|

طیف؛ خاص‌ترین نمایشگاه هنری تاریخ ایران

نمایشی از آثار توکنایز‌شده با ضمانت طلا؛ به میزبانی پلتفرم بی‌تا و گالری هاتف

طیف؛ خاص‌ترین نمایشگاه هنری تاریخ ایران

سرزمین هنرخیزمان ایران، با آن خاکِ از زر بهتر و دستان هنرساز مردمانش، همواره چشمان تاریخ را به هنر ناب خویش روشن کرده است. اما براستی سهم مردمان ایران زمین از بازار مجلل هنر چقدر بوده است؟ آیا زمان آن فرا نرسیده است که سهم این مردم از هنر، چیزی فراتر از تماشاچی بودن باشد؟

شگفت آنکه بی‌تا با گردآوری این مجموعه، برای نخستین بار در تاریخ ایران زمین، انحصار خرید و فروش آثار هنری که بدست قشری خاص بود را شکسته و به عموم مردم ایران فرصت داده حتی با 10000 تومان سهامدار آثار هنری شده و از رشد آن بهره برند. به‌نحوی که فقط با اسکن QR کد آثار نمایشگاه و چند کلیک ساده تبدیل به یک کلکسیونر آثار هنری شوند.

 

متفاوت در بیان، مشترک در یک خصلت

آثار مجموعه طیف، با وجود تفاوت‌های بیانی، سبکی و رسانه‌ای، در یک خصلت مشترک‌اند: بازتابی شدند از عبور اثر هنری از قلمرو سنتی خود؛ از ویترین به شبکه، از کالای فرهنگی به ابزار سرمایه‌پذیر، و از تجربه‌ی فردی به ساختاری مالی و چندسهمی.

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، اثر هنری، همانند نوری خالص، روزگاری تنها در قاب‌هایی ایستا، یگانه و آویخته به دیوارهای محدود، می‌درخشید. اما امروز در بی‌تا، این نور از منشوری نو گذشته است؛ منشوری که آن را به طیفی تازه بدل کرده:

 

 • ط: طلا؛ به‌عنوان ضمانت مادی و عامل اعتماد، که پیوندی میان هنر و سرمایه ایجاد می‌کند.

 • ی: یگانگی آثار هنری؛ که حتی پس از تقسیم، همچنان اصالت زیبایی‌شناختی و بار فرهنگی خود را حفظ می‌کنند.

 • ف: فناوری بلاک‌چین؛ که با ساختار شفاف، ردیابی‌پذیر و غیرمتمرکز خود، امکان مالکیت جمعی و مشارکت آزاد را فراهم می‌سازد.

 

سرمایه‌گذاری امن بر بستر بلاکچین معتبر ققنوس

آثار هنری مجموعه طیف، بر بستر شبکه امن بلاکچین ققنوس - که بانک‌های بزرگی مثل ملی، ملت و پارسیان در آن حضور دارند- سهام‌بندی شده تا سرمایه‌گذاری روی هنر، امن و دسترسی‌پذیر باشد. 

 

سود معادل طلا در کوتاه مدت؛ بیشتر از طلا در دراز مدت

از طلا سخن به میان آمد؛ این نکته حائز اهمیت است که بی‌تا طلای 18 عیار را ضمانت سهام علاقه‌مندان به هنر کرده است. یعنی با خرید هر سهم از یک اثر هنری، معادل ریالی یک تا دو سوت طلای 18 عیار برای سهامدار، پس انداز می‌شود. این بدان معناست که اگر سهامدار نخواست تا فروش اثر هنری صبر کند، می‌تواند در هر ساعت از شبانه‌روز سهام خود را بفروشد و از سود معادل طلای آن بهره‌مند شود. 

اما نکته ی ارزشمندتر از طلا اینکه اگر ارزش سهام پس از فروش اثر، قیمتی بیشتر از معادل طلا پیدا کرد، بی‌تا به شما سودِ بیشتر از طلا را می‌دهد. یک تیر و دو نشان! 

 

ترس یا فرصت؟ 

با این اوصاف عاقلانه است که بجای ترس از نگهداری طلای فیزیکی و یا آفت خالی‌فروشی پلتفرم‌های آنلاین طلا، سرمایه‌گذاری روی آثار هنری فاخر با ضمانت طلا را راه‌حل جایگزین مطمئنی قلمداد کنیم. 

 

سخن آخر… 

در نهایت، این نمایشگاه، بازتاب‌ فضایی‌ست که در آن هنر، اقتصاد و تکنولوژی در هم تنیده می‌شوند؛ نه برای گذر از نهادهای تثبیت‌شده‌ی بازار هنر، بلکه برای گشودن درهای مشارکت به سوی مخاطبانی که پیش‌تر، از این زیست‌بوم کنار مانده بودند؛ برای تجربه‌ای جمعی از ایفای نقش در اقتصاد هنر. تجربه ای که  بر یک اصل استوار است:

جای طلا، درست پشتِ هنر است؛

جایی که به احترام هنر بایستد، به قصد ضمانت بماند و رشد آن را تضمین کند.

این نمایشگاه در گالری هاتف واقع در خیابان ولی‌عصر (عج)، تقاطع نیایش، بلوار اسفندیار، روبروی موزه امام علی (ع) شماره 36 از جمعه  1404/5/3 تا 1404/5/10 همه روزه بجز شنبه‌ها از ساعت 16 الی 20 آماده پذیرایی از چشمان اهل هنر و سرمایه‌گذاریست. 

 

بی‌تا

https://bitaarts.ir/

سود هنر برای همه

آخرین اخبار فناوری را از طریق این لینک پیگیری کنید.

 
  • آیا آیین‌نامه اجرائی کمیته «تسهیل فعالیت کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال» اینترنت را طبقه‌بندی می‌کند؟