|

خاطرات سال ۱۳۸۲ هاشمی‌رفسنجانی| چهارم فروردین‌ماه

دکتر محسن نوربخش رئیس کل بانک مرکزی درگذشت

متأسفانه پریشب دکتر [محسن] نوربخش، [رئیس کل بانک مرکزی] در چالوس در اثر عارضه قلبی مرحوم شد. تسلیتی فرستادم. دوستان ایشان پیگیری می‌کنند که کنار مقبره شهدای ۷۲ تن [در قبرستان بهشت‌زهرا] دفن شود.

دکتر محسن نوربخش رئیس کل بانک مرکزی درگذشت

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

لحن تبلیغات غربی‌ها از امروز کمی عوض شده و دیگر از آن رجزخوانی‌ها و ادعاهای شکست‌ناپذیری خبری نیست و صریحاً می‌گویند، دیروز بدترین روز جنگ برای آمریکا و بریتانیا بوده و در این میان وضع رادیو بی‌بی‌سی بدتر است؛ چون معمولاً رندانه خود را رسانه‌ای بی‌طرف و گاهی سخنگوی اقلیت‌ها معرفی می‌کند، ولی در دو سه روز اول جنگ، نقش سخنگوی ائتلاف جنگ‌طلب را ایفا می‌کرد و مجبور به عقب‌نشینی شده و اعتراف دارد که در همه جبهه‌ها، مواجه با مقاومت می‌باشند.

حملات موشکی عراق به کویت که ۳۰ ساعت گذشته متوقف بود، آغاز شده و چهاردهمین موشک در کویت فرود آمده است. دو موشک کروز آمریکا در خاک ترکیه فرود آمده که نشان دیگری بر عدم دقت عملیاتی آنهاست و تضاد آمریکا در بین اهداف کردها و ترکیه، مشکل دیگری است.

ترکیه، عبور هواپیماهای آمریکایی از فضای خود را مشروط به اجازه ورود نیروی نظامیاش به عراق کرده است. کردها می‌گویند، با نیروهای ترکیه اگر وارد شوند می‌جنگند؛ چون آنها را دارای اهداف توسعه‌طلبانه و ضدکردی می‌دانند. جالب اینکه آمریکا از پخش تصویر اُسرا و کشته‌های آمریکایی به خشم آمده و آن را مخالف مقررات بین‌المللی می‌داند، در حالی که خود این جنگ و اکثراً فشارهای دو سال اخیر آمریکا، نقض مقررات بین‌المللی و یاغی‌گری است.

متأسفانه پریشب دکتر [محسن] نوربخش، [رئیس کل بانک مرکزی] در چالوس در اثر عارضه قلبی مرحوم شد. تسلیتی فرستادم. دوستان ایشان پیگیری می‌کنند که کنار مقبره شهدای ۷۲ تن [در قبرستان بهشت‌زهرا] دفن شود.

اعلان شد که نظامیان آمریکا به جاده کربلا- نجف رسیده‌اند و در خطوط تماس عراق و اکراد و در کِفری و چمچمال، بمباران‌های مکرری علیه مواضع ارتش عراق صورت داده‌اند؛ با این هدف که با همکاری سربازان کردی، جبهه‌ای به سوی بغداد باز کنند.

یک هلی‌کوپتر پیشرفته آمریکا توسط عشایر مصادره شد که مورد استفاده وسیع جنگ روانی علیه آمریکا قرار گرفته و تشبیه به تکرار تاریخ ساقط کردن دو هلیکوپتر آمریکایی در سال 1993 در موگادیشو [پایتخت سومالی] شده است؛ حادثه‌ای که باعث افتادن زلزله به جان حکومت آمریکا شد و عقب‌نشینی آنها را در پی داشت. رسانه‌ها این موضوع را با غنیمت گرفتن یکی از پیشرفته‌ترین هلی‌کوپترهای عراقی در عملیات رمضان تشبیه کرده‌اند.

حمله موشکی عراق به مقر نظامیان آمریکا در کویت و مجروح شدن بیش از ۱۰۰ نظامی آمریکایی از اخبار مهم امروز است. سخنرانی صدام [حسین، رئیس‌جمهور عراق] و مصاحبه [سرلشکر خالد صالح الهاشمی]، فرمانده لشکر 51 عراق که آمریکایی‌ها گفته بودند، با معاونش تسلیم شده و توضیحات مؤثر آنها نیز از اخبار مهم است. [طه] یاسین رمضان، [معاون اول رئیس‌جمهور عراق] صریحاً گفته که سیاست دفاعی عراق این است که در شهرها دفاع کنند و مانع حضور آمریکایی‌ها در بیابان‌ها شوند.

در خورعبدالله، یک کشتی بیمارستانی آمریکایی مستقر شده که مرتباً هلی‌کوپترهای آمریکا، مجروحان و اجساد را به آنجا منتقل می‌کنند. خبرها در سانسور شدید است. بمباران شهرها و به خصوص بصره، بی‌رحمانه و سبعانه ادامه دارد؛ برای جبران ضعف نظامیان آمریکا و جنگ زمینی و عدد شهدا روزافزون شده است.

در قطر، نزدیک مقر آمریکایی‌ها، انفجار عظیمی رخ داده است. در افغانستان هم یک هلی‌کوپتر نظامی آمریکا ساقط شد و شش کشته به جای گذاشت. جنگنده‌های آمریکا یک اتوبوس حامل مردم غیرنظامی سوریه در داخل عراق را بمباران کرد؛ با هشت کشته و جمعی زیاد زخمی.

امروز هم هواپیماهای آمریکایی و انگلیس، حریم هوایی ایران را چند بار نقض کردند. انگلیسی‌ها مدعی شدند که پدافند ایران به سوی آنها آتش گشوده است که تکذیب شد. در کردستان عراق، برای بار سوم مقر نیروهای جماعت اسلامی، به عنوان زدن انصارالاسلام که آمریکا آنها را همکار القاعده می‌داند، بمباران شد؛ با تعدادی شهید و مجروح. یکی از اعضای اتحادیه میهنی [کردستان عراق] هم ادعا کرده است، آنها مورد اعتماد و حمایت ایران‌اند؛ با اینکه ایران اعلان کرده، حتی زخمی‌های آنها را نپذیرفته است.

تظاهرات ضدآمریکایی جهانی است و روزافزون و با خشونت. اهل نظر معتقدند، هیچ کشور و رهبری در طول تاریخ به اندازه آمریکا و [جرج] بوش، مورد اهانت و لعن و نفرین قرار نگرفته است؛ حتی شخصیت‌های رسمی کشورها، با تعبیرات شرور، متجاوز، فریبکار، مستبد، خونخوار، بیرحم و نادان از او یاد می‌کنند؛ تعبیر هیتلر رایج‌ترین است. واتیکان رسماً گفته است، بوش و صدام، هر دو شر هستند و [ژاک] شیراک، [رئیس‌جمهور فرانسه] گفته که با [موشک] کروز نمی‌شود دموکراسی آورد.

تمام ایام تعطیل نوروز در خانه و گرفتار سرماخوردگی، درد سر، تب و درد گلو بودم. امشب دکتر سعید لاهوتی، [همسر فاطی] و دکتر ساغری آمدند و تزریق پنی‌سیلین کردند.

معمولاً روزانه جمعی از بستگان [برای عیددیدنی] اینجا بودند.

 

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «بله» و «روبیکا» بپیوندید.