|

ساخت آزادراه تهران - شمال به کجا رسید؟

مدیرعامل شرکت آزادراه تهران - شمال ضمن تشریح آخرین وضعیت اجرای منطقه ۲ و ۳ این آزادراه گفت: تونل البرز در بخش انتهایی منطقه ۲ و در قسمت غربی این منطقه در حال احداث است. این تونل حدود ۶۴۰۰ متر طول دارد و در حال حاضر پیشرفت فیزیکی پروژه به حدود ۶۲ تا ۶۳ درصد رسیده است.

ساخت آزادراه تهران - شمال به کجا رسید؟

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

مدیرعامل شرکت آزادراه تهران - شمال ضمن تشریح آخرین وضعیت اجرای منطقه ۲ و ۳ این آزادراه گفت: تونل البرز در بخش انتهایی منطقه ۲ و در قسمت غربی این منطقه در حال احداث است. این تونل حدود ۶۴۰۰ متر طول دارد و در حال حاضر پیشرفت فیزیکی پروژه به حدود ۶۲ تا ۶۳ درصد رسیده است.

سعید شاهسواری در بازدید از منطقه ۳ آزادراه تهران - شمال اظهارکرد: حدود ۹۵۰ متر از عملیات حفاری تونل باقی مانده که از دو جبهه شمالی و جنوبی در حال انجام است. همزمان با حفاری، عملیات احداث لاینینگ تونل، سقف دوم برای تهویه و تخلیه و همچنین تأسیسات الکترومکانیکال نیز در حال اجراست.

شاهسواری ادامه داد: با تکمیل این بخش، منطقه ۲ آزادراه تهران-شمال به پایان می‌رسد و پروژه وارد منطقه ۳ خواهد شد، اما برای بهره‌برداری از این بخش، اتصال تونل البرز غربی به جاده چالوس نیز ضروری است. طراحی این اتصال انجام شده و عملیات عمرانی آن از حدود دو ماه پیش آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت آزادراه تهران - شمال با اشاره به جزئیات این اتصال گفت: در این پروژه، یک پل از مسیر شمال به جنوب جاده چالوس جدا می‌شود و حدود ۹۰۰ متر طول دارد و مسیر حدود ۲۲۰۰متر طول مسیر که دهانه شمالی تونل البرز غربی را به جاده چالوس متصل می‌کند. با اجرای این اتصال، مسافرانی که از سمت شمال به محدوده پل زنگوله می‌رسند، می‌توانند مستقیماً وارد آزادراه شده و به سمت تهران حرکت کنند و دیگر نیازی به عبور از مسیر کندوان و رسیدن به محدوده پیچ سرهنگ نخواهند داشت.

وی پیش‌بینی کرد تونل البرز و اتصال آن به جاده چالوس در پایان سال ۱۴۰۶ یا اوایل سال ۱۴۰۷ به بهره‌برداری برسد.

شاهسواری درباره اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این بخش نیز گفت: هزینه اجرای پروژه در سنوات مختلف متفاوت بوده و اعلام هزینه به قیمت روز نیازمند محاسبات جداگانه است، اما برآورد منابع مورد نیاز برای تکمیل تونل البرز و اتصال آن به جاده چالوس حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان است.

وی با اشاره به آثار بهره‌برداری از منطقه ۲ اظهار کرد: بیشترین کاهش طول مسیر در منطقه یک اتفاق افتاد و حدود ۶۵ کیلومتر از مسیر کوتاه شد، اما در منطقه ۲ بیشتر شاهد افزایش ایمنی و کاهش زمان سفر خواهیم بود. با توجه به تفاوت سرعت طرح آزادراه و جاده، پیش‌بینی می‌شود حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه از زمان سفر کاهش پیدا کند.

مدیرعامل شرکت آزادراه تهران - شمال همچنین از فراهم شدن امکان اتصال مسیر شهرستانک به آزادراه خبر داد و گفت: از امروز این امکان فراهم شده است که مسافرانی که از جاده چالوس و از سمت کرج به شمال حرکت می‌کنند در محدوده شهرستانک از طریق یک رمپ وارد مسیر جنوب به شمال آزادراه تهران-شمال شوند و ادامه مسیر خود به سمت شمال را از آزادراه طی کنند.

آغاز عملیات اجرایی منطقه ۳ آزادراه 

شاهسواری درباره آخرین وضعیت منطقه ۳ نیز گفت: پس از صدور مجوز اولیه زیست‌محیطی و پیگیری‌های انجام‌شده ۱۶ کیلومتر از این منطقه به عنوان اولویت اجرای پروژه تعیین شده که مناقصه ۸ کیلومتر نخست آن برگزار و پیمانکاران انتخاب شده‌اند.

وی افزود: تجهیز کارگاه، استقرار ماشین‌آلات و نیروی انسانی نیز انجام شده و عملیات اجرایی در حال آغاز است. بخش عمده این مسیر در تونل قرار دارد و به همین دلیل ملاحظات زیست‌محیطی و اجرایی ویژه‌ای در آن وجود دارد.

شاهسواری با اشاره به محدودیت‌های تردد و عملیات عمرانی در جاده چالوس گفت: در ایام اوج سفر، عملاً چهار روز در هفته امکان انجام عملیات حمل مصالح و بار در جاده چالوس وجود ندارد، اما تلاش می‌کنیم فاز نخست منطقه ۳ را در اولویت قرار دهیم تا با عبور از گلوگاه‌های ترافیکی و اتصال مسیر در محدوده ولی‌آباد به جاده چالوس، بخشی از مشکلات ترافیکی این محور به‌ویژه در ایام سفر کاهش یابد.

منبع: ايسنا

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «تلگرام» بپیوندید.