نخستین پرواز فرودگاه تبریز پس از حمله اسرائیل و جنگ ۱۲ روزه + ویدئو و تصاویر
نخستین پرواز فرودگاه تبریز پس از جنگ ۱۲روزه ایران و اسرائیل به استانبول انجام شد.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
فرودگاه تبریز، پس از ۲۳ روز، آماده اعزام و پذیرش پروازهای داخلی و خارجی شد؛ فرودگاه تبریز، یکی از فرودگاههای مهم کشور به شمار میرود که در مدت جنگ 12روزه ایران و اسرائیل، بهدنبال حملات اسرائیل به این فرودگاه، هر ۲ باند آن دچار خسارت شده و برای مدتی از چرخه عملیاتی خارج شده بود. نخستین پرواز فرودگاه تبریز پس از حمله اسرائیل و جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل به استانبول انجام شد. مدیرکل فرودگاههای آذربایجان شرقی اعلام کرد: «با اتمام عملیات بازسازی باند فرودگاه تبریز پس از جنگ تحمیلی ۱۲روزه نخستین پرواز فرودگاه بینالمللی شهید مدنی از تبریز به استانبول انجام شد.»
رامین آذری، مدیرکل فرودگاههای آذربایجان شرقی امروز «شنبه، ۱۴ تیر ۱۴۰۴»، اظهار کرد: «با باز شدن و بازسازی باند فرودگاه بین المللی تبریز امروز پس از ۲۳ روز وقفه، پرواز تبریز به استانبول توسط شرکت هواپیمایی ایرانی آتا انجام شد.»
او افزود: «این فرودگاه هم اکنون آماده اعزام و پذیرش پروازهای داخلی و خارجی است.»
آذری تاکید کرد: «با تلاش شبانه روزی و مجاهدت کم نظیر پرسنل فرودگاه تبریز، آسیب های ناشی از تجاوز ظالمانه اسرائیل به فرودگاه تبریز صبح امروز به اتمام رسید و با توجه به بازدید و تائید بازرسان سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران، نخستین پرواز انجام شد.»
فرودگاه بینالمللی شهید مدنی تبریز یکی از فرودگاههای مهم کشور به شمار میرود که در روزهای جنگ 12 روزه ایران و اسرائیل، به دنبال حملات اسرائیل به این فرودگاه، هر ۲ باند آن دچار خسارت شده و برای مدتی از چرخه عملیاتی خارج شده بود.
بازگشت فرودگاه تبریز به شبکه حملونقلی هوایی با تایید بازرسان سازمان هواپیمایی کشوری
در پی انجام بازرسیهای میدانی گسترده طی روزهای ۱۳ و ۱۴ تیرماه سال جاری، از باندهای آسیبدیده و ارزیابی دقیق شرایط فنی، عملیاتی و امنیتی فرودگاه بینالمللی «شهید مدنی» تبریز، با رفع محدودیتهای پروازی و آمادهسازی زیرساختهای کلیدی، مجوز بازگشت این فرودگاه مهم به چرخه خدماترسانی حملونقل هوایی کشور صادر شد.
فرودگاه تبریز که یکی از شریانهای اصلی هوایی در شمالغرب کشور محسوب میشود، در جریان حملات اسرائیل طی جنگ ۱۲روزه، دچار آسیبهایی جدی در بخشهایی از زیرساختها و تجهیزات هوانوردی بهویژه در سطوح پروازی شده بود.
پس از چند روز تلاش شبانهروزی متخصصان شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی برای احیای زیرساختهای این فرودگاه، صبح امروز (شنبه) و در پی اعزام تیمهای تخصصی بازرسی و بررسی وضعیت باندها، سامانههای ناوبری و سایر سامانههای حیاتی فرودگاهی، مجوز بهرهبرداری مجدد از این فرودگاه توسط سازمان هواپیمایی کشوری صادر شد.
در همین راستا، نخستین پرواز شرکت هواپیمایی آتا به شماره پرروازی ۶۶۰۱ از باند ۱۲ چپ فرودگاه تبریز به مقصد استانبول ترکیه با موفقیت انجام شد. این پرواز که پس از توقف ۲۳ روزه پروازهای این فرودگاه عملیاتی شد، نماد بازگشت تدریجی پویایی به آسمان تبریز و ازسرگیری ارتباطات بینالمللی این مرکز مهم هوایی کشور محسوب میشود.


فرودگاه بینالمللی شهید مدنی تبریز به عنوان یکی از پایگاههای کلیدی در غرب و شمالغرب کشور، همواره نقشی حیاتی در تسهیل جابهجایی مسافران داخلی و خارجی، پشتیبانی لجستیکی، پروازهای عبوری و امدادی داشته و راهاندازی مجدد کامل آن گامی مهم در حفظ پایداری و تابآوری صنعت هوانوردی کشور به شمار میرود.
سازمان هواپیمایی کشوری ضمن تاکید بر تداوم نظارتهای میدانی و فنی در این فرودگاه، اعلام کرد: همه شرکتهای هواپیمایی موظف به رعایت کامل الزامات ایمنی، فنی و حقوق مسافر در پروازهای خود هستند.
آذربایجان شرقی دارای ۲ فرودگاه شهید مدنی تبریز و سهند است.
فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز در شمالغرب شهرستان تبریز و در سال ۱۳۲۹، با ماموریت ارائه خدمات فرودگاهی، ناوبری و هوانوردی جهت پذیرش پروازهای داخلی و بین المللی به منظور حمل و نقل مسافر و بار طراحی و ساخته شده است و به صورت «open sky» و ۲۴ساعته، عملیاتی بوده و به دلیل واقع شدن در مرز و مسیرهای هوایی بین المللی در ارائه خدمات ناوبری، رادار و هوانوردی به پروازهای داخلی و بینالمللی به خصوص پروازهای عبوری بینالمللی (over fly) بیشتر از مبداء و کشورهای عضو اتحادیه اروپا به مقصد کشورهای آسیایی جنوب شرقی و آسیای میانه و بالعکس انجام میشود.

آخرین اخبار آذربایجان شرقی را از طریق این لینک پیگیری کنید.