• ایمالز جستجوگر کالا
  • |

    جدال سهمیه لیگ قهرمانان به شیر یا خط می‌کشد؟

    احتمال قرعه‌کشی برای سهمیه لیگ قهرمانان در سری A

    فصل جاری سری A ایتالیا در حالی به هفته آخر رسیده که هنوز سرنوشت برخی از مهم‌ترین اتفاقات فصل مشخص نشده؛ از تعیین قهرمان گرفته تا رقابت حساس برای کسب سهمیه لیگ قهرمانان اروپا. حالا یک سناریوی بسیار عجیب و بی‌سابقه، این احتمال را مطرح کرده که صعود یکی از تیم‌ها به لیگ قهرمانان فصل آینده، با قرعه‌کشی مشخص شود!

    احتمال قرعه‌کشی برای سهمیه لیگ قهرمانان در سری A

    به گزارش گروه رسانه ای شرق،در حال حاضر، یوونتوس، رم و لاتزیو برای به‌دست آوردن سهمیه چهارم لیگ قهرمانان اروپا رقابت نزدیکی دارند. یوونتوس با ۶۷ امتیاز در رده چهارم است، رم با ۶۶ امتیاز در جایگاه پنجم و لاتزیو هم با ۶۵ امتیاز ششم است. فاصله امتیازی این سه تیم به اندازه‌ای کم است که هرگونه لغزشی در هفته آخر می‌تواند ترتیب جدول را به‌کلی تغییر دهد. 

    طبق مقررات جدید سری A که در سال ۲۰۲۲ تصویب شد، در صورتی که دو تیم در کورس قهرمانی یا رقابت برای بقا، با امتیاز مساوی فصل را به پایان برسانند، دیگر ملاک‌هایی مانند تفاضل گل یا نتیجه رودررو تعیین‌کننده نیست، بلکه باید در یک بازی پلی‌آف رودررو سرنوشت‌شان مشخص شود. برای رقابت بر سر سهمیه‌های اروپایی اما اگر تمام فاکتورها از جمله نتیجه رودررو، تفاضل گل و گل زده هم برابر باشد، تصمیم نهایی با قرعه‌کشی گرفته خواهد شد. 

    اگرچه این شرایط دور از ذهن به نظر می‌رسد، اما سناریوهایی وجود دارد که تحقق آن‌ها ممکن است. به‌طور مثال، اگر یوونتوس در دیدار با ونتزیا که سقوطش قطعی شده شکست بخورد، رم برابر تورینو مساوی کند و لاتزیو هم نتواند لچه را شکست دهد، ممکن است رم و یوونتوس در همه فاکتورها برابر شوند و کار به قرعه‌کشی برای تعیین سهمیه لیگ قهرمانان بکشد. همچنین اگر رم ببازد و لاتزیو مساوی کند، ممکن است میان دو تیم پایتخت‌نشین، برای حضور در لیگ اروپا قرعه‌کشی انجام شود. 

    دو حالت مشخص برای رقم خوردن این شرایط وجود دارد: 

    حالت اول: یوونتوس ۳ بر ۰ به ونتزیا ببازد، رم و تورینو ۱-۱ مساوی کنند و لاتزیو هم متوقف شود. 

    حالت دوم: یوونتوس ۴ بر ۱ شکست بخورد، رم ۲-۲ مساوی کند و لاتزیو هم پیروز نشود. 

    در هر دو حالت، اگر گل‌های زده رم از گل‌های زده یوونتوس بیشتر باشد، آنگاه قرعه‌کشی بین این دو تیم در دفتر مرکزی سازمان لیگ سری A در شهر میلان برگزار می‌شود. قرعه‌کشی هم توسط رئیس سازمان لیگ، اتزیو سیمونلی انجام خواهد شد. در حالی که نگاه‌ها بیشتر به قهرمانی و رقابت ناپولی و اینتر معطوف شده، شاید همین رقابت برای سهمیه، دراماتیک‌ترین بخش هفته پایانی سری A باشد.

    photo_2025-05-21_16-23-26