|

آرامگاه لطفعلی خان زند در حال تخریب است+ عکس

میراث‌فرهنگی تیم کارشناسی اعزام می‌کند یکی از فعالان میراث‌فرهنگی تهران با ارسال تصویری از شرایط نابسامان آرامگاه لطفعلی‌خان زند، آخرین شمشیرزن سلسله‌ زندیه ایران خبر داد.

آرامگاه لطفعلی خان زند در حال تخریب است+ عکس

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

 آرامگاه لطفعلی‌خان زند در یکی از اتاق‌های امامزاده زید واقع در بازار فرش‌‌فروش‌های تهران درحال فراموشی است و تصویر و خطوط سنگ‌ قبر این شخصیت‌ تاریخی نیز به‌دلیل نداشتن حفاظ‌ درحال از بین رفتن است.

لطفعلی‌خان زند، آخرین پادشاه زندیه بود که ۶ سال بر تخت سلطنت تکیه زد اما تقریبا تمام دوران کوتاه حکومت او در جنگ سپری شد. دلاوری‌هایی که این سردار بزرگ از خود نشان داد، سبب شد که شرق‌شناسان لقب «آخرین شمشیرزن شرق» را به او بدهند. لطفعلی خان زند از طبع شعر نیز برخوردار بود و در طول سلطنت کوتاه‌مدت خود، اقدامات عمرانی بسیاری برای ایران انجام داد.

با این حال فعالان میراث‌فرهنگی معتقدند، آرامگاه لطفعلی خان زند که یکی از خوشنام‌ترین پادشاهان ایران بود که در دوران حکومتش در شیراز منشا خدماتی زیادی شد، هم اکنون در قلب بازار تهران فراموش و رها شده است. بر اساس گزارش فعالان میراث‌فرهنگی با اینکه کسی اجازه ورود به اتاقک را ندارد و بازدیدکنندگان از پشت میله‌های اتاق به بازدید از سنگ مزار لطفعلی خان زند می‌پردازند اما گفته می‌شود، وضعیت سنگ قبر و آرامگاه همچنان مناسب نیست و بسیار مهجور واقع شده است.

«محسن سعادتی» معاون میراث‌فرهنگی استان تهران با بیان اینکه قبر لطفعلی خان زند به‌همراه مسجد امامزاده زید در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، افزود: اداره میراث‌فرهنگی استان تهران ۲ سال پیش با تخصیص اعتبار نه‌تنها سنگ قبر که فضای پیرامون آرامگاه لطفعلی خان زند را مورد مرمت و بازسازی قرار داد.

 

 

منبع: ایلنا

آخرین اخبار فرهنگ و هنر را از طریق این لینک پیگیری کنید.