برنامه های روز جهانی موزه
رئیس کمیته ملی موزه های ایران (ایکوم) به مناسبت ۲۸ اردیبهشت روز جهانی روز جهانی موزهها بیش از ۲۰ برنامه در تهران را تشریح کرد.

به گزارش گروه رسانه ای شرق،سید احمد محیط طباطبایی روز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت در نشست خبری اعلام برنامههای هفته میراث فرهنگی که در خانه موزه پروین اعتصامی برگزار شد، اظهار داشت: هر ساله به مناسبت روز جهانی موزه محور خاصی تعیین می شود و موزه براساس آن فعالیت میکند، اکنون که جایگاه و نقش موزهها در حال تغییر است توجه به مخاطبان به خصوص جوانان مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه یونسکو و ایکوم به طور کلی تغییرات اقلیمی، جنگ و همزیستی کشورها را مورد توجه داده است، افزود: ایکوم هشت شاخص برای فعالیت موزهها در نظر گرفته اما به خاطر مشکلاتی که وجود دارد شاخص ها خرد شده است مانند موزههای کودکان که در کاخ های گلستان و سعد آباد فعالیت می کنند و نهاد های کودکان فعالیت های خود را به سمت موزه ها به عنوان پدیده آموزشی سوق داده اند.
محیط طباطبایی ادامه داد: از مجموع ۸۰۰ موزه در کشور فقط یکصد موزه فعال است که در روز جهانی موزه ها برنامه های مختلفی را برگزار میکنند. در هفته میراث فرهنگی نیز برنامه هایی از سوی کمیته ملی موزه های ایران ( ایکوم) در موزه های شهرهای بوشهر، گوران قشم و پنجم خرداد در موزه شاهرود برگزار میشود.
وی گفت: انجمن ایکو بیشترین حضور را در برگزاری رویداد ها دارد و ارتباط خود را علاوه بر موزه های بنیاد مستضعفان با نهادهای علمی و پژوهشگاه بیشتر کرده است.
رئیس کمیته ملی موزه های ایران با بیان اینکه مراسم روز ملی موزه ها ۲۸ اردیبهشت ساعت ۱۷ تا ۲۰ در خانوه هنرمندان تهران برگزار می شود، تاکید کرد: افرادی که در موزهها فعالیت می کنند باید مورد توجه و احترام قرار بگیرند.
محیط طباطبایی، برگزاری برگزاری نشست معماران در خانه موزه پروین، نشست فعالیت کودکان در موزه سعد آباد با محوریت مسئله جوانان، نشست معلولان و موزهها با حضور نهادهای فعال غیردولتی، نشست مجموعه داران در خانه اندیشمندان، گردشگری و موزه در دانشگاه هنرهای زیبای تهران، نشست در باغ موزه قصر، چهارمین فیلم واره چشمه هفتم ویژه کارهای تصویری اهالی رسانه در خصوص میراث فرهنگی و موزه ها،نشست کتابخانه و موزه بین نهادهای کتابخانه ای، برپایی نمایشگاهی از آثار سوزن دوزی در موزه پوشاک کاخ سعدآباد، نشست در باغ موزه نگارستان را از برنامه های روز جهانی موزه ها عنوان کرد.
رئیس کمیته ملی موزه های ایران گفت: یکی از بزرگترین پشتوانه های موزه داری مجموعه داران هستند آنها آثاری که جمع آوری می کنند را به صورت موزه در می آورند.
محیط طباطبایی افزود: یکسری موزه ها بالقوه است. اما فضا برای ارائه وجود ندارد. مانند ادوات موسیقی که در فرهنگستان نیاوران در سالن دو به نمایش گذاشته شده است.
وی در خصوص چهارمین فیلم واره چشمه گفت: اهالی رسانه که در یکسال گذشته آثار ویدئویی در مورد موزه ها یا میراث فرهنگی تولید کرده باشند، می توانند برای شرکت در این رویداد به دبیرخانه کمیته ملی موزه های ایران (ایکو) واقع خانه موزه پروین اعتصامی، پایین تر از چهارراه سرچشمه، بن بست کمیلی ارسال کنند تا از آنها تقدیر شود.
محیط طباطبایی ادامه داد: بزرگداشتی به مناسبت درگذشت حادثه دیدگان هرمزگان شنبه ۱۷ خرداد در فرهنگسرای نیاوران برگزار می شود.
موزه قرآن به سعدآباد میرود
رئیس کمیته ملی موزه های ایران گفت: با تصمیم ادارهکل موزههای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، موزه ملی قرآن کریم از هفته آینده به مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد منتقل میشود.
محیط طباطبایی افزود: موزه ملی قرآن که به هنرهای مرتبط با کتابت قرآن اختصاص دارد، در سال ۱۳۸۴ راهاندازی شده است. گنجینه موزه ملی قرآن کریم دربردارنده نسخه خطی قرآنی و چاپ سنگی قرآن کریم، دیوان شعرای برجسته ایرانی، طومارها، کتب ادعیه و قطعات قرآنی، متعلق به سده چهارم هجری تا اواخر عصر قاجاریه است.