد شده است. این ابزارها را می‌توانیم به سه دسته تقسیم کنیم: ۱) صندوق‌های قابل معامله. ۲) سکه ۱روزه. ۳) معاملات آتی.

صندوق‌های قابل معامله

صندوق‌های قابل معامله صندوق‌هایی هستند که بیشتر دارایی آن‌ها را سکه تشکیل می‌دهد. این سکه‌ها در انبارهای استاندارد بورس کالا نگه‌داری می‌شوند. مردم می‌توانند از یک تا بی‌نهایت واحد سکه (تا سقف مجاز صندوق) خریداری کنند.

به‌این‌ترتیب مشکل نقدشوندگی، خطر تقلب و مخاطرات نگه‌داری مثل خطر سرقت متوجه سرمایه‌گذاران نخواهد شد. طی یک روز کاری وجوه حاصل از فروش تسویه می‌شوند.

سکه ۱روزه

سکه ۱روزه در واقع یک گواهی است که در طول مدت ۱ روز نزد بانک رفاه قابل نقدشدن به سکه طلا را دارد. هر واحد سکه ۱روزه، یک‌دهم قیمت سکه در بازار قیمت دارد.
به‌این‌ترتیب افراد با پول‌های کم‌تر هم می‌توانند در بازار سکه سهیم شوند. مثلا اگر ۷ میلیون تومان داشته باشید و قیمت سکه ۴ میلیون باشد، می‌توانید ۱ سکه بخرید و سه میلیون پول اضافه بیاورید. اما با این ابزار می‌توانید ۱۷ واحد سکه ۱ روزه بخرید.

معاملات آتی

معاملات آتی سکه از معدود ابزار مشتقه‌های موجود در بازار ایران است. در معاملات آتی می‌توانید سکه را برای تحویل در آینده بخرید، یا سکه‌ای که ندارید را برای تسویه در آینده بفروشید!

در یک قرارداد آتی فروشنده باید سکه طلا را در آینده به قیمتی که امروز توافق می‌کنند بفروشند. خریدار هم قبول می‌کند که همان مقدار سکه را در زمان مشخص با قیمت امروز بخرد. یک‌طرف معامله از تغییر قیمت در زمان مشخص سود می‌برند.

سازوکار معاملات آتی به اطلاعات فنی و دانش تحلیل نیاز دارد. اهل‌فن از معاملات آتی سود زیادی کسب می‌کنند.

برای دریافت قیمت خرید سکه با تجارت نیوز همراه باشید و نظرات خود را پیرامون این موضوع همینجا با دیگران به اشتراک بگذارید

 

منبع: اقتصاد 24