|

صدور مجوز راه‌اندازی ۲ تا ۳ اپراتور هوش مصنوعی

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: پیرو جلسه اخیر ستاد ملی هوش مصنوعی با حضور رئیس‌جمهور، صدور مجوز برای راه‌اندازی ۲ تا ۳ اپراتور هوش مصنوعی و اپراتور داده در دستور کار قرار گرفته است که کارکردی مشابه اپراتورهای تلفن همراه خواهند داشت.

صدور مجوز راه‌اندازی ۲ تا ۳ اپراتور هوش مصنوعی

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی اپراتورهای اختصاصی هوش مصنوعی و داده در کشور خبر داد و اعلام کرد که نخستین اپراتور در این حوزه طی سال جاری فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی اپراتورهای اختصاصی هوش مصنوعی و داده در کشور خبر داد و اعلام کرد که نخستین اپراتور در این حوزه طی سال جاری فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

حسین افشین در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان معاونت علمی و سازمان امور مالیاتی کشور، در جمع خبرنگاران به تشریح آخرین وضعیت زیرساخت‌های هوشمندسازی در کشور پرداخت.

مدل‌سازی اپراتورهای هوش مصنوعی مشابه اپراتورهای تلفن همراه

معاون علمی رئیس‌جمهور با تشریح ساختار این شبکه ملی گفت: یکی از ارکان حیاتی برای هوشمندسازی، به‌ویژه در نهادهایی مانند اداره مالیات، دسترسی به یک بانک داده بزرگ و منسجم است، در همین راستا و مشابه تجربیات کشورهای پیشرو، ایران نیز صاحب دو تا سه اپراتور تخصصی هوش مصنوعی خواهد شد. نحوه فعالیت این اپراتورها شباهت زیادی به اپراتورهای تلفن همراه نظیر همراه اول و ایران‌سل دارد و زیرساخت لازم را فراهم می‌کنند.

وی همچنین از ایجاد یک یا دو «اپراتور داده» کنار اپراتورهای هوش مصنوعی خبر داد و افزود: وظیفه این اپراتورها این است که داده‌ها را به‌صورت «بی‌نام» در اختیار متقاضیان و توسعه‌دهندگان قرار دهند. با تکیه بر قابلیت تعامل‌پذیری، این داده‌ها قابل پردازش خواهند بود و همین پردازش اطلاعات است که زمینه را برای رشد هوش مصنوعی و بهره‌برداری بهینه از آن مهیا می‌سازد.

جزئیات جلسه با رئیس‌جمهور و زمان‌بندی اجرا

افشین در ادامه به جلسه اخیر ستاد ملی هوش مصنوعی با حضور دکتر پزشکیان، رئیس‌جمهور و دکتر عارف اشاره کرد و گفت: در این نشست بر لزوم بررسی دقیق و صدور مجوز برای راه‌اندازی اپراتورهای هوش مصنوعی و داده تأکید شد، البته این پروژه به‌دلیل نیاز به هماهنگی‌های متعدد حقوقی، قانونی و زیرساختی، کمی زمان‌بر است تا به مرحله اعلام عمومی برسد.

وی ابراز امیدواری کرد که اولین اپراتور هوش مصنوعی و اپراتور داده در همین سال جاری راه‌اندازی شود و تأکید کرد: دامنه فعالیت این اپراتورها محدود به یک سازمان خاص نیست، بلکه در سطح کل کشور سرویس‌دهی خواهند کرد. یکی از بزرگترین مزایای این اقدام ملی، امکان آزادسازی و استفاده از داده‌های بسیار ارزشمند و حبس‌شده در سازمان‌های مختلف است.

نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در تحول نظام مالیاتی

معاون علمی رئیس‌جمهور در بخش دیگری از اظهارات خود با یادآوری همکاری راهبردی شکل‌گرفته با سازمان امور مالیاتی گفت: تعامل بسیار خوبی میان معاونت علمی و سازمان امور مالیاتی برقرار شده است و حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در یکی از مهم‌ترین دستگاه‌های اجرایی دولت می‌تواند منشأ اثرات بزرگی باشد.

افشین با بیان اینکه «هوشمندسازی نظام مالیاتی مترادف با احترام به مؤدیان است»، تصریح کرد: شهروندانی که قصد پرداخت قانونی مالیات خود را دارند، در مواجهه با یک سیستم هوشمند، بسیار راحت‌تر ارتباط برقرار می‌کنند و ضمن تسهیل امور، تکریم می‌شوند.

شفافیت و عدالت؛ دو روی سکه هوشمندسازی

وی شفافیت را یکی دیگر از دستاوردهای کلیدی ورود فناوری به عرصه مالیات دانست و اضافه کرد: وقتی محاسبات شفاف باشد، مؤدیان به‌وضوح مشاهده می‌کنند که مالیات آن‌ها بر اساس چه‌قانونی و بابت چه‌موضوعی تعیین شده است.

دکتر افشین با تأکید بر مقوله «عدالت مالیاتی» خاطرنشان کرد: با استقرار سیستم‌های هوشمند، خطاهای سهوی و حتی عمدی انسانی به حداقل می‌رسد و همین امر موجب برقراری عدالت در ستاندن مالیات خواهد شد.

اجرای «طرح مؤدیان هوشمند» و اثرات آن در سال آینده

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به آغاز طرح «مؤدیان هوشمند» گفت: همکاری نوینی را در این زمینه با سازمان امور مالیاتی شروع کرده‌ایم و پیش‌بینی می‌کنیم که اثرات عملیاتی این اقدامات در سال آینده نمایان شود تا مردم بتوانند از مزایای ملموس فناوری در زندگی روزمره خود بهره‌مند شوند.

وی در پایان یادآور شد: درآمدهای مالیاتی دریافتی صرف توسعه زیرساخت‌های حیاتی کشور و ارتقای رفاه عمومی می‌شود و امیدواریم با گسترش این همکاری‌ها، نقش‌آفرینی خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های نوآورانه در بدنه سازمان امور مالیاتی بیش‌ازپیش مشهود باشد.

منبع: تسنیم

آخرین اخبار اقتصادی را از طریق این لینک پیگیری کنید.