|

مدیر گروه پرستاری سلامت جامعه دانشگاه علوم پزشکی همدان:

میکروپلاستیک‌ها و اثرات آن بر محیط زیست

مدیر گروه پرستاری سلامت جامعه دانشگاه علوم پزشکی همدان، با اشاره به شعار روز دوم هفته سلامت مبتنی بر «محیط سالم، جامعه سالم» با مشارکت مردم» اظهار کرد: میکروپلاستیک‌ها طیف گسترده‌ای از مواد را شامل می‌شوند که از مواد مختلفی با ترکیبات شیمیایی، شکل‌ها و اندازه‌های مختلف تشکیل شده‌اند.

میکروپلاستیک‌ها و اثرات آن بر محیط زیست

به گزارش شرق، فاطمه پاکراد مدیر گروه پرستاری سلامت جامعه دانشگاه علوم پزشکی همدان، با اشاره به شعار روز دوم هفته سلامت مبتنی بر «محیط سالم، جامعه سالم با مشارکت مردم» اظهار کرد: میکروپلاستیک‌ها طیف گسترده‌ای از مواد را شامل می‌شوند که از مواد مختلفی با ترکیبات شیمیایی، شکل‌ها و اندازه‌های مختلف تشکیل شده‌اند اگرچه هیچ تعریف علمی مورد توافقی از میکروپلاستیک‌ها وجود ندارد، اما آنها اغلب به عنوان ذرات پلاستیکی با طول کمتر از ۵ میلی‌متر تعریف می‌شوند.

این مواد در طیف وسیعی از غلظت‌ها در آب دریا، فاضلاب، آب شیرین، غذا، هوا و آب آشامیدنی، چه آب بطری و چه آب لوله‌کشی، شناسایی شده‌اند، داده‌های مربوط به وجود میکروپلاستیک‌ها در آب آشامیدنی در حال حاضر محدود است و مطالعات کاملاً قابل اعتماد کمی با استفاده از روش‌ها و ابزارهای مختلف برای نمونه‌برداری و تجزیه و تحلیل ذرات میکروپلاستیک انجام شده است.

مطالعات نشان داده‌اند که میکروپلاستیک‌ها ممکن است به سطح ژنتیکی سلول‌ها آسیب بزنند و یا در کبد، کلیه و روده‌ها تجمع یابند و باعث افزایش استرس اکسیداتیو و آسیب‌های مغزی شوند.

با انجام این اقدامات، هر فرد می‌تواند نقش مهمی در کاهش آلودگی میکروپلاستیک‌ها ایفا کند و به حفظ سلامت خود، خانواده و محیط زیست کمک نماید؛ این وظایف نه تنها به کاهش انتشار میکروپلاستیک‌ها کمک می‌کنند بلکه به ایجاد فرهنگ مصرف پایدار و مسئولانه در جامعه منجر می‌شوند.