|

«شرق» گزارش می‌دهد:

همه‌چیز علیه فوتبال؛ از جنگ تا هوا

اگر اوضاع دستخوش تغییرات عمیق نشده بود، حالا باید شاهد تب‌وتاب فوتبال و آماده‌سازی تیم‌ها برای حضور در رقابت‌ها بودیم چرا که طبق برنامه اعلام شده قرار بود کمتر از یک ماه دیگر (۱۴ مرداد)، قطار لیگ برتر دوره بیست‌وپنجم به حرکت در آید. اما خب هیچ‌کدام اینها مثل سابق نیست؛ حداقل فعلا!

همه‌چیز علیه فوتبال؛ از جنگ تا هوا

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

اگر هیچ اتفاقی نیفتاده بود، اگر همه‌چیز سر جای خودش بود و اگر جنگی به کشور تحمیل نشده بود، این روزها علاقه‌مندان به فوتبال با اشتیاق همیشگی در حال پی‌گیری خبرهای مربوط به تیم مورد علاقه خود به‌خصوص نقل و انتقالات بودند. اگر اوضاع دستخوش تغییرات عمیق نشده بود، حالا باید شاهد تب‌وتاب فوتبال و آماده‌سازی تیم‌ها برای حضور در رقابت‌ها بودیم چرا که طبق برنامه اعلام شده قرار بود کمتر از یک ماه دیگر (۱۴ مرداد)، قطار لیگ برتر دوره بیست‌وپنجم به حرکت در آید. اما خب هیچ‌کدام اینها مثل سابق نیست؛ حداقل فعلا!

در واقع به خاطر شرایط خاص پیش آمده در کشور به دلیل تجاوز رژیم صهیونیستی و جنگ ۱۲ روزه، و از سویی با در نظر گرفتن این موضوع که باشگاه‌ها ۵ تا ۶ هفته برای آماده‌سازی پیش‌فصل نیاز دارند، زمان آغاز لیگ برتر به تعویق افتاد. در ضمن با توجه به اینکه در شهریور، فیفادی ماه سپتامبر آغاز می‌شود و اردوی تیم ملی در پیش است، مسئولان کمیته مسابقات در نظر دارند چند هفته از بازی‌های لیگ برتر را تا قبل از این فیفادی برگزار کنند و به همین خاطر تصمیم آنها مبنی بر شروع بازی‌ها از ۲۷ مردادماه است. مسابقات کافا که تیم ملی فوتبال ایران هم در آن شرکت دارد، از تاریخ ۷ شهریور ماه آغاز می‌شود و احتمالا پس از برگزاری سه هفته از مسابقات لیگ، تیم‌ها به تعطیلات می‌روند.

نکته حائز اهمیت اینکه حتی اگر این تاریخ تغییر نکند و تعویق دوباره‌ای به وجود نیاید، همین حالا هم برای شروع آماده‌سازی تیم‌ها دیر است و علاوه بر این، با توجه به اینکه سال آینده جام جهانی برگزار می‌شود، مسابقات لیگ برتر با فشردگی کم‌سابقه‌ای انجام خواهد شد و طبق اعلام مسئولان سازمان لیگ، تیم‌ها باید هر سه روز یا در بهترین حالت هر چهار روز یک بار، بازی‌ها را برگزار کنند. این وضعیت، علیه فوتبال است چرا که ماجرا تنها به تعویق چند روزه خلاصه نمی‌شود و تبعات منفی زیادی خواهد داشت.

جلال چراغ‌پور چند روز پیش در مصاحبه‌ای با شرق، به بخشی از آفت‌های فشردگی کم‌سابقه اشاره کرده و گفت: «وقتی فرد فوتبالیست حرفه‌ای می‌شود، عادت دارد هفتگی فوتبال بازی کند و بازیکنان ما چنین سیکلی را یاد گرفته‌اند. اگر قرار باشد هر چهار روز یک بار بازی کنند، باید برنامه هفت‌روزه را فشرده کنند که پیچیدگی‌های زیادی دارد. از جمله حتما باید تغذیه تغییر کند، حتما باید ماساژ و آب‌درمانی و یخ‌درمانی انجام شود. شش روز فاصله قبلی را باید تبدیل به سه روز فاصله کنند. به طور قطع ما یک ریزش بازیکن از نظر آسیب‌های لیگامنتی، مینیسک، کمر، کش‌آمدن همسترینگ و ... خواهیم داشت. با این دانشی که در فوتبال ما هست، خیلی مشکل خواهیم داشت.»

از سویی این تمام موانع و مشکلات نیست و در روزهای گذشته که باشگاه‌ها به سمت انجام فعالیت‌های عادی رفتند، آلودگی شدید هوای تهران مزید بر علت شد تا باز هم فوتبال در معرض آسیب قرار بگیرد. چند روز پیش کمیته پزشکی هیات فوتبال استان تهران به دلیل تداوم آلودگی هوا، مسابقات و تمرینات تیم‌های فوتبال استان تهران را لغو کرد و بدین ترتیب فعالیت‌های ورزشی پایتخت تحت‌الشعاع قرار گرفت. حتی تمرینات استقلال با سرمربی جدیدش ساپینتو، امکان برگزاری در هوای آزاد ندارد و آبی‌ها مجبور به انجام تمرین در سالن هستند.

با تمام این اوصاف، به نظر می‌رسد رئیس فدراسیون فوتبال چندان نگرانی و دغدغه‌ای در این خصوص ندارد و معتقد است همه‌چیز عادی است. مهدی تاج دیروز در مصاحبه‌ای در مورد تاثیرات جنگ تحمیلی ۱۲ روزه روی مسابقات، گفت: «نقل و انتقالات دارد انجام می‌شود. ما زیر همین فشارها محکم زندگی خواهیم کرد. لیگ برتر هم سر موقع برگزار خواهد شد. تیم ملی بانوان هم به اردن رفت تا مسابقاتش را انجام دهد. هیچ رویدادی تعطیل نخواهد شد. همه چیز در کشور طبق روال دارد انجام می‌شود.»

آخرین اخبار ورزش را از طریق این لینک پیگیری کنید.