• ایمالز جستجوگر کالا
  • |

    از خلبان سیدطاهر مصطفوی چه می‌دانیم ؟

    سیدطاهر مصطفوی خلبان بالگرد شهید ابراهیم رییسی هنگام بازدید از سد «خداآفرین» و افتتاح چندین طرح ملی و استانی در آذربایجان‌شرقی بود که پس از حادثه سقوط هلی‌کوپتر در کنار بقیه سرنشینان این بالگرد به شهادت رسید.

    از خلبان سیدطاهر مصطفوی چه می‌دانیم ؟

    به گزارش کروه رسانه‌ای شرق؛ در پی سقوط بالگرد حامل رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، خلبان شهید امیر سرتیپ دوم سیدطاهر مصطفوی نیز به شهادت رسید. وی خلبان اصلی این پرواز و از نیروهای آشیانه جمهوری اسلامی ایران در نیروی هوایی ارتش بود که با سابقه‌ای بیش از ۲۰۰۰ ساعت پرواز، به عنوان خلبان ویژه پروازهای سران قوا خدمت می‌کرد. به مناسبت نخستین سالگرد شهادتش، مروری داریم بر ابعاد شخصیتی و معنوی این شهید.

    تعهد و تخصص

    شهید مصطفوی از خلبانان زبده و متعهد نیروی هوایی ارتش بود. پس از شهادتش، فرماندهان عالی‌رتبه‌ای چون سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، سرلشکر حسین سلامی و امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی، از تخصص، مهارت، رازداری و تعهد او تجلیل کردند.

    امانت‌داری

    بر پایه گفته‌های نزدیکان، شهید مصطفوی شخصی کاملاً مورد اعتماد بود که حتی اسرار زندگی دیگران را به‌عنوان مشاور و همراه، به‌دقت حفظ می‌کرد. او مصداق فرمایش امیرالمؤمنین (ع) بود که فرمودند:

    «لا تَخُنْ مَنِ ائْتَمَنکَ و إنْ خانَکَ، و لا تُذِعْ سِرَّهُ و إنْ أذاعَ سِرَّکَ.»

    (بحارالأنوار، ج۷۷، ص۲۰۸)

    «به کسی که تو را امین قرار داده است خیانت مکن، هرچند او به تو خیانت کرده باشد.»

    مسئولیت اجتماعی

    شهید مصطفوی بنیان‌گذار «صندوق همیاری شهید مصطفوی» بود. او با استفاده از پس‌انداز ماهیانه اعضای خانواده، بدون سود به نیازمندان وام می‌داد و حتی در مواردی با هزینه شخصی، کمبودهای صندوق را جبران می‌کرد. اولویت او کمک به ازدواج و درمان بیماران بود. هیچ‌کس از در خانه‌اش دست خالی برنمی‌گشت.

    فروتنی و پرهیز از خودنمایی

    با وجود جایگاه حساس شغلی، حتی نزدیک‌ترین اقوام او از مسئولیتش در آشیانه جمهوری بی‌اطلاع بودند. رفتار فروتنانه او به‌ویژه با کودکان زبانزد بود.

    اهمیت به صله رحم

    او بانی دیدارهای خانوادگی در پنج‌شنبه‌های آخر هر ماه بود و همگان را به مهربانی و انسجام خانوادگی فارغ از اختلافات دعوت می‌کرد.

    وفای به عهد

    به نقل از اطرافیان، شهید مصطفوی نسبت به وقت و وعده بسیار حساس بود. در مواردی پیش از زمان مقرر در محل وعده حاضر می‌شد. سیره‌اش یادآور حدیث نبوی بود که فرمودند:

    «مَن کانَ یُؤمِنُ بِاللّه و الیَومِ الآخِر فَلیَفِ اِذا وَعَدَ»

    (کافی، ج۲، ص۳۶۴)

    «هر کس به خدا و روز قیامت ایمان دارد، چون وعده دهد، باید وفا کند.»

    ولایت‌مداری

    شهید مصطفوی همواره پایبند به رهنمودهای رهبری بود. دخترش، سیده بهاره مصطفوی نقل می‌کند که پدرش همیشه می‌گفت:

    «وَالله هر کس، امروز پشت رهبر نباشد عاقبت‌به‌خیر نمی‌شود.»

    پرهیز از قضاوت و غیبت

    وی به‌شدت از قضاوت بیجا درباره دیگران پرهیز می‌کرد و باور داشت که این کار باعث دوری دل‌ها و آسیب به برکت زندگی می‌شود.

    عشق به وطن و آرزوی شهادت

    شهید مصطفوی دفاع از وطن را وظیفه‌ای الهی می‌دانست. در یکی از مأموریت‌ها، هنگام حضور در پیاده‌روی اربعین و گرفتن عکس با ماکت حاج قاسم سلیمانی و المهندس، از دخترش خواست دعا کند که «من هم مثل این عزیزان شهید شوم».

    توجه به دین و خانواده

    به گزارش ایسنا، او در امور دینی رویکردی توصیه‌ای داشت و در مسائل خانواده، به جای سخت‌گیری، اهل محبت و آرامش بود.

    شهید سیدطاهر مصطفوی از خود سه فرزند (دو دختر و یک پسر) و یک نوه به یادگار گذاشت. پدرش، حجت‌الاسلام سیداحمد مصطفوی در فروردین ۱۳۸۰ و مادرش، کلثوم سلطانی در خرداد ۱۳۹۹ درگذشتند.

    این شهید والامقام، نماد عاقبت‌به‌خیری و وفاداری به دین، مردم و وطن بود. چنان‌که گفته‌اند:

    «شهدا سنگ نشانند که ره گم نشود.»