خاطرات سال ۱۳۸۱ هاشمیرفسنجانی| بیستوهشتم بهمنماه
موافقت اعضای ناتو با کمک نظامی به آمریکا در صورت جنگ با عراق
اعضاى ناتو بالاخره با اصرار آمریکا موافقت کردند، در صورت بروز جنگ و احتمال خطر از سوى عراق براى ترکیه، به دفاع نظامى آن کمک کنند. اتحادیه اروپا، براى رفع اختلاف خود دربارة مسئله جنگ احتمالى عراق، جلسه تشکیل دادند.
به گزارش گروه رسانهای شرق،
ساعت هشت صبح، در مسیر دفترم وارد خیابان شهید باهنر شدیم. برف شدیدى مىبارید و اتومبیلها در سراسر خیابان -از [خیابان] نیاوران تا [میدان] تجریش- قدرت حرکت نداشتند. مدتى بدون حرکت ماندیم و ناچار به خانه برگشتیم. دو ساعتى صبر کردیم تا راه باز شد. ساعت یازدهونیم به دفترم رسیدم. جمع زیادى از اعضا و مسئولان مجمع متخصصین که براى ملاقات آمده بودند، منتظر بودند؛ وقت ملاقات ساعت یازده بود.
دکتر [کریم] زارع، [رئیس مجمع متخصصین و نخبگان ایران] و [خسرو] نصیرىزاده، [دبیرکل مجمع] و دو نماینده مجلس- آقایان [علیاکبر] آقایی و [محمدباقر] باقرینژادیان- صحبت کوتاهى کردند و همه گفتند، مجمع اکنون چهار هزار عضو دارد، به سرعت اعضای آن زیاد مىشود و در 28 استان دفتر دارد. رسالت خود را پیگیرى سیاستهاى سازندگى کشور مىدانند. لوح سپاسى به عنوان بنیانگذار توسعه و سازندگى اهدا کردند. درخواست داشتند که رهبرى عالى آنها را به عهده بگیرم.
عصر آقاى [بهمن] اخوان، نماینده تفرش، همراه دو صنعتگر آلمانى آمدند. پیشنهاد دارند، با ایران همکارى کنند و براى کمکردن آلودگى [هوا] و مصرف سوخت خودروها از کاتالیزور ساخت آنها استفاده شود. مدعى هستند، اگر در ایران تولید انبوه شود، 60 هزار تومان تمام مىشود و 25درصد سوخت و70 درصد آلودگى را کم مىکند. گفتم، پیشنهاد کتبى با توضیحات بدهند.
آقاى دکتر [محمدرضا] ظفرقندى، رئیس سازمان نظام پزشکى آمد. از دانشگاه آزاد اسلامى گله کرد که به خاطر اظهارات او به دادگاه شکایت کرده و خواست که مشکل را حل کنم. سوابق انقلابى و حضور در جبهه و مصدومیت شیمیایى خود را گفت. به دکتر [عبدالله] جاسبى، [رئیس دانشگاه آزاد اسلامی] گفتم، شکایت را پیگیرى نکنند.
اعلان شد که عراق به ادله امنیتى، اجازه ورود زوار ایرانى [عتبات عالیات] را لغو کرده است و چند کاروان از غرب مراجعت کردند. 120 نماینده [مجلس ششم]، درخواست استیضاح [آقایکمال خرازی]، وزیر امورخارجه را به خاطر ضعف عملکرد در ارتباط با عراق و دعوت از [ناجی صبری]، وزیر امورخارجه عراق، به مجلس دادهاند.
اعضاى ناتو بالاخره با اصرار آمریکا موافقت کردند، در صورت بروز جنگ و احتمال خطر از سوى عراق براى ترکیه، به دفاع نظامى آن کمک کنند. اتحادیه اروپا، براى رفع اختلاف خود دربارة مسئله جنگ احتمالى عراق، جلسه تشکیل دادند.
وزراى امورخارجه عرب هم به منظور بررسى تهاجم آمریکا به عراق، در قاهره جلسه داشتند و در پایان اعلان کردند، حمله نظامى به هر کشور عربى، به منزله حمله به همه کشورهاى عرب است و کشورهاى عرب، نباید به مهاجم کمک کنند و توانستند براى زمان اجلاس سران عرب به نتیجه برسند.
در فلسطین، اسرائیل بعد از انفجار تانکشان، بر شقاوت خود افزودهاند و امروز 11 شهید گرفتند و مردم فلسطین، تشییع جنازه شهدا را به یک تظاهرات عظیم تبدیل کردند.
دانشمندان با بررسى گزارشهای سفینه کاوشگر مریخ اعلان کردند، کوههاى یخ کره مریخ آنقدر زیاد است که اگر آب شوند، تمامى سطح مریخ را ساعتها آب مىگیرد.
آخرین اخبار سیاست را از طریق این لینک پیگیری کنید.