|

خاطرات سال ۱۳۸۲ هاشمی‌رفسنجانی| بیست‌وششم شهریورماه

دادگاهی در آمریکا ایران را به پرداخت ۴۰۰ میلیون دلار غرامت محکوم کرد

یک دادگاه در آمریکا، در رأیی عجیب، ایران را به پرداخت ۴۰۰ میلیون دلار بابت خسارت یک انفجار در سال‌ها پیش در بیت‌المقدس محکوم‌ کرده است. تاکنون چندین حکم از این قبیل، در دادگاه‌های آمریکا علیه ایران صادر شده و در ایران مقابله به مثل نشده است؛ با اینکه اتهامات زیادی به آمریکا وارد است. بوش، [رئیس‌جمهور آمریکا]، دستور تهیه طرح برای مجازات اقتصادی ایران را صادر کرده است.

دادگاهی در آمریکا ایران را به پرداخت ۴۰۰ میلیون دلار غرامت محکوم کرد

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

به بیمارستان فوق‌تخصصی در دست ‌ساخت [320 تختخوابى امام‌رضا(ع)] آستان‌قدس رفتیم. مسئولان توضیح دادند. ساختمان نزدیک به اتمام است و تجهیزات باید تهیه و نصب شود. حدود 15 میلیارد تومان، تاکنون هزینه شده و 20 میلیارد تومان دیگر نیاز دارد. 40 هکتار زمین دارد. پیش از ظهر با آقای [واعظ] طبسی، دربارۀ مسائل مهم‌ کشور، خطر آمریکا، انتخابات [مجلس هفتم] و... صحبت‌ کردیم.

آقای [شیخ‌حسینعلی] بهشتی افغان آمد. دندان‌ساز تجربی است. می‌خواهد تابعیت ایران بگیرد، نمی‌دهند. 25 سال است که در ایران زندگی می‌کند. مدتی در زندان ترکیه بوده و ادعا دارد که با ختم‌های مخصوص‌ که از آقای [سیدعلی] قاضی[طباطبایی‌تبریزی] در نجف‌ گرفته است، می‌تواند به مطالب غیرعادی برسد و نیز با ریاضت می‌توانسته اجنه را تسخیر کند، ولی پدرش او را نهی‌ کرده و دیگر نمی‌کند. گفت، در حدود سال 1330 در نجف از آیت‌الله بروجردی هم اجازه‌ گرفته‌ که با توجه به اینکه آقای [سیدحسین] بروجردی، [مرجع تقلید شیعیان]، در آن زمان در قم بوده‌اند، تردید جدی برایم ایجاد شد. گفت، شاید دو تا بروجردی بوده است. آقای [غلامرضا] انصاری، استاندار مازندران گفت‌ که او کرامات دارد و حادثه تصادف فرزندش را پیش‌بینی‌ کرده است. آقای طبسی هم‌ گفتند، چیزهایی دارد؛ ولی در این جلسه، من چیزی ندیدم.

عصر همراه استاندار و آقای [صادق] افشار، [مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی]، برای بازدید راه‌آهن در دست‌ ساخت بافق-مشهد -که در زمان سازندگی شروع‌ شده بود- رفتیم. از یک ایستگاه و تونل دوهزار و400 متری ارتفاعات ‌خماری، نزدیک تربت‌حیدریه بازدید کردیم. قرار است تا آخر سال‌ آینده، طرح به بهره‌برداری برسد. با حدود 350 میلیارد تومان در سال 1375 با کمک وزیر و مبلغی از حساب 210 رئیس‌جمهور شروع شد.

مصاحبه‌ای با صداوسیما دربارۀ اهمیت طرح و نیز بیمارستان فوق‌تخصصی‌ کردم. در مسیر، آقای مهندس افشار، توضیحات جالبی دربارۀ خطوط‌ راه‌آهن‌ کشور داد و گفت، عمدتاً ادامه‌ کار طرح‌هایی است‌ که در زمان دولت سازندگی‌ آغاز شده است.

یک دادگاه در آمریکا، در رأیی عجیب، ایران را به پرداخت400 میلیون دلار بابت خسارت یک انفجار در سال‌ها پیش در بیت‌المقدس محکوم‌ کرده است. تاکنون چندین حکم از این قبیل، در دادگاه‌های آمریکا علیه ایران صادر شده و در ایران مقابله به مثل نشده است؛ با اینکه اتهامات زیادی به آمریکا وارد است. بوش، [رئیس‌جمهور آمریکا]، دستور تهیه طرح برای مجازات اقتصادی ایران را صادر کرده است.

 

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «تلگرام» بپیوندید.