|

طرح‌های داوود شهیدی در گالری استاد ممیز روی دیوار رفت

مجموعه طرح‌های طنزگرافیک داوود شهیدی در روزنامه جامعه، در نمایشگاهی به همین نام: «جامعه» در گالری استاد ممیز خانه هنرمندان ایران به نمایش در آمده است که تا چهارشنبه دوازدهم شهریور ادامه دارد.
داوود شهیدی درباره موضوعیت این نمایشگاه می‌گوید: «این تنها فهم زیبايی است که فرهنگ‌ساز است و مکمل و همیار ذهن متمدن جوینده گفتمان مدنی است» و می‌افزاید: زیبايی تنها یک امر بصری در سطح نیست بلکه یک امر اخلاقی است زیرا هم فرم و شکل و هم مفهوم و معنی را در بر می گیرد و اینکه طنز امری زیبا و شریف است چراکه زهرآگین‌بودن‌ها را در برخورد دیدگاه‌ها تعدیل می‌کند و زیباست زیرا همراه و همساز با ترکیب‌بندی و سیستم تناسبات یک صفحه و بافت حروف و کیفیت خطوط طراحی و ترکیب هندسی و نحوه و... است که کار می‌کند و رابطه‌گیری مداوم و کارساز کارتون روزنامه‌ای با ادیتور هنری است که به این موضوع، امکان می‌دهد.
بر دیواره نمایشگاه دست‌نوشته‌ای فراآویخته از سردبیر روزنامه جامعه، چنین می‌گوید: «دالوند بخش مفاهیم خطوط عمودی و افقی گرافیک و چگونگی القای آن به مخاطب را خلق می‌کرد و شهیدی مکمل‌های زیباشناختی المان‌ها و نشانه‌ها را شناسایی می‌کرد. مخاطب و بیننده پشت صحنه جدال‌های بی‌وقفه دوقلوی هنری را نمی‌دید، او فقط جنبه‌های جذاب و زیبا را در خروجی کار آنها حس می‌کرد.
در واقع شهیدی جاذبه‌های بصری را به کارهای هنری دالوند می‌افزود تا از خشکی و عبوس‌بودن آن بکاهد... حالا دیگر این زوج هنری در شماره‌هاي 50 به بالای روزنامه جامعه به کمال رسیده بودند. جاذبه‌های صفحه‌آرایی، ستون‌ها، طرح‌ها و بهره‌گیری از فضاهای سفید همه و همه به ترم‌های درسی رشته هنر وگرافیک تبدیل شد.
من به عنوان سردبیر روزنامه جامعه به بودن و مکمل‌بودن دوقلوی هنری می‌بالیدم، آنها از یکدیگر و به یکدیگر می‌آموختند و در عین حال از خصلت‌های رایج پاره‌ای از هنرمندان به دور بودند...چنان فروتن بودند که رفتارشان به زودی به الگو تبدیل شد...».
شهیدی در گفت‌وگو با «شرق» درباره برگزاری این نمایشگاه گفت: «من براساس دانش معماری و توان و تجربه شناخت تصویر عمل می‌کنم. من بیان یک مفهوم را در ایجاز و کاربری کمترین عناصر می‌یابم و در همین ردیف است که زیبايی را آشکار و بیان کرده‌ام.
در دوره‌ای بعد از انقلاب نسلی پا به عرصه فعالیت در مطبوعات گذاشتند که با تخصص و دانش خود و البته افرادی شجاع از جامعه فرهیختگان توانستند جریان‌ساز باشند و حرکت جدیدی را آغاز كردند که البته روزنامه جامعه واجد چنین ویژگی‌اي بود. من هم از نسل دیگری با دوستانم در این روزنامه همراه شدم و مجموعه‌ای از طنزگرافیک‌های من در آن سال در روزنامه جامعه حالا در قالب نمایشگاه روی دیوار رفته و 250 اثر طراحی‌شده در گالری استاد ممیز روی دیوار رفته است».
او در بخش دیگری از صحبت‌هایش با یادآوری دورانی از روزنامه جامعه گفت: «متأسفانه بسیاری از همکارانمان در روزنامه جامعه دیگر در میان ما نیستند و این روزنامه جریان‌ساز سرآغاز شکل‌گیری بسیاری از روزنامه‌ها شد و در زمان خودش تأثیرگذار بود».