|

اجلاس بین‌المللی علیه مصونیت حقوقی اسرائیل برگزار شد

دهها کشور از قاره های آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکای لاتین این هفته در پایتخت کلمبیا گردهم می آیند، تا مصونیت اسرائیل را به چالش کشیده راهکارهای عملی مجازات این رژیم در قبال نقض قوانین بین المللی را به مورد بحث و اجرا بگذارند.

اجلاس بین‌المللی علیه مصونیت حقوقی اسرائیل برگزار شد

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

دولت های کلمبیا و آفریقای جنوبی قرار است در این هفته میزبان اجلاسی بین المللی در پایتخت کلمبیا (بوگوتا) برای اعلام مخالفت با مصونیت رژیم اسرائیل از رعایت قوانین بین المللی باشند.

دهها کشور در 15 تا 16 ژوئیه در شهر بوگوتا جمع می شوند تا "اقدامات مشخصی" علیه نقض قوانین بین المللی از سوی اسرائیل را اعلام کنند.

این اجلاس اعضای و هواداران گروه لاهه را گرد هم می آورد - یک بلوک که در ماه ژانویه راه اندازی شد- تا مصونیت اسرائیل از مجازات پیرامون اقداماتش در غزه را با اقدامات هماهنگ و عملی به چالش بکشد.

این گروه شامل بولیوی ، کلمبیا ، کوبا ، هندوراس ، مالزی ، نامیبیا ، سنگال و آفریقای جنوبی است ، به همراه کشورهای اسپانیا ، ایرلند ، ترکیه ، پرتغال ، چین ، قطر ، الجزایر ، بنگلادش ، برزیل ، شیلی ، اندونزی ، لبنان ، نیکاراگوئه ، عمان ، سنت وینسنت، اروگوئه و فلسطین.

2231182_122

معاون وزیر امور خارجه کلمبیا گفت که این اجلاس نه تنها مقاومت این گروه را در برابر "نسل کشی فلسطین" مجددا مورد تاکید قرار می دهد، بلکه مراحل خاصی را برای حرکت از کلمات به اقدام جمعی بیان می کند. وی گفت: "کلمبیا در مقابل پاکسازی قومی و آپارتاید نمی تواند بی تفاوت باشد."

این کنفرانس در شرایطی در دفاع از فلسطین برگزار می شود ، که اخیرا "فرانچسکو آلبانیز" گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین به خاطر روشنگری هایش از عمق جنایات و نسل کشی اسرائیل در غزه، مورد تحریم ایالات متحده آمریکا قرار گرفته است. خانم آلبانیز نیز در این کنفرانس شرکت دارد.

"رولان لامولا " وزیر روابط بین الملل آفریقای جنوبی ، اظهار داشت که این اجلاس پیام واضحی ارسال خواهد کرد که "هیچ کشورهایی بالاتر از قانون نیست و هیچ جنایتی بی پاسخ نخواهد بود."

گروه لاهه از زمان شکل گیری چالش های حقوقی علیه اسرائیل را هماهنگ کرده است، از جمله پرونده شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل در دیوان بین المللی دادگستری به اتهام نسل کشی اسرائیل در غزه.

تاکنون تحت فشارهای این گروه، نامیبیا و مالزی ارسال محموله های اسلحه را به اسرائیل مسدود کرده اند، در حالی که کلمبیا روابط دیپلماتیک خود را با تل آویو قطع کرده و صادرات زغال سنگ را به حالت تعلیق درآورد. انتظار می رود این اجلاس این تلاش ها را عمیق تر و متحدتر کند.

 

گوستاوو پترو، رئیس جمهوری کلمبیا هشدار داده که بدون اقدام سرنوشت ساز، نظم حقوقی جهانی و حمایت های باقی مانده آن برای کشورهای ضعیف تر از بین خواهد رفت.

وی از کشورها خواست که به طور جمعی عمل کنند تا سیاست نابودی غزه از سوی اسرائیل را متوقف کنند و مبانی حقوق بین الملل را بازگردانند.

 

منبع: عصر ایران

آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.