|

بخت پالایشگاه آناهیتا باز شد

بخت پالایشگاه آناهیتا به عنوان بزرگترین پروژه نفتی غرب کشور پس از ۱۷ سال، با پا درمیانی دولت سیزدهم باز شد.

بخت پالایشگاه آناهیتا باز شد

به گزارش شبکه شرق، «آناهیتا» طرحی است که در دی ماه سال ۱۳۸۵ در دولت نهم متولد شد و در دولت‌های مختلف به خاطر عدم تامین اعتبار زیاد قد نکشید و تنها تلخی وعده‎‌های روزگار را چشید.

از آن زمان تاکنون بیش از ۱۷ سال می‌گذرد. این در حالی است که قرار شد در چهار سال با ۶۷ درصد سرمایه گذاری شرکت‌های زیرمجموعه وزارت تعاون و ۳۳ درصدی وزارت نفت از دل بیابان ۵۷۱ هکتاری در کیلومتر ۱۵ بزرگراه کرمانشاه – همدان پالایشگاه مدرن ۱۵۰ هزار بشکه‌ای بیرون بیاید؛ در عمل، اما کار از مکان‌یابی طرح، خریداری زمین و فنس کشی نیمه‌کاره فراتر نرفت.

تا سال ۹۴ جز در سخنرانی‌ها هیچ حرفی از آناهیتا نبود تا اینکه وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دهم شهریور همین سال در سفر به کرمانشاه پشت لودر نشست و خواب ۹ ساله بزرگترین طرح سرمایه‌گذاری تاریخ کرمانشاه را پاره کرد.

تا اینکه در نهایت آبان ماه سال ۹۹ پس از ۲ سال پیگیری مقامات استانی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا سپاه قبول کرد که با در اختیار گرفتن سهام وزارت تعاون وارد پروژه پالایشگاه آناهیتا شود و رسما روند احداث آن را پیگیری کند.

مقامات وقت استانی چند ماه پس از ورود قرارگاه خاتم الانبیا به پروژه به صورت رسمی اعلام کردند که عملیات اجرایی پالایشگاه آناهیتا آغاز شده است و این قرارگاه مراحل تجهیز کارگاه را طی می‌کند.

خبر‌های امیدبخش دولت سیزدهم

دولت سیزدهم از زمان به روی کار آمدن با اعلام برنامه‌های جدی خود در زمینه افزایش توان پالایشگاهی کشور امید‌ها برای باز شدن بخت آناهیتا را بیشتر کرد.

محمدطیب صحرایی پس از انتصاب به عنوان استاندار کرمانشاه، از طرح پتروپالایش آناهیتا بازدید و جلسه‌ای به همراه برخی نمایندگان مجلس با وزیر نفت و معاونین این وزارتخانه برگزار کرد.

در این جلسه که در روز دوشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ برگزار شد، در خصوص تامین مالی بودجه استان با تهاتر وزارت نفت و پیگیری وظایف و مسولیت اجتماعی این وزارتخانه و صنایع بزرگ در برابر مسائل استان کرمانشاه گفتگو و تصمیمات مقتضی گرفته شد.

توافق بزرگ برای احیای مگاپروژه آناهیتا

استاندار کرمانشاه و نایب رئیس و عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در روز دوشنبه ۱۷ اردیهشت ماه ۱۴۰۲ در نشستی با وزیر نفت و مسئولان قرارگاه خاتم الانبیاء و صندوق توسعه ملی، مهمترین طرح‌ها و مسائل استان از جمله راه اندازی پتروپالایش آناهیتا در حوزه وزارت نفت را پیگیری کردند.

با هدف پیگیری عملیاتی و به نتیجه رسیدن وضعیت پتروپالایش آناهیتا، سردار «سیدحسین هوش السادات» فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء و «میرمحمد صادقی» عضو هیات عامل و معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی هم در این نشست حضور داشتند تا حوزه عمرانی و تامین اعتبار این طرح کلان با سرعت بیشتری به نتیجه برسد.

در این جلسه که جمع دیگری از مسئولات وزارت نفت، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء و صندوق توسعه ملی هم حضور داشتند، در خصوص تامین مالی بودجه استان با تهاتر وزارت نفت و پیگیری وظایف و مسولیت اجتماعی این وزارتخانه و صنایع بزرگ در برابر مسائل استان کرمانشاه هم گفتگو و مقرر گردید ظرف ۲ ماه آینده عملیات اجرایی پتروپالایشگاه آناهیتا از سوی شرکت پیمانکار مربوطه کار خود را آغاز نماید.

پتروپالایش آناهیتا از طرح‌های تحول آفرین استان است که در صورت راه‌اندازی آن، ۱۰ هزار فرصت شغلی ایجاد می‌شود.

پیگیری جدی استاندار کرمانشاه برای احیای مگاپروژه پروپالایش

استاندار کرمانشاه در ارتباط با پروژه پالایشگاه آناهیتاگفت: یکی از مگا پروژه‌هایی که واقعا برای استان کرمانشاه ضروری است و در سفر مقام معظم رهبری هم تصویب شده، احداث پالایشگاه آناهیتا است که متاسفانه با رصد‌هایی که کردیم در چند سال گذشته تنها اسمی از پالایشگاه بوده و کاری انجام نشده و در این ارتباط خسارت‌های سنگینی به مردم استان وارد شده است.

«محمدطیب صحرایی»؛ احیای پروژه‌های نیمه تمام را در دستور کار خود دانست و افزود: برای احیای پروژه پالایشگاه آناهیتا نشست‌هایی در مدت اخیر برگزار کردیم که خوشبختانه به نتیجه رسید و به زودی شاهد آغاز عملیات اجرایی این پروژه خواهیم بود.

صحرایی با بیان اینکه برای فعال کردن این پروژه استان مصمم است، گفت: دولت برای ساخت این پروژه جدیت دارد و امیدوارم هرچه سریعتر شاهد بهره برداری از این پروژه بزرگ باشیم.

ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در پالایشگاه آناهیتا

از سوی دیگر کرمانشاه به عنوان خانه آینده آناهیتا، با مشکل عمده بیکاری روبه رو است و این پروژه در زمان احداث و بهره برداری می‌توان بخشی از جوانان استان را مشغول به کار کند.

با وجود بیش از هزار واحد صنعتی با اشتغالزایی بیش از ۳۰ هزار نفر، کرمانشاه همچنان اولین استان بیکار کشور محسوب می‌شود.

اتفاقی که اگر اکنون رقم بخورد، ۱۰ هزار فرصت شغلی ایجاد می‌شود و البته با توجه به گستردگی کار، حتی شروع عملیات اجرایی طرح هم می‌تواند چند هزار شغل و درآمد بوجود آورد.

با رویکردی که مسئولان دولت مردمی ایران قوی در مرکز و استان کرمانشاه دارند به نظر می‌رسد بستر‌ها برای آغاز عملیات اجرایی ساخت پالایشگاه آناهیتا فراهم است و با جدیت و پیگیری مسئولان استانی این پروژه بزرگ و تحول زا در استان در آینده‌ای نه چندان دور به بهره برداری می‌رسد .

 

منبع: ایرنا
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها