|

فایلینگ املاک؛ از دفترچه مشق تا ملک‌رادار

فایلینگ املاک شاید مهم‌ترین بخش از کار یک مشاور مسکن باشد. اینکه چطور موارد اجاره و فروش را دسته‌بندی کنیم که در هنگام مراجعه خریدار یا مستاجر بتوانیم به سرعت نزدیکترین گزینه به خواست آنها را پیدا کنیم، همیشه دغدغه مشاوران املاک بوده و هست.

فایلینگ املاک؛ از دفترچه مشق تا ملک‌رادار

فایلینگ املاک شاید مهم‌ترین بخش از کار یک مشاور مسکن باشد. اینکه چطور موارد اجاره و فروش را دسته‌بندی کنیم که در هنگام مراجعه خریدار یا مستاجر بتوانیم به سرعت نزدیکترین گزینه به خواست آنها را پیدا کنیم، همیشه دغدغه مشاوران املاک بوده و هست.

زمانی که شهرها هنوز بسیار کوچک بودند، مردم برای اجاره دادن خانه‌های خود یا فروختن آنها به مغازه‌های محل متوسل می‌شدند؛ اما با بزرگتر شدن شهرها شغل مشاوره املاک ایجاد شد. از آن زمان تا حالا هم کار مشاوران مسکن پیشرفت داشته و هم روش‌های مختلفی برای فایلینگ استفاده شده است. فایلینگ املاک در دهه‌های مختلف همگام با تکنولوژی جلو آمده و از یادداشت کردن روی یک برگه کاغذ به موبایل‌ها رسیده است.

 

فایلینگ دفترچه‌ای

تا اوایل دهه ۷۰ بیشتر دفاتر مشاوره املاک یا همان بنگاه‌های مسکن، از سنتی‌ترین روش برای فایلینگ خانه‌های اجاره‌ای یا فروش استفاده می‌کردند. هر مشاور یک دفترچه ۱۰۰ برگ داشت که موارد اجاره یا فروش را در آن یادداشت می‌کرد. دفترچه از همان‌ها بود که دانش‌آموزان در مدرسه داشتند؛ البته نه به آن تمیزی چون روی موارد معامله شده خط می‌کشیدند، چیزهای جدیدی به آن اضافه می‌کردند و خلاصه دفتر خط خطی شده‌ای بود که هیچ‌کس از آن سر در نمی‌آورد جز خود مشاور.

این‌طور بود که اگر به دفترچه مشاوران املاک نگاه می‌کردی، نشانی‌های جالبی برای هر صاحبخانه یا مستاجر نوشته بود؛ مثلا «اکبرآقا سر نبش»، «آقا محسن عیالوار»، «شمسی خانم خیاط» و...

بعضی از مشاورانی که سلیقه داشتند دو دفترچه جداگانه برای اجاره و فروش به کار می‌بردند؛ اما در صورت مواردی که به آنها سپرده می‌شد چندان زیاد نبود.

در دهه ۷۰ کوبیدن خانه‌های قدیمی و ساخت آپارتمان‌های چند طبقه رونق گرفت و روش فایلینگ ملک هم به دنبال آن تغییر کرد.

 

فایلینگ فرمی

در سال‌های دهه ۷۰ بود که کم کم فایلینگ خانه‌ها از دفترچه مشق به فرم‌های آماده تغییر شکل دادند. فرم‌هایی که هنوز هم در برخی بنگاه‌ها استفاده می‌شوند، امکان وارد کردن اطلاعات موجر، مستاجر، فروشنده و خریدار را داشتند. در این سال‌ها به دفتر مشاوره‌ای سر می‌زدی، روی میز چند زونکن دیده می‌شد که مربوط به خرید، اجاره، مشارکت در ساخت، پیش‌فروش و... بودند.

این فرم‌های آماده که هنوز هم طرفداران خود را دارند، هرچه کار را ساده‌تر می‌کردند؛ اما باز هم مرور آنها دردسرهای خود را داشت. کاغذها به دلیل ورق خوردن زیاد، پاره می‌شدند و از زونکن بیرون می‌آمدند، مشاور برای پیدا کردن یک مورد مناسب برای خریدار یا مستاجر باید همه فایل‌ها را یک بار می‌دید و در این بین شاید چند گزینه خوب هم ندیده می‌ماندند. معلوم نبود کدام فایل در چه وضعیتی است، چه زمانی ایجاد شده و بارها اتفاق می‌افتاد که مشاور وقتی با مالک تماس می‌گرفت، حتی شماره تلفن مالک تغییر کرده بود.

با همه مشکلاتی که وجود داشت، استفاده از فرم‌های آماده تا اواسط دهه ۸۰ رونق زیادی داشت تا اینکه نسل جدیدی بر سر کار آمدند.

 

فایلینگ کامپیوتری

از اواسط دهه ۸۰ و با گسترش استفاده از کامپیوترهای رومیزی (PC) کم‌کم این دستگاه‌ها راه خود را با دفاتر مشاورین املاک هم باز کردند و فایلینگ کامپیوتری املاک آغاز شد. البته در راه، نقش جوانانی که تازه به کار مشاوره املاک روی آورده بودند بسیار مهم بود.

در آن سال‌ها دفاتر مشاوره‌ای که مدرن بودند خود را به چند کامپیوتر مجهز کردند و به مشتری‌ها نشان دادند حرفه‌ای‌تر از دیگران کارشان را انجام می‌دهند.

در سال‌های بعد نرم‌افزارهای ساده و کاربردی برای فایلینگ به بازار آمدند و همزمان استفاده از لپ‌تاپ هم رونق گرفت.

در همان سال‌ها بود که ابتدا روزنامه همشهری و سپس روزنامه‌های دیگر شروع به انتشار ضمیمه آگهی کردند. سیل آگهی‌های املاک به روزنامه‌ها سرازیر شد و مشاوران هم هر روز آگهی‌هایی که به منطقه آنها می‌خورد را فایل می‌کردند.

حالا دیگر فایلینگ خانه تبدیل به یک معضل شده بود. بنگاه‌های مسکن هر روز بیشتر می‌شدند؛ اما باز هم نظمی در بازار وجود نداشت. انتشار آگهی در روزنامه باعث شده بود یک مورد اجاره یا فروش را همه بنگاه‌های محله داشته باشند و کسی نمی‌دانست معامله انجام شده یا نه.

 

فایلینگ موبایلی

تا اواسط دهه ۹۰ و همه‌گیر شدن اینترنت در میان مردم، وضعیت به همان منوال گذشته بود. استفاده از فرم‌های آماده یا نرم‌افزاری کامپیوتری همزمان وجود داشت و حتی در برخی بنگاه‌های قدیمی‌تر، همچنان دفتر مشق هم دیده می‌شد. بنگاه‌هایی که چون قدیمی و مورد اعتماد بودند، گاهی فایل‌هایی داشتند که هیچ‌جای دیگری یافت نمی‌شد.

اما اتفاقی که در سال‌های اخیر افتاده، همه‌چیز را تغییر داده است. ورود سایت‌های مانند دیوار و شیپور به عرصه انتشار آگهی نه تنها کار روزنامه‌ها را کساد کرد که مدل فایلینگ املاک را هم تغییر داد. حالا دیگر همه مشخصات یک ملک اجاره‌ای یا فروشی از قبل وارد سیستم شده و نوشتن آن روی کاغذ، کار عاقلانه‌ای به نظر نمی‌رسد. از طرف دیگر وقتی می‌توان با استفاده از تلفن همراه، صدها فایل مختلف را همیشه همراه داشت چرا باید آنها را تبدیل به انبوه کاغذ کرد؟

امروزه علاوه بر نرم‌افزارهای پیشرفته فایلینگ ملک که روی کامپیوتر و لپ‌تاپ نصب می‌شوند، ابزارهای ساده‌تری هم در اختیار مشاوران املاک قرار گرفته است.

Screens screenshot of a phoneAI-generated content may be incorrect.

ملک‌رادار به عنوان موتور جست‌وجوی آگهی‌های ملکی، آگهی‌های منتشر شده در پلتفرم‌های مختلف را یکجا در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در همین حال اپ تحت وب و اپلیکیشن اندرویدی و ربات تلگرام ملک‌رادار امکان دسترسی به اطلاعات ذخیره شده را در تمام ساعات شبانه روز و در هر جایی فراهم می‌کنند. از سوی دیگر ملک‌رادار برای مشاوران املاک این امکان را فراهم کرده است که فایل‌های خود را براساس نظم مورد نظر خود، زونکن کنند. چیزی شبیه زونکن‌های قدیمی با این تفاوت که امکان دسترسی به فایل مورد نظر بسیار بسیار ساده‌تر است و با فشار دادن یک دکمه، از میان صدها فایل، نزدیک‌ترین گزینه به درخواست مشاور، پیدا می‌شود. حالا دیگر دفتر مشاور املاک و زونکن‌ها و فایل‌ها همه روی تلفن همراه هستند و فایلینگ دستی و کامپیوتری به فایلینگ موبایلی تغییر کرده است.

برای استفاده از سرویس‌های ملک‌رادار برای مشاورین املاک اینجا را کلیک کنید.

A logo with a house and wifi signalAI-generated content may be incorrect.

 

آخرین اخبار بازار را از طریق این لینک پیگیری کنید.