|

گوگل در حال آزمایش جستجوی هوش مصنوعی در صفحه اصلی خود است

این قابلیت در نسخه آزمایشی، در قالب یک دکمه با اسم AI Mode درست در کنار دکمه سرچ گوگل (Google Search) قرار گرفته و جایگزین ویجت من خوش‌شانس هستم (I'm Feeling Lucky) می‌شود.

گوگل در حال آزمایش جستجوی هوش مصنوعی  در صفحه اصلی خود است
خبرنگار: ثریا حقی

داده‌ها حاکی از آن هستند که انقلاب هوش مصنوعی دامان گوگل را نیز گرفته و دکمه جستجوی قدرتمند و محبوب این پلتفرم، اکنون یک همسایه جدید در کنارش دارد: حالت هوش مصنوعی یا AI Mode. 

گوگل اعلام کرده است که در حال آزمایش ابزار جدید خود یعنی جستجوی هوش مصنوعی (AI Search) است. این قابلیت در نسخه آزمایشی، در قالب یک دکمه با اسم AI Mode درست در کنار دکمه سرچ گوگل (Google Search) قرار گرفته و جایگزین ویجت من خوش‌شانس هستم (I'm Feeling Lucky) می‌شود.

این ویژگی جدید، اگرچه هنوز به‌طور گسترده در دسترس نیست، اما در موقعیت مکانی آزمایش می‌شود که گوگل به‌ندرت در آن تغییراتی را اعمال می‌کند. سخنگوی شرکت بزرگ و غول فناوری گوگل اعلام کرده است که این ویژگی، طی هفته گذشته برای برخی از کاربران در برخی مناطق ارائه شده و پروسه آزمایش آن ادامه دارد.

این سخنگو اذعان داشته که این شرکت، طیف گسترده‌ای از آزمایش‌های مشابه را با کاربران لبز (Labs) (زیرمجموعه آزمایشگاهی گوگل که پروژه‌ها و برنامه‌های آزمایشی شرکت را برای کاربران انتخاب‌شده ارائه و تست می‌کند) اجرا کرده و این در حالی است که همه محصولات آزمایش‌شده، قرار نیست به‌طور گسترده عرضه شوند.

آخرین داده‌ها از آزمایش اخیر شرکت گوگل، حاکی از آن است که این غول بزرگ فناوری قصد دارد از بزرگ‌ترین و ارزشمندترین دارایی خود – یعنی موتور جست‌وجوی گوگل – برای قرار دادن کاربران در معرض فناوری ساختارشکن و انفجاری هوش مصنوعی استفاده کند. دلیل این امر هم کاملاً روشن است؛ فضای بسیار تنگاتنگ رقابتی با دیگر غول‌ها و شرکت‌های فناوری، که گوگل را وادار به توسعه «جستجوی مولد مبتنی بر هوش مصنوعی» می‌کند.

از زمان راه‌اندازی هوش مصنوعی مولد چت جی‌پی‌تی (Chat GPT) در نوامبر 2022 میلادی، سرمایه‌گذاران شرکت آلفابت (Alphabet) ( شرکت مادرِ گوگل) همواره با این تنش روبه‌رو بوده‌اند که اوپن ای‌آی (Open AI)، خالق چت جی‌پی‌تی بتواند با ارائه روش‌های جدید جستجوی اطلاعات آنلاین به مصرف‌کنندگان، سهام بازار سرچ را از گوگل بگیرد!

این در حالی است که در ماه اکتبر، شرکت اوپن ای‌آی، پا را فراتر از این نیز گذاشت و موتور جستجوی چت جی‌پی‌تی (ChatGPT Search) را راه‌اندازی کرد. رویکردی که اوپن ای‌آی را در موقعیت بهتری برای رقابت با شرکت‌های گوگل، بینگ یا مایکروسافت قرار داد.

مایکروسافت، چیزی بالغ بر 14 میلیارد دلار روی اوپن ای‌آی سرمایه‌گذاری کرده اما این سرمایه‌گذاری‌ها صرفاً پاک‌کردن صورت مساله بوده است! محصولات این شرکت به شکلی کاملاً جدی در رقابت با محصولات مایکروسافت، نظیر کوپایلت (Copilot) و بینگ (Bing) هستند.

اگرچه محصول هوش مصنوعی پرچمدار شرکت گوگل که جمینی (Gemini) نام دارد در حال حاضر یکی از بهترین و قدرتمندترین ابزارهای مولد ارائه شده است و عملکرد به‌مراتب بهتری نسبت به رقبای خود داشته، اما گوگل کماکان در تلاش است تا با تست ابزارها و محصولات جدید خود، پایگاه کاربری مبتنی بر هوش مصنوعی خود را برای رقابت با چت جی‌پی‌تی افزایش دهد.

بر اساس جدیدترین داده‌های منتشر شده در خصوص هوش مصنوعی جمینیِ گوگل، که اخیراً در خلال یکی از جلسات دادگاه ضد انحصاری این شرکت در ماه آوریل افشا شده است، محصول هوش مصنوعی جمینی گوگل بالغ بر 35 میلیون کاربر فعال روزانه دارد.

برای درک بهتر موضوع، کافی است این آمار را با جامعه کاربری روزانه حدوداً 160 میلیون نفری تخمین زده شده برای چت جی‌پی‌تی مقایسه کنید.

به همین خاط نیز گوگل، تمام تلاشش را می‌کند تا از این قافله عقب نماند. در ماه مارس بود که شرکت اعلام کرد قصد دارد آزمایشات خود روی حالت هوش مصنوعی (AI Mode) را آغاز کند. در همین حین، هفته جاری نیز در کنار آزمایش محصول جدید هوش مصنوعی خود، یک صندوق سرمایه‌گذاری به نام صندوق آتی هوش مصنوعی (AI Futures Fund) راه‌اندازی کرده است که هدف از آن، سرمایه‌گذاری روی استارت‌آپ‌های هوش مصنوعی است.