|

واکنش مداخله‌جویانه آمریکا نسبت به امور داخلی ایران

​سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری به سوالاتی درباره برخورد پلیس ایران با بدحجابی، توافق ایران و عراق برای تهاتر نفت در ازای گاز و موضوع آزادسازی زندانیان آمریکایی زندانی در ایران پاسخ داد.

واکنش مداخله‌جویانه آمریکا نسبت به امور داخلی ایران

به گزارش شبکه شرق، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری که مشروح آن در وبگاه وزارت امور خارجه این کشور منتشر شده است، در پاسخ به این سوال که با توجه به امضای توافقی میان عراق با ایران برای تهاتر نفت در ازای گاز و این که احتمالا این اقدام ناقض تحریم‌های آمریکا بوده است، آیا واکنشی نسبت به این موضوع دارد، گفت: نه واکنشی ندارم. ما به رصد این مسئله ادامه می‌دهیم.

پاسخ میلر به این سوال در پی این انجام می‌شود که اواخر هفته گذشته، دفتر اطلاع رسانی نخست وزیر عراق اعلام کرد، توافق تهاتر گاز با نفت خام ‌ونفت سیاه میان ایران و عراق در بغداد امضا شد.

از طرف ایران محمد کاظم آل صادق، سفیر ایران در بغداد و از طرف عراق احسان یاسین العوادی، رئیس دفتر نخست وزیر عراق این سند را امضا کردند.

این توافق پس از مذاکرات چند روزه با مشارکت هیات ها و کمیته های فنی از سوی دو طرف امضا شد.

محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق سه‌شنبه گذشته در اظهاراتی گفت که راه حل‌هایی برای حل بحران برق از جمله راه حل‌های آنی، میان مدت و بلند مدت وضع کردیم.

وی با بیان اینکه تولید برق به دلیل اقدامات دولت به ۲۶ هزار مگاوات رسیده است، تاکید کرد که راه حل های میان مدت به بحران برق و واردات گاز پایان می دهد.

السودانی گفت که عراق همه بدهی‌های خود را پرداخت کرده و مطالبات ایران را در حساب شرکت های ایرانی قرار داده است.

وی گفت که صادرات گاز ایران به دلیل تحریم های آمریکا متوقف شده است.

نخست وزیر عراق گفت که با ایران توافق کردیم که در مقابل نفت از آن کشور گاز وارد کنیم.

السودانی اعلام کرد که اکنون بحران گاز وارداتی برای تامین نیروگاه های برق به پایان رسیده است و واردات گاز از ایران از سر گرفته شد.

در ادامه این نشست خبری، میلر در پاسخ به سوالی درباره آزادی شهروندان دو تابعیتی آمریکایی که در ایران زندانی هستند، گفت که کار وزارت امور خارجه آمریکا روی این مسئله ادامه دارد اما اطلاعاتی جدیدی برای ارائه در این زمینه ندارد.

او تاکید کرد که این موضوع اولویتی مهم برای دولت آمریکاست.

دستگاه دیپلماسی ایران بارها با تاکید بر این که موضوع تبادل زندانیان را موضوعی جدا از مذاکرات بر سر مسئله هسته‌ای ایران می‌داند، برای توافق با حسن نیتی دوجانبه در این زمینه اعلام آمادگی کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه، با توجه به استقرار گشت‌های پیاده و خودرویی پلیس ایران در خیابان‌ها برای برخورد قانونی با افراد بدحجاب، در پاسخ به این که چه نظری در این باره دارد، با مطرح کردن اظهاراتی مداخله‌جویانه درباره امور داخلی ایران و با اشاره به برخی ناآرامی‌های سال گذشته در ایران پس از مرگ مهسا امینی در جریان بازداشت توسط پلیس امنیت اخلاقی، نسبت به آن چه اجرایی کردن حجاب اجرایی می خواند، ابراز نگرانی کرد و گفت: ما بر این باوریم که زنان و دختران در همه جا باید قادر باشند چیزی را که می‌خواهند بپوشند.

مقامات ایران سال گذشته نیز در واکنش به اظهارات مداخله‌جویانه مقامات غربی درباره اوضاع داخلی ایران به بهانه‌ «نقض حقوق بشر» که منجر به دامن زدن به ناآرامی‌ها می‌شد، این اظهارات را محکوم و با اشاره به پیشینه تاسف‌بار این کشورها، به ویژه آمریکا در نقض حقوق بشر، این دولت‌ها را فاقد اعتبار و صلاحیت برای اظهار نظر در این باره دانستند.

 

منبع: ايسنا
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها