|

خطر در کمین سفره‌ها؛ غذاهای فراوری‌شده و مرگ زودرس

تحقیق جدیدی که روی داده‌های بیش از ٢۴٠ هزار نفر انجام شده است، نشان می‌دهد مصرف زیاد غذاهای فوق‌فرآوری‌شده خطر مرگ زودهنگام را افزایش می‌دهد.

خطر در کمین سفره‌ها؛ غذاهای فراوری‌شده و مرگ زودرس

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ «کارلوس آگوستو مونتیرو»، استاد بازنشسته تغذیه و بهداشت عمومی دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه سائو پائولوی برزیل و یکی از نویسندگان این مطالعه، می‌گوید: «ما [در این مطالعه] خطر مرگ ناشی از مصرف زیاد غذاهای فوق‌فرآوری‌شده در افراد ٣٠ تا ۶٩ ساله را بررسی کرده‌ایم؛ سنی که در آن، مرگ زودهنگام تلقی می‌شود. متوجه شدیم به‌ازای هر ١٠ درصد افزایش در کالری دریافتی از غذاهای فوق‌فرآوری‌شده، خطر مرگ زودهنگام نزدیک به ٣ درصد افزایش پیدا می‌کند.»
طبق تعریف مونتیرو، این غذاها تقریباً هیچ ماده غذایی کاملی ندارند و از «مواد شیمیایی ارزان‌قیمت که دستکاری شده‌اند» تهیه می‌شوند و معمولاً از افزودنی‌های مصنوعی برای خوش‌طعم‌تر، قابل‌خوردن‌تر و حتی اعتیادآورکردن آنها استفاده می‌شود.

به گفته دانشمندان، ایالات متحده بیشترین میزان مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده را در جهان دارد و حدود ۵۵ درصد رژیم غذایی متوسط آمریکایی‌ها را شامل می‌شود. پژوهشگران تخمین زده‌اند سال ۲۰۱۷ کاهش مصرف این غذاها به صفر می‌توانست از بیش از ۱۲۴ هزار مرگ در آمریکا جلوگیری کند.

همچنین در کشورهایی که مصرف این غذاها پایین‌تر است، مانند کلمبیا (۱۵ درصد رژیم غذایی) و برزیل (۱۷.۴ درصد)، رساندن مصرف به صفر می‌توانست از حدود ۳ هزار مرگ در سال ۲۰۱۵ در کلمبیا و ۲۵ هزار مرگ در سال ۲۰۱۷ در برزیل جلوگیری کند.

 

 

منبع: همشهری