|

انواع قالب پلاستیکی بتن

انواع قالب پلاستیکی بتن

قالب بتن پلاستیکی مدولار چیست؟

امروزه قالب بتن پلاستیکی، یکی از پر مصرف ترین و رایج ترین قالب های بتن ریزی موجود در بازار می باشد. قالب پلیمری مدولار که جدیدا به بازار ارائه شده امکان تلفیق با قالب فلزی را دارا می باشد. و به طور کلی در ساخت انواع سازه های بتنی مورد استفاده قرار می گیرد. . قالب بتن پلیمری یا همان پلاستیکی  دارای انواع گوناگونی می باشند که از محبوب ترین و پر کاربرد ترین آن ها در عرصه ساخت و ساز می توان به این نوع قالب اشاره کرد که در جاهای مختلف مانند  دیوار بتنی ،  ستون بتنی (با رعایت و پشت بند های لازم) و  سقف دال بتنی یا پودر ها (بیشترین کاربرد را دارد) اشاره کرد. این قالب ها که در ادامه به شرح و توصیف آن ها خواهیم پرداخت. اما قبل از اشاره به انواع قالب بتن پلیمری، لازم است شما را با مزایای استفاده از این نوع قالب ها بیشتر آشنا کنیم.

آیا این قالب ها قالب یک بار مصرف بتن است؟ 

این قالب ها یک بار مصرف نیست و حداقل به تعداد ۶۰ تا ۱۰۰ بار قابل استفاده است.

معایب قالب پلاستیکی بتن چیست؟

معایب این قالب ها نسبت به قالب های فلزی بتن این است که نیاز به زیر سازی بیشتر در سقف و همچنین در دیوار یا ستون نیاز به مهار پشت بند افقی زیادی می باشد به عنوان مثال در قالب بندی دیوار با قالب فلزی در هر یک متر ارتفاع دو ردیف مهاری افقی (لوله داربست ) بسته می شود که باید در قالب بندی دیوار با قالب پلاستیکی یک ردیف دیگر اضافه شود که می شود سه ردیف در هر متر ارتفاع، از معایب دیگر این قالب ها می توان گفت که همه ابعاد قالب ها فعلا موجود نیست و فقط سه ابعاد ۱۵- ۲۰ و ۵۰ در ارتفاع ۱ متر تولید می شود که احتمالا در آینده این مشکل حل خواهد شد.

آیا این قالب ها برای قالب بندی ستون کاربرد دارد؟

کارایی این قالب ها برای قالب بندی دیوار، سقف های دال بتنی و همچنین زیر پودر ها و … می باشد و بهتر است برای ستون از قالب های دیگری استفاده شود ولی اگر استاندارد های لازم برای قالب بندی ستون با قالب تخت پلاستیکی رعایت شود می شود استفاده کرد، برای قالب بندی ستون با قالب پلاستیکی بتن باید برای کنج ها از کنج فلزی و در هر نیم متر قید لوله ای با گیره قالب بندی استفاده کرد.

و همچنین بخاطر اینکه این قالب ها سایز های مختلفی مانند ۳۰ – ۴۰ – ۴۵- ۲۵ – ۱۰ – ۱۵ سانت ندارند هر ابعاد ستونی رو نمی شود اجرا کرد.

بهترین کارایی قالب پلاستیکی بتن در قالب بندی کجاست؟

کاربردی ترین و بهترین جایی که از این قالب ها می شود استفاده کرد برای سقف های دال بتنی به جای پلی وود است در واقع این قالب ها بهترین جایگزین برای پلی وود در قالب بندی می باشند و همچین برای قالب بندی دیوار و مقاطع دیگر نیز با رعایت استاندارد ها مناسب می باشد.

مزایای قالب بتن پلاستیکی (پلیمری) مدولار

  • نکته اول : قیمت مناسب نسبت به قالب فلزی بتن.

  • نکته دوم : وزن سبک تر که باعث افزایش سرعت کار و جابجایی و حمل آسان می شود.

  • نکته سوم : عدم جذب سرما و گرما که باعث جلوگیری از یخ زدگی بتن در سرما و داغ شدن قالب در گرما می شود.

  • نکته چهارم : بتن به قالب ها نمی چسبد و نیازی به روغن کاری ندارد.

  • نکته پنجم : قابل ادغام و اتصال با قالب فلزی مدولار.

  • نکته ششم : قابل بازیافت و ضایعات ارزشمند.

  • نکته هفتم : مقاومت بالا در برابر ضربه و پرتاب شدن از ارتفاع

  • نکته هشتم : سطح بتن صاف و اکسپوز

  • نکته نهم : وزن ابعاد ۱۰۰*۵۰ حدود ۵ کیلوگرم

  • نکته دهم : ابعاد قابل ارائه در حال حاضر {۱۰۰*۵۰ – ۱۰۰*۲۰ – ۱۰۰*۱۵}

مزایای قالب بتن پلیمری

از جمله مهم ترین مزایای قالب بتن پلیمری یا همان پلاستیکی می توان به وزن سبک این قالب ها اشاره کرد. همان طوری که می دانید بدون شک یکی از مهم ترین المان ها و فاکتور ها در پروژه های ساختمانی و به طور کلی صنعت ساخت و ساز استفاده از تجهیزات سبک با وزنی کم می باشد. همین مسئله باعث محبوبیت بیش از پیش قالب های بتن پلاستیکی می شود.
از دیگر مزایای استفاده از قالب پلاستیکی می توان به قابلیت استفاده از آن در مناطق سردسیر و با شرایط جوی و آب و هوایی سرد و خشک اشاره کرد. زیرا قالب های پلاستیکی از نفوذ و انتقال سرما به سازه های بتنی جلوگیری می کنند و مانع از سردی و یخ زدگی بتن ها می شوند.

اگر چه قالب پلاستیکی، قالبی بسیار مناسب برای ساخت سازه های بتنی در مناطق سردسیر می باشد، اما جالب است بدانید این قالب ها، قالب های رایج و قابل استفاده در مناطق گرمسیری نیز می باشند. زیرا سطح و رویه این قالب ها، مانند سایر قالب های بتن ریزی فلزی، از جنس فلز نبوده و از این رو از انتقال گرمای شدید و زیاد به سطوح قالب بندی جلوگیری کرده و مانع از خشک شدن و تبخیر رطوبت و آب لایه های سطحی بتن می گردد.

منبع : modernsazan.com

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها