|

غارت فروشگاه‌ها در آلمان و ادامه ناآرامی در فرانسه

در پی اعتراض‌های سراسری در چندین شهر آلمان درگیری‌هایی میان آشوبگران و نیروهای پلیس رخ داد. در فرانسه نیز در سومین آخر هفته متوالی تظاهرات گسترده برپا بود و صدها نفر در پاریس، تولوز، لیون و مارسی بازداشت شدند.

غارت فروشگاه‌ها در آلمان و ادامه ناآرامی در فرانسه

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

در پی اعتراض‌های سراسری در چندین شهر آلمان درگیری‌هایی میان آشوبگران و نیروهای پلیس رخ داد. در فرانسه نیز در سومین آخر هفته متوالی تظاهرات گسترده برپا بود و صدها نفر در پاریس، تولوز، لیون و مارسی بازداشت شدند.

تظاهرات در آلمان که با الهام از آشوب‌های مشابه اخیر در فرانسه و ایتالیا شکل گرفته است، در طول روز عمدتا مسالمت‌آمیز برگزار شد، اما شب در شهرهای برلین، کلن، هامبورگ و فرانکفورت به رویارویی با پلیس و غارت فروشگاه‌ها انجامید. این تظاهرات را گروهی به نام «نسل زد اوضاع را به‌ دست می‌گیرد» سازماندهی کرده بود تا به کمبود بودجه مدارس، هزینه بالای زندگی، کاهش خدمات عمومی و احتمال اجباری‌شدن خدمت سربازی اعتراض کنند. با فرا رسیدن شب، تظاهرات به خشونت کشیده شد و بسیاری از مغازه‌های مرکز فرانکفورت، قطب مالی آلمان، غارت شدند. پلیس بخش بزرگی از خیابان اصلی خرید در فرانکفورت را بست. سخنگوی پلیس گفت که افراد زیادی بازداشت شده‌اند. مقام‌های فرانکفورت، مونیخ و برلین از حضور حداکثر ۱۸ هزار معترض خبر دادند. رسانه‌های آلمان می‌گویند ده‌ها هزار نفر در شهرهای آلمان تظاهرات کردند. پلیس گفت برای متفرق‌کردن افرادی که به کارکنان خدمات اضطراری با مواد آتش‌زا، سنگ و بطری حمله می‌کردند، از ماشین‌های آبپاش استفاده کرده است. لینا فریدریش، سخنگوی کارزار نسل زد، گفت که این تظاهرات برای «مبارزه در راه صلح و آزادی به‌جای جنگ و اجبار» است: «آنچه بیش از همه برای ما اهمیت دارد، حمایت بهتر از نظام‌های سلامت و آموزش است. ما مخالف سربازی اجباری هستیم و از توزیع عادلانه‌تر بار مسئولیت حمایت می‌کنیم». پلیس فرانکفورت گفت «شورش‌های خشونت‌آمیز» در مرکز شهر در حال وقوع است و واحدهای ویژه پلیس مستقر شده‌اند. پلیس گفت که شیشه‌های چندین مغازه شکسته شده و کوکتل‌‌مولوتف به سوی مأموران خدمات اضطراری پرتاب شده است. مقام‌ها گفتند که شیشه‌های یک فروشگاه اسلحه شکسته شدند و پس از بازداشت یک مظنون، دو سلاح را ضبط کردند. رسانه‌های محلی گزارش دادند کفش‌های ورزشی و اقلام دیگر از مغازه‌ها سرقت شده است. علاوه بر فرانکفورت، در برلین، کلن و هامبورگ نیز درگیری‌های خشنی رخ داد. در کلن پلیس گفت ‌به مأمورانش در نزدیکی ایستگاه مرکزی قطار با بطری‌ حمله شده است. یوهانس هرمانز، رئیس پلیس کلن، گفت: «اسباب تأسف است افراطی‌هایی که چیزی جز خشونت در ذهن نداشتند، در بین جوانانی نفوذ کردند که می‌خواستند برای آینده‌شان مسالمت‌آمیز تظاهرات کنند». پلیس برلین گفت که یک تظاهرات کوچک‌تر پس از اعتراضات گسترده‌تر در طول روز منجر به زخمی‌شدن ۲۷ پلیس و بازداشت موقت حداکثر ۵۶ نفر شد.

 

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «تلگرام» بپیوندید.