|

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان:

کبد چرب چگونه بدون علامت پیشرفت می‌کند؟

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: شیوع بالای کبد چرب در کشور، این بیماری را یکی از اختلالات جدی و بدون علامت است که در صورت بی‌توجهی می‌تواند پیامدهای خطرناکی به همراه داشته باشد.

کبد چرب چگونه بدون علامت پیشرفت می‌کند؟

به گزارش شرق، فرشته ده‌دار عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان، با اشاره به شیوع بالای کبد چرب در کشور، این بیماری را یکی از اختلالات جدی و بدون علامت دانست  و گفت:  در صورت بی‌توجهی می‌تواند پیامدهای خطرناکی به همراه داشته باشد،کبد چرب به معنای رسوب چربی در سلول‌های کبدی است و هنگامی که این رسوب از حدی فراتر رود، منجر به التهاب در بافت کبد می‌شود. 

 عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه کبد چرب یک بیماری ساده نیست اظهار کرد :این بیماری معمولاً علامت خاصی ندارد و در بیشتر موارد، افراد تا رسیدن به مراحل پیشرفته از ابتلای خود مطلع نمی‌شوند ،کبد چرب یک بیماری ساده نیست بلکه می‌تواند زمینه‌ساز بروز التهاب، فیبروز و در نهایت سیروز کبدی شود. 

فرشته ده‌دارگفت: شیوع کبد چرب در جهان حدود ۳۰ درصد جمعیت است و در ایران نیز این رقم بین ۲۵ تا ۳۰ درصد تخمین زده می‌شود که نشان‌دهنده گستردگی آن در سطح جامعه است، کبد چرب با بیماری‌های متابولیک ارتباط مستقیم دارد. بیماری‌هایی مانند فشار خون بالا، چاقی، دیابت و افزایش چربی خون از جمله مهم‌ترین عوامل خطر ابتلا به این اختلال محسوب می‌شوند. 

 وی افزود: افرادی که به این مشکلات دچار هستند، باید از نظر ابتلا به کبد چرب بررسی شوند و در صورت لزوم، نسبت به تشخیص و درمان اقدام کنند،در بسیاری از موارد، بیماری کبد چرب به‌صورت اتفاقی و هنگام انجام سونوگرافی برای سایر اعضای شکمی مانند کلیه یا کیسه صفرا تشخیص داده می‌شود.