|

ماجرای قطعی آب گسترده در تهران چیست؟

قطعی آب یا کاهش فشار آب موضوع جدید نیست و هرساله با افزایش دما و مصرف آب در تابستان، شهروندان با مشکلات مشابه مواجه می‌شوند؛ با این وجود، کاهش فشار آب در برخی مناطق تهران، در حدی است که با قطعی آب تفاوت چندانی ندارد.

ماجرای قطعی آب گسترده در تهران چیست؟

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

قطعی آب و کاهش افت فشار آب اعتراض شهروندان را به همراه داشته است. افزایش دما و  افزایش مصرف آب، موجب قطعی آب یا افت فشار در بسیاری از مناطق تهران شده و مشکلاتی را برای شهروندان به‌وجود آورده است؛ گزارش شهروندان حاکی از آن است که در برخی از مناطق تهران، قطعی آب وجود دارد و در برخی از مناطق، کاهش فشار آب تفاوتی با قطعی آب ندارد.

در حالی که برخی شهروندان تهرانی از قطعی آب یا کاهش شدید فشار آب در روزهای اخیر خبر داده‌اند اما شرکت آبفای تهران با صدور اطلاعیه، وقوع قطعی آب در مناطق مختلف پایتخت را رد کرده است.

با وجود اعتراض شهروندان و ساکنان برخی مناطق تهران در روزهای اخیر از قطعی کامل یا افت شدید فشار آب، آبفای تهران این موضوع را رد کرده و اعلام کرده است که هیچ منطقه‌ای در پایتخت با قطعی آب مواجه نیست؛ با این حال، کاهش فشار آب در حدی است که در برخی محله‌ها، عملا آب در شیرها جریان ندارد.

«قطعی آب» پدیده‌ای تکراری در گرمای تابستان

قطعی آب یا کاهش فشار آب در روزهای گرم سال موضوعی تازه نیست. هر سال با افزایش مصرف آب در تابستان، شهروندان تهرانی با مشکلات مشابه مواجه می‌شوند. امسال نیز هم‌زمان با بالا رفتن دما، افت فشار در نقاطی از شهر به یک نگرانی عمومی تبدیل شده است.

«عیسی بزرگ‌زاده»، یکی از مقامات صنعت آب، با تاکید بر لزوم مشارکت عمومی در کاهش مصرف گفته است: «اصلی‌ترین راهکار ما در شرایط فعلی، مدیریت تقاضا و مصرف آب است»؛ به گفته او  «اگر این روند کنترل نشود، ناچار به برداشت بیشتر از منابع زیرزمینی خواهیم شد؛ روشی که در بلندمدت پایداری منابع آبی را تهدید می‌کند.» بزرگ‌زاده از پروژه‌هایی مانند ایجاد مخازن شهری، حلقه‌های اتصال شبکه و انتقال آب سطحی و زیرزمینی بین مناطق مختلف به‌عنوان راهکارهای در حال اجرا یاد کرده، اما تاکید کرده است که «این طرح‌ها در بلندمدت نتیجه می‌دهند و اکنون اولویت، همکاری مردم در صرفه‌جویی است.»

بر اساس اعلام سخنگوی صنعت آب، «تهران» یکی از شهرهایی است که شدیدترین تنش آبی را تجربه می‌کند؛ پس از آن، مشهد، اصفهان، اراک، ساوه، بندرعباس، تبریز و بانه نیز در فهرست شهرهای دارای بحران آبی قرار دارند. وضعیت تهران اما پیچیده‌تر است، زیرا بخشی از نیاز آبی آن از استان‌های هم‌جوار تامین می‌شود.

«عیسی بزرگ‌زاده» سخنگوی صنعت آب در رابطه با چگونگی مدیریت مصرف آب در تابستان گفته است: اصلی‌ترین اقدام ما برای مدیریت تنش آبی خواهش از شهروندان برای کاهش مصرف، مدیریت مصرف و مدیریت تقاضای آب است؛ در گام بعد سعی می‌کنیم پروژه‌های بلندمدت که در دستور کار قرار دارند، تسریع شوند. ایجاد انعطاف‌پذیری در شبکه‌های درون‌شهری نظیر ایجاد رینگ، ایجاد مخازن شهری و یا اتصالات بیشتر بین منابع مختلف به گونه‌ای که تبادل آب بین منابع آبی مختلف فراهم شود، از جمله اقدامات در حال انجام است؛ اعم از منابع آب سطحی در تهران و اتصال منابع آب سطحی از شرق به غرب و حتی منابع آب زیرزمینی در جنوب تهران؛ آب حاصل از دریا باید امکان انعطاف پذیری بیشتری داشته باشد.»

او ادامه داده است: «در آخرین گام به سراغ اضافه برداشت از آب زیر زمینی خواهیم رفت که متاسفانه باید تلاش کنیم که با مدیریت مصرف و مدیریت تقاضا این اتفاق نیفتد.»

سخنگوی صنعت آب با اشاره به اینکه چند شهر و استان دارای بیشترین چالش تنش آبی هستند از جمله تهران (آبی که شامل بخش‌هایی از استان قزوین، البرز، تهران و شهرهای اطراف می‌شود)، تاکید کرده است: «پس از تهران، مشهد، اصفهان، اراک، ساوه، بندرعباس، تبریز و بانه شهرهایی هستند که در صدر مشکل قرار دارند که برای بهبود وضعیت این شهرها باید تدابیر عاجل داشته باشیم زیرا در برخی از شهرها به ویژه تهران بسیار سخت است و راهی جز مدیریت مصرف وجود ندارد.»

بر اساس این گزارش، آن‌طور که به‌نظر می‌رسد، افزایش دما در شهرهای مختلف، به ژ‌ویژه تهران اثر گذار بوده و کاهش فشار آب بر روند زندگی مردم، تاثیر گذاشته است؛ البته پیگیری‌ها از آبفای تهران، حاکی از آن است که در حال حاضر، قطعی آب در هیچ‌یک از مناطق تهران وجود ندارد و کاهش فشار آب به تازگی اتفاق نیفتاده است.

اکنون باید دید این روند کاهش فشار و قطعی آب، ادامه‌دار خواهد بود یا آنکه برای این موضوع تدبیری در نظر گرفته می‌شود و حتی مانند قطعی برق، از قبل اطلاع‌رسانی خواهد شد.

منبع: مهر

آخرین اخبار اقتصادی را از طریق این لینک پیگیری کنید.