|

عراقچی در دیدار با همتای قطری: کشورهای منطقه نباید اجازه استفاده آمریکا از خاک خود علیه ایران را بدهند

شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر که برای رایزنی با مقام‌های ارشد کشورمان درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه به تهران سفر کرده است، بعد از ظهر امروز پنج‌شنبه با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه دیدار و گفتگو کرد.

عراقچی در دیدار با همتای قطری: کشورهای منطقه نباید اجازه استفاده آمریکا از خاک خود علیه ایران را بدهند

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با استقبال از تداوم نقش‌آفرینی کشورهای منطقه و همسایه برای کمک به کاهش تنش، خاطرنشان کرد وضعیت کنونی منحصرا نتیجه تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی و نیز استمرار اقدامات مداخله‌جویانه و غیرقانونی آمریکا به‌ویژه محاصره دریایی و تروریسم اقتصادی آن علیه ایران است.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به موضع اصولی ایران درباره ضرورت تقویت اعتماد بین کشورهای منطقه با هدف ایجاد سازوکارهای امنیت منطقه‌ای درون‌زا و مستقل از مداخلات بازیگران بیرونی، یادآوری کرد: نیل به چنین هدفی مستلزم پایبندی همه کشورهای منطقه به اصل حسن همجواری و ممانعت از استفاده آمریکا از قلمرو و امکانات آنها برای تدارک و اجرای اقدامات تجاوزکارانه و نیز جنگ اقتصادی علیه ایران است.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با اشاره به ناامنی تحمیل‌شده بر تنگه هرمز به واسطه تجاوز نظامی آمریکایی-صهیونیستی علیه ایران که متاسفانه با همراهی و همدستی برخی کشورهای منطقه صورت گرفت، تصریح کرد نمی‌توان بدون در نظر گرفتن واقعیات موجود و نیز جنایات و خسارات وارده به ایران، صحبت از بازگشت وضعیت به قبل از ۹ اسفند ۱۴۹۴ کرد. عراقچی تاکید کرد ایران با حسن نیت مشغول اجرای تعهدات خود طبق تفاهم خاتمه جنگ، از جمله بند ۵ تفاهم، بود که آمریکا با نقض عهد روند اجرای تفاهم را مختل کرد و اخیرا نیز با اعلام موج جدید تروریسم اقتصادی، عناد و دشمنی خود با ملت ایران را بیش لز پیش آشکار کرد.

عراقچی تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران در پیگیری منافع و امنیت ملی خود مصمم و ثابت‌قدم است و از همه ظرفیت‌ها برای دفاع از حاکمیت ملی و منافع خود استفاده خواهد کرد.

در این دیدار، نخست وزیر و وزیر خارجه قطر نیز با اشاره به موضع اصولی این کشور برای حفاظت از امنیت و ثبات منطقه، بر اهمیت تداوم مشورت‌ها برای کاهش تنش و ناامنی در منطقه تاکید کرد.

منبع: ایرنا

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «تلگرام» بپیوندید.

 
  • اصرار تندروها برای امنیتی‌کردن فضای کشور با ‌طرح مقابله با نفوذ بیگانگان‌
  • گزارش «شرق» از روایت‌های متضاد درباره سرنوشت تنگه هرمز به دنبال بیانیه مشترک تهران و مسقط
  • روایت «شرق» از اهداف حضور وزیر خارجه عمان در تهران
  • نمایندگان مجلس در گفت‌وگو با «شرق» طرح پرحاشیه مقابله با نفوذ را نقد کردند