|

تحریم جدید آمریکا علیه ایران/ آمریکا ۲ شرکت هواپیمایی ایران را تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه ۲۸ مه ۲۰۲۶ در تازه‌ترین اقدام ذیل آنچه «کمپین خشم اقتصادی» نامیده شده، از اعمال تحریم‌های جدید علیه دو شرکت هواپیمایی تجاری ایران خبر داد.

تحریم جدید آمریکا علیه ایران/ آمریکا ۲ شرکت هواپیمایی ایران را تحریم کرد

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنج‌شنبه ۲۸ مه ۲۰۲۶ در تازه‌ترین اقدام ذیل آنچه «کمپین خشم اقتصادی» نامیده شده، از اعمال تحریم‌های جدید علیه دو شرکت هواپیمایی تجاری ایران خبر داد.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) با بیان اینکه «وزارت خزانه‌داری کمپین خشم اقتصادی خود علیه رژیم ایران را ادامه می‌دهد»، اعلام کرد: «دسترسی هر دو شرکت هواپیمایی ایران به نقاط فرود، سوخت‌گیری و فروش بلیط مسدود خواهد شد.»

وزیر خزانه‌داری آمریکا در اظهارات خود از نام بردن صریح دو شرکت هواپیمایی مورد تحریم خودداری کرد. با این حال، با توجه به سابقه تحریم‌های پیشین آمریکا علیه صنعت هوایی ایران و اظهارات مقامات آمریکایی در ماه‌های اخیر، گمانه‌زنی‌ها معطوف به دو شرکت ماهان‌ایر و ایران‌ایر است.

از منظر حقوق بین‌الملل، تحریم صنعت هوانوردی ایران از سوی آمریکا فاقد مشروعیت است، چراکه این اقدامات با خصیصه بین‌المللی مقررات هوانوردی مغایرت داشته و اجازه اجرای فراسرزمینی قوانین ملی علیه اشخاص غیرآمریکایی را محکوم می‌کند. افزون بر این، این تحریم‌ها اصل برابری در حمل و نقل هوایی را نقض کرده و ایمنی هوانوردی را به خطر می‌اندازند، موضوعی که سازمان بین‌المللی هوانوردی کشوری (ایکائو) همواره بر نقض آن تأکید داشته است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در ادامه تحریم‌های خود، به شرکت‌ها و نهادهای دولتی نیز درباره پرداخت هرگونه اموال به ایران در ازای عبور از تنگه هرمز هشدار داده است.بسنت در این باره تصریح کرد: «به هر شرکت یا نهاد دولتی درباره پرداخت عوارض یا پنهان کردن آنها به عنوان کمک‌های بشردوستانه، هشدار داده‌ایم.»

آمریکا همچنین «نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس» را که ایران در ۱۸ مه ۲۰۲۶ برای مدیریت تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز تأسیس کرده بود، در فهرست تحریم‌های خود قرار داد.

لازم به ذکر است که از دیدگاه حقوق بین‌الملل، ایران و عمان به عنوان دو کشور ساحلی حق حاکمیت و نظارت بر آبراه استراتژیک تنگه هرمز را دارند.

منبع: فارس

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «بله» و «روبیکا» بپیوندید.