ستاد «امنیت سایبری» تشکیل میشود
ستاد توسعه علوم و فناوری افتا به ریاست رئیس جمهور یا معاون اول او تشکیل میشود و در چارچوب سیاستهای کلان فضای مجازی و مصوبات شورای عالی فضای مجازی فعالیت خواهد کرد.

هیئت وزیران سند ستاد توسعه علوم و فناوری افتا (امنیت سایبری) را تصویب کردند. براین اساس این سند، قرار است ستاد جدیدی در حوزه امنیت سایبری تشکیل شود که دبیرخانه آن هم در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خواهد بود. طبق این سند، ستاد توسعه علوم و فناوری افتا به ریاست رئیس جمهور یا معاون اول او تشکیل میشود و در چارچوب سیاستهای کلان فضای مجازی و مصوبات شورای عالی فضای مجازی فعالیت خواهد کرد.
به گزارش «فنزی»، سند توسعه علوم فناوری افتا در حالی تصویب شده که پیش از این سند افتا در سال ۸۴ تصویب شده بود. چشم اندازی که سند جدید دنبال میکند سرآمدی کشور در سطح منطقه و جهان و دستیابی به جایگاه اول این حوزه در جهان اسلام است. همچنین این سند تلاش خواهد کرد که شرایط پرورش نیروی انسانی متخصص و زیرساختهای پیشرفته را ایجاد کند. توانافزایی علمی، فناورانه و نواورانه برای امنسازی زیرساختهای حیاتی، حساس و مهم کشور از دیگر اهداف کلان این ستاد است. افزایش مشارکت بینالمللی در توسعه علمی و فناورانه افتا، همافزایی در تربیت و نگهداشت نیروی انسانی متخصص افتا هم در این سند به عنوان اهداف مهم در نظر گرفته شده است.
ماموریتهای ستاد
از جمله ماموریتهای این ستاد، هدایت و تعامل و همکاری با دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی برای تقویت امنیت سایبری کشور خواهد بود. این ماموریت هم با تاکید بر افزایش توانمندیهای علمی در محیطهای آموزشی و پژوهشی، به عنوان یک نهاد حمایتکنننده و تسهیلگر انجام خواهد شد. در این راستا هم از تمام ظرفیتهای کشور برای کمک به نوآوری، خوداتکایی، تقویت بنیانهای دانشی، توسعه منابع انسانی مورد نیاز به ویژه در نظام اداری و ارتقای جایگاه جهانی کشور در علوم و فناوری افتاد استفاده . همچنین اعلام شده که در این زمینه صنعت افتا باید به ارتقا همه جانبه محصولات بومی تشویق شود و در این راستا حمایتهای لازم انجام خواهد شد.
همچنین این ستاد باید به گسترش مشارکتهای علمی در سطح ملی، حمایت از همکاریهای بینالمللی برای تدوین رویهها و استانداردهای جهانی امنیتساز در فضای مجازی، اقدام کند. اجرای پروژههای مشترک علمی و فناورانه به ویژه با همسایگان و کشورهای اسلامی در حوزه فاوا از دیگر ماموریتهایی است که برای ستاد توسعه علوم و فناوری افتا در نظر گرفته شده است.
اعضای ستاد
اعضای ستاد علوم و فناوری افتا را هم رئیس جمهور یا معاون اول رئیس جمهور به عنوان رئیس ستاد تشکیل خواهند داد. همچنین معاون علمی و فناوری رئیس جمهور (دبیر)، وزیران علوم و تحقیقات، آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت و معدن، اطلاعات، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نمایندگان دیگر دولت در این ستاد خواهند بود. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح یا معاون او، دبیر شورای عالی فضای مجازی، رئیس مرکز مدیریت راهبردی افتا، رئیس سازمان پدافند غیرعامل و سه نفر از متخصصان علمی و صنعتی فناوری افتاد به عنوان اعضای حقیقی و به پیشنهاد دبیر، عضای دیگر ستاد علوم و فناوری افتا را تشکیل میدهند.