|

ثبت بزرگترین زلزله در نهبندان با بزرگای ۴.۱ و بیشترین زلزله‌ها در رامسر

در هفته‌ای که گذشت، مناطق مختلفی از کشور از شمال تا جنوب شاهد زمینلرزه‌هایی با بزرگای متفاوت بودند؛ اما زلزله ۴.۱ ریشتری نهبندان در استان خراسان جنوبی، بزرگ‌ترین زلزله هفته بود که در عمق ۱۱ کیلومتری زمین رخ داد. پس از آن، زلزله ۳.۹ ریشتری در اهرم بوشهر و زلزله‌های پیاپی در رامسر و چابکسر، بیشترین لرزش‌ها را رقم زدند.

ثبت بزرگترین زلزله در نهبندان با بزرگای ۴.۱ و بیشترین زلزله‌ها در رامسر

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

شهر رامسر در استان مازندران طی هفته گذشته یکی از فعال‌ترین مناطق از نظر لرزه‌ای بود. در مجموع، حداقل پنج زمینلرزه با بزرگای بالای ۲.۵ ریشتر در این منطقه و حوالی آن به ثبت رسید. روز سه‌شنبه ۱۷ تیر، دو زمینلرزه پیاپی به بزرگای ۳.۴ و ۳.۷ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رامسر و اطراف آن را لرزاند. سپس در روز چهارشنبه ۱۸ تیر نیز زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری در حوالی رامسر و چابکسر رخ داد. همچنین زلزله‌های کوچکتری با بزرگای ۲.۶ و ۲.۸ ریشتر در روزهای پایانی هفته در این ناحیه گزارش شد. 

منطقه رامسر با وجود طبیعت دل‌فریب و گردشگری پررونق، بر روی یکی از خطرناک‌ترین پهنه‌های گسلی شمال کشور قرار دارد. گسل رامسر (Ramsar Fault) که شاخه‌ای از سامانه گسلی البرز محسوب می‌شود، در مجاورت شهر و سواحل جنوبی دریای خزر امتداد یافته و از نظر لرزه‌خیزی فعال است.

همچنین در نزدیکی این منطقه، گسل‌های گرجی‌محله، کتالم–سادات‌شهر و گسل‌های فرعی دیگر نیز وجود دارند که در تعامل با گسل‌های بزرگ‌تر البرز، پتانسیل بالایی برای ایجاد زمین‌لرزه دارند. این گسل‌ها از نوع رانده (Thrust) یا معکوس بوده و ناشی از فشار صفحه تکتونیکی عربی به صفحه اوراسیا هستند که عامل اصلی شکل‌گیری رشته‌کوه‌های البرز نیز است.

براساس پژوهش‌های مرکز لرزه‌نگاری کشور و مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، سابقه تاریخی زلزله‌های شدید در این منطقه، به‌ویژه زلزله ویرانگر سال ۱۳۵۱ با بزرگای ۶ ریشتر در نزدیکی تنکابن، نشان می‌دهد که احتمال وقوع زلزله‌های مخرب در این منطقه به‌هیچ‌وجه دور از انتظار نیست.

همچنین در یکه سود استان مازندران زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ و در اهرم استان بوشهر با زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۹ رخ داد.

گستره زمینلرزه‌های ثبت‌شده در هفته منتهی به جمعه ۲۰ تیرماه، علاوه بر استان مازندران، خوزستان و فارس تا بوشهر، کرمان، یزد و آذربایجان شرقی را در بر گرفته است. اگرچه بیشتر این زلزله‌ها بزرگای زیر ۳.۵ داشتند، اما چند زمینلرزه با بزرگای بالای ۳.۵، توجه بیشتری را به خود جلب کردند. زلزله ۴.۱ نهبندان، شدیدترین رخداد لرزه‌ای این هفته بود که ساکنان منطقه را نگران کرد. همچنین، تکرار زمین‌لرزه‌ها در شهرهای شمالی.

در ادامه، مهم‌ترین زلزله‌های ثبت‌شده در روزهای مختلف هفته مرور می‌شود.

شنبه ۱۴ تیر

در یکه سود استان مازندران زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۲۰ کیلومتری رخ داد و رومرکز این رخداد لرزه.ای در ۴ کیلومتری کیاکلا، ۹ کیلومتری جویبار و ۱۲ کیلومتری قائم شهر این استان بوده است. زلزله ۲.۵ از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه بوده است.

در دهدشت استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله ۲.۶، در شوش استان خوزستان زلزله ۲.۹، در اندیشمک استان خوزستان زلزله ۲.۶ و ۲.۷ و در خشت استان فارس زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.

یکشنبه ۱۵ تیر

در کشکسرای استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۸، در رویدر استان هرمزگان زلزله ۲.۸، در سالند استان خوزستان زلزله ۲.۸ و ۲.۵، در گزنک استان مازندران زلزله ۲.۷ و در بهاباد استان یزد زلزله ۲.۷ ثبت شد.

کوخرد استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۶ در عمق ۸ کیلومتری لرزید و رومرکز آن در ۴۶ کیلومتری کوخرد، ۵۲ کیلومتری بستک و ۵۶ کیلومتری رویدر این استان گزارش شد.

دهرم استان فارس زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۵ کیلومتری را تجربه کرد و کانون آن در ۲۷ کیلومتری دهرم استان فارس و ۳۱ کیلومتری ریز و ۴۷ کیلومتری جم استان بوشهر به ثبت رسید.

فراشبند استان فارس با زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۶ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزه‌ای در ۲۴ کیلومتری فراشبند و ۳۲ کیلومتری دهرم استان فارس و ۳۸ کیلومتری بوشکان استان بوشهر بوده است.

موسیان استان ایلام با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۱ کیلومتری موسیان، ۳۹ کیلومتری دهلران و ۵۵ کیلومتری مورموری این استان گزارش شد.

دوشنبه ۱۶ تیر

در اندیشمک استان خوزستان زلزله ۲.۸، در نودژ استان کرمان زلزله ۲.۹ و در شهرپیر استان فارس زلزله ۲.۸ رخ داد.

نیر استان اردبیل با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۵ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲ کیلومتری نیر، ۱۶ کیلومتری سرعین و ۲۳ کیلومتری کورائیم این استان گزارش شد.

سه‌شنبه ۱۷ تیر

در دهدز استان خوزستان زلزله ۲.۵، در یامچی استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۵، در دیهوک استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۹، در سنگان استان خراسان رضوی زلزله ۲.۷، در بافق استان یزد زلزله ۲.۶، در ساوه استان مرکزی زلزله ۲.۶، در چابکسر استان گیلان زلزله ۲.۹، در خوسف استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۵ و در بم استان کرمان زلزله ۲.۷ رخ داد.

رامسر استان مازندران با دو زمینلرزه‌ به بزرگای ۳.۴ و ۳.۷ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و رومرکز این رخدادهای لرزه‌ای در ۱۴ کیلومتری رامسر و ۱۸ کیلومتری کتالم و سادات شهر استان مازندران و ۱۵ کیلومتری چابکسر استان گیلان گزارش شد. 

چهارشنبه ۱۸ تیر

چابکسر استان گیلان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۱۶ کیلومتری چابکسر استان گیلان و ۱۸ کیلومتری رامسر و ۲۲ کیلومتری کتالم و سادات شهر استان مازندران بوده است. زلزله‌های ۲.۶، ۲.۸ و ۳.۲ در عمق ۱۸ کیلومتری از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه بوده است.

در رامسر استان مازندران زلزله ۲.۶، در رود استان خراسان رضوی زلزله ۲.۶ و در برازجان استان بوشهر زلزله ۲.۸ به ثبت رسید.

پنج‌شنبه ۱۹ تیر 

در راور استان کرمان زلزله ۲.۶، در خشت استان فارس زلزله ۲.۸، در رباط پشت بادام زلزله ۲.۹، در رامسر زلزله ۲.۶ و در جهرم استان فارس زلزله ۲.۹ رخ داد.

رامشیر استان خوزستان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۱۶ کیلومتری را تجربه کرد و رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۱۴ کیلومتری رامشیر، ۱۸ کیلومتری امیدیه و ۲۱ کیلومتری مشراگه این استان گزارش شد.

چابکسر استان مازندران با دو زلزله به بزرگای ۳.۴ در عمق ۲۰ کیلومتری و ۳.۶ در عمق ۲۴ کیلومتری لرزید.

اهرم استان بوشهر با زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۹ در عمق ۱۵ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۸ کیلومتری اهرم، ۱۳ کیلومتری کلمه و۲۴ کیلومتری خورموج گزارش شد.

جمعه ۲۰ تیر

نهبندان استان خراسان جنوبی با زمینلرزه‌ای به بزرگای ۴.۱ در عمق ۱۱ کیلومتر لرزید و کانون آن در ۱۳ کیلومتری نهبندان، ۲۰ کیلومتری شوسف و ۸۱ کیلومتری درح این استان بوده است.

در رامسر استان مازندران زلزله ۲.۸ و در رزن استان همدان زلزله ۲.۷ رخ داد.

منبع: ايسنا

آخرین اخبار جامعه را از طریق این لینک پیگیری کنید.

 
  • گزارش میدانی «شرق» از اردوگاه شهدای عسگرآباد و مرکز بازگشت امام رضا که مهاجران افغانستانی را رد مرز می‌کنند